Mennyi dologról kellett lemondanod azáltal, hogy megszületett a gyereked?
Ez a nevelés kérdése majd olyan 1.5 éves kortól lesz aktuális, akkor már fel fogja fogni, h mi miért van. Ezzel azok legyezgetik a hiúságukat, akiknek problémamentes a gyerekük.
Mondom: végig csináltam egy PSZF-et nappalin az elsővel (igen, én is azt hittem, h hűűűdeügyesvagyok), ketteskével pedig elég komplikált az élet. Ráadásul patchwork család vagyunk összesen 4 gyerekkel, tehát nem kezdő szülők)
Gondolom otthon is futkározik össze vissza, és soha nem kellett addig a székben ülnie, míg eszik.
De ha az én gyerekem nem tud annyit ülni, akkor nem viszem étterembe (vagy legalábbis viszek mellé játékot, könyvet, és nem hagyom szaladgálni).
Igen. néha hagyni kell őket sírni, amikor már fel tudja fogni, hogy ezzel az eszközzel nem megy sokra (tehát nem csecsemőként).
Nekem van egy lányom és egy kisfiam.
A lányom a lehető legjobb gyerek volt picibaba korától kezdve. Bárhol elücsörgött mellettem. Sosem volt semmi gondom vele. Amikor láttam egy futkározó magát a földre ledobó hisztiző gyereket, dagadt a mellem a büszkeségtől hogy na lám az enyém milyen mennyivel másabb, én bezzeg tudom hogy kell nevelni....
Khhmmm.... igen kéremszépen....
Aztán megszületett a kisfiam és most így 2,5 éves létére bizony elég rendesen adja az "ívet" csak hogy megtudjuk milyen az a bizonyos hisztiző ordító magát a földre lecsapó gyerek....
Étterembe menni vele hiú ábránd, nem szeret egy helyben ülni sokáig ( itthon is csak míg eszik de aztán futás tovább). Tavaly nyáron voltunk vele utoljára, úgy zajlott hogy először őt megetettem, majd mehetnékje volt de próbáltam mindenféle játékkal lefoglalni sikertelenül. Mikor már úgy visított hogy az egész étterem és kerthelyiség minket figyelt, kivettem az etetőszékből had fusson én meg futottam utána. Szóval felváltva ettünk a férjemmel. Amikor a férjem befejezte a vacsorát, felváltott és véégre én is leülhettem a jéghideg vacsorám elfogyasztásának.... szuper volt.
Lehet itt a nevelésről papolni... igen annak aki a másik feléről rosszallóan figyeli a hisztis gyereket....anno én is ilyen voltam.
De ugyanúgy neveltük/neveljük a picit is mint a nagyot kezdetektől, mégis teljesen más a 2 gyerek habitusa. És ezen van a lényeg. Minden gyerek más.
Magánéletről vagyis amit addig annak gondoltam.
Néha jó lenne azt csinálni amit akarok és hiányzik de ritkán tudok rá alkalmat keríteni.
Nálunk vannak már hisztik de pl étteremben nincs mert az új és nagyon el van ott.Boltba meg aztán pláne ha hagynám simán átrendezné őket :D
Pedig ő se egy könnyű eset de nem is nehéz.
Ami legjobban hiányzik a moziba/színházba járás, pletyizés a bnőkkel, mozgás, itthoni wellness (feküdni jó meleg fürdővízben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!