Több kérdésem is felmerült, kezdő anyukaként, adnátok tanácsot?
Akinek keveset alszik a babája, annak nyűgösködik is? Mivel tudjátok lefoglalni? Nem marad meg a pihenőszékben, pedig akkor én is tudnék itthon megcsinálni dolgokat.
Ha éhes maradna szopi után, akkor is bealudna? Már nem tudom, hogy miért nem alszik, mert éhes marad, vagy csak úgy?
Egyre kevésbé tudom betenni a kiságyába úgy, hogy ne ébredjen fel. Már úgy érzem, hogy én csinálok valamit rosszul. 3,5 hetesek vagyunk. Rajtam jót alszik, ma délután is együtt aludtunk, de ez nem lehet rendszer.
Szépen fejlődik, pisis, kakis pelus is van elég, szóval elméletileg elég tejem van.
Kezdek feszült lenni, az meg nem jó. Ébredés után is annyira tud sírni, hogy folyik a könnye, de muszáj tisztába tennem is, szinte minden kajcsi után van kakis pelus, kajcsi után meg visszabukná, azért nem akkor teszem tisztába.
Mit csináljak másként?
Kedves 1.!
Mennyi tápszert adtál neki? Mérted? Vagy saccra?
Szia ha szopott eleget, lehet, hogy a kis hasa fáj. Én azt javaslom, hogy pár napig mérd, ellenőrzésképpen, hogy mennyit szopott.
Azt pedig jól látod, hogy ne legyen rendszer a rajtad alvásból. Később ennek nagy hátrányai lesznek. Ha felébred és sír egy kicsit, az nem baj. Tedd be a kiságyba, és úgy nyugtasd meg, hogy nem veszed ki. Eleinte nehéz lesz, de hidd el, megtérül kamatostul. Gondolj bele, hogy a csepp kis test egy éven belül már 10-11 kilós is lehet, na és azzal mászkálni meg ringatni altatás gyanánt már nagyon kimerítő.
Az se katasztrófa, ha sír, mikor tisztába teszed. Ne ess kétségbe, nem lesz tőle semmi baja.
A tejed a leírtak alapján elég, a pelenkák tartalmát és számát tekintve. Ha felébred, lehet, hogy már nagyon éhes. A babák nem tudnak várni, főleg nem egy pelenkázásnyit, vagy fürdetésnyit, ha éhes, akkor azonnal enni akar!
Elképzelhetőnek tartom, hogy hasfájós, ilyen korban szokott elkezdődni. Nálunk a tornáztatás segített. A hasfájás a bennrekedt levegőtől van, ezért ettől kell megkönnyíteni. Sok erre alkalmas csepp van, de a torna talán a leghatékonyabb ilyenkor tudd a legkönnyebben és leggyorsabban távozni a levegő. Kis gyakorlással rájössz te is, hogyan csináld neki.
Az alvás pedig tényleg nem olyan kényelmes a mellkason, próbáld erről mihamarabb leszoktatni. Hason talán a legjobb nekik.
Ellenőrizd, hogy nincs-e melege (anyukák hajlamosak túlöltöztetni), vagy fázik-e.
Próbáld figyelni a sírásait, hamarosan meg fogod tudni különböztetni, hogy éppen mikor miért sír!
Lehet, hogy le fognak hurrogni, de én azt mondom, ha a hasadon nyugszik meg, tedd a hasadra, esetleg nappal hordozókendőbe, és akkor közben tudsz tevékenykedni. Még nagyon pici, és nem fog "úgy maradni".
Nekem az első gyerekem minden gond nélkül megmaradt a kiságyában, a másodikat csak 4 hós korára tudtam beszoktatni.
Én úgy csináltam, hogy mindig betettem, néhány percig próbálkoztunk, aztán ment a pihenőszékbe, amit ringattam, és ott aludt, sokszor még éjszaka is, mert máshogy egyszerűen nem ment. Aztán egyszer csak elaludt a kiságyban is, és egyre többször, most 6 hós, esténként már gond nélkül elalszik ott is, csak nappal van a pihenőszék, és az sem mindig...
Keresd meg, hogy mi a jó neki, hiszen attól lesz kiegyensúlyozott, én egy ilyen picit sírni nem hagynék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!