Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi dologról kellett...

Mennyi dologról kellett lemondanod azáltal, hogy megszületett a gyereked?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok mire számithatok...Alvásról gondolom sokáig le kell mondani...de érdekelne ki hogy érzi magát az anyaszerepben...mi az ami elötte volt, utána már nem volt megoldható...
2015. máj. 22. 21:23
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
80%
Az "alszunk reggel 10-ig"-en kívül semmiről. Na jó, moziba menni sem olyan egyszerű, mint régen.
2015. máj. 22. 21:27
 2/34 anonim ***** válasza:
26%
A párommal azelőtt gyakrabban elmentünk külömböző helyekrem most ez egyre kevésbé megoldható. A kulturális programoktól még kb. 10 teljes évig lemondhatsz, ha ott van a gyerek, mert ha múzeumba vagybilyesmi helyre megyünm végig nyavajog. Sokkal kötöttebb leszel. Ez az ami a leg nehezebb lesz dzerintem.
2015. máj. 22. 21:28
 3/34 anonim ***** válasza:
90%

Biztos lesz majd válasz, ami szerint az ég-világon semmiről sem kell lemondanod, és semmi változást nem hoz egy baba, de azért az élet rendesen átalakul...

Viszont a lemondás nem jó szó, mert te magad is alkalmazkodsz az új helyzethez, és nem az lesz a legfőbb vágyad, hogy hetente bulizni járj. :)

Nekem egy dolog hiányzik csak, a spontaneitás. Hogy ne kelljen megterveznem egy napot, hogy akkor ugorjak neki a páromnak amikor csak akarok (és ne kelljen megvárni míg elalszik a gyerek, persze addigra te is hullafáradt vagy...). :D

Gyerekkel is szuper programokat lehet kitalálni, gyerekkel is lehet boldogan élni, tehát az élet kicsit más lesz, de a más is lehet jó. Úgyhogy no para. :)

2015. máj. 22. 21:31
 4/34 A kérdező kommentje:
tehát mondjuk egy 1 évessel simán lehet utazni kocsival,nyaralni,étterembe járni?Nem hisztizik a gyerek,ha egy helyben kell sokáig ülni?Mert az 1 válaszoló azt irja,alváson kivül semmiröl.
2015. máj. 22. 21:32
 5/34 anonim ***** válasza:
59%

tévé nézés - csak, ha alszik

szex (keveslem)

rend

mozi, színház, vacsi kettesben

csak gyorsan elkészülő ételeket tudok készíteni

hosszas fürdőzés

sok féle étel (szoptatás miatt)

magas sarkú cipők, csini ruhák

könyv olvasás, tanulás

ezek mind-mind váratnak még magukra pár évet. De ezt tudtam :-) (ja, a lányom minimálisat alszik és éjjel is sokat kel.)

2015. máj. 22. 21:34
 6/34 anonim ***** válasza:
60%
Az én másfél évesemmel három órás autóút sem gond, boltban is csendben van, igaz, végig beszélgetek vele az ő szintjén, mutogatok, magyarázok, de nincs balhé. Hiszti van, de az itthon, alkalmanként. Ha energiát szánok arra, hogy ne unatkozzon házon kívül sem, akkor nincs gond. Alszik is, kb. 9től reggel 6ig, eszi, amit mi, nem tudom, szerintem a világon semmi gond. Amiről le kell mondani? Spontán programok házon kívül, mert a napirendhez tervezni kell, nincsenek bulik éjszaka, és hasonlók. De még ezek is megoldhatók egy jó társsal és egy ki szervezéssel. Nem vészes, sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam. Ezt komolyan mondom.
2015. máj. 22. 21:35
 7/34 anonim ***** válasza:
39%
De hisztizik, de attól még lehet járni erre-arra :)
2015. máj. 22. 21:35
 8/34 anonim ***** válasza:
75%
1 évessel is lehet utazni, persze. Nálunk nem volz mindig zökkenőmentes az út, de nem mondom, hogy olyan rossz volt. Az én gyerekeim vagy alszanak a kocsiban vagy a plüssökkel játszanak.
2015. máj. 22. 21:36
 9/34 anonim ***** válasza:
73%

az én babám egy tündér, szinte ugyanannyi a szabadidõm mint elõtte. addig a munka miatt jutott csak napi 4-5 ora magamra meg a hazimunkara most meg miatta :) kevesebbet alszunk, ez teny..kb 6-7 orat azer tudok aludni (10 hos, kezdetben a 2. honapig ejjel sokat szopizott szoval volt hogy 4 orat aludtam).

ami nekem még lemondas, a baratnokkel valo talalkozas, mivel apa az egyetlen elerheto baby siter de o ugye dolgozik. szombat az o napja de akkor meg suliba vagyok. szoval vagy jonnek a baratnok vagy nincs talalka.

az alkoholrol lemondtam de ez amugy sr volt letelemem es nem is szukseges teljesen lemondani rola. illetve az utazas nehezkesebb, jobban kell tervezni - hol fog enni, mikorra kell hazaerni hogy aludhasson stb.

egy jo tanacs: a kezdetektol allj hozza ugy, hogy neki nincsenek szokasai, ahhoz alkalmazkodik, amit ti kialakitotok neki. ne o iranyitson, alakitsatok, formaljatok ugy az eletet, hogy az a tietekkel osszeegyezetheto legyen. ne masokehoz igazitsatok, hanem a ti eletetekhez alkalmazkodjon, ne zavarjon tulsagosan bele (elnezest jobb szot most nem tudok ra hasznalni) ha igy alltok hozza, akkor olyan babatok lesz mint a mienk: tudja mikor kelunk, tudja mikor fekszunk, velunk lesz ehes, tudja mikor van kozos jatek de remekul el van egyedul, akar orakig.

persze lesznek rossz napok, mint ahogy nalunk is, ha pl rossz kedve van es nyugos, akkor nincs mese, mellette kell lenni es akar egesz nap dajkalni. sot olyan baba is van akinek minden napja ilyen :) na ahhoz kell csak a kitartas :)) de a jo, hatarozott kezdessel es kesobb egy esszeru napirenddel jobbak az eselyek:)

2015. máj. 22. 21:38
 10/34 anonim ***** válasza:
43%
Én úgy mondanám,hogy ha van segítséged,akkor nem kell lemondani semmiről(szinte),viszont ha nincs,akkor sokmindenről.Nekem szerencsére van,így továbbra is embernek érzem magam.Tornázok,körmöshöz járok,van időm a férjemre,ha menni akarunk étterembe,akkor megyünk.Bár ehhez nyugodt baba is kell.Sajnos így nem lehet előre megmondani.Szerencse is kell hozzá
2015. máj. 22. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!