Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7-8 hós babának hogy készítite...

7-8 hós babának hogy készítitek a tököt és a cukkinit?

Figyelt kérdés
2010. febr. 25. 09:51
 1/8 anonim ***** válasza:
megfőzni, leturmixolni, hozzá krumpli, vagy rizs sűrítésnek
2010. febr. 25. 09:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is így készítem.
2010. febr. 25. 09:58
 3/8 A kérdező kommentje:
gondoltam...de adtok hozzá valamit?Olajat,kaprot..stb?
2010. febr. 25. 10:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia!Igen én kaporral is ízesítettem illetve lehet kapni bioboltokban olyan ételízesítőt ami csak szárított zöldséget tartalmaz (sem só ,sem adalék).Én ezt is szoktam az ételekbe tenni.Illetve mivel az enyém tápszeres már ezért 1 kanál tápszert.Így sokkal főzelékesebb kinézetű és izű.Szép napot és kellemes főzőcskézést!
2010. febr. 25. 11:59
 5/8 anonim ***** válasza:
bocs előző vagyok és olajat is kell már ennyi idősen a zsírban oldódó vitaminok miatt:)
2010. febr. 25. 12:00
 6/8 A kérdező kommentje:

Utolsót kérdezném: még kaprpt nem kapoott,se tököt.Tehetek neki bele?Mennyit?

Esetleg ha lépésről-lépésre leírnád hogy csinálod a tököt,nagyon hálás lennék!

Köszönöm

2010. febr. 25. 15:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia!Utolsó vagyok!A tököt nyugodtan adhatod nem szoktak allergiásak lenni a babák.Felteszed a tököt és a krumplit kevés vízben (a tök vizet enged)és puhára főzöd ,ez kb.10 perc.Ha kaporral szeretnéd akkor természetesen az apróra vágott kaprot is vele együtt főződ.Ha megpuhult kicsit vársz amíg hűl, pici tápszer és turmix.Tetszés szerint ízesíted ha akarod (só,cukor)Ha már sűríted neki a főzeléket akkor simán a tököt és a kaprot teszed fel főzni.Ezt gondolom tudod pirított lisztel lehet sűríteni.Én barna rizslisztet használok de ha nem gluténérzékeny (enyém sem az ,de ez egészségesebb)a babád bármilyen lisztet használhatsz!Ilyenkor a pirított lisztet kikevered vízzel és lassan hozzá adagolod a forrásban levő főzelékhez,figyeld mikor éri el a kellő sűrűséget.Ha kész ezt is turmix és tápszerrel dúsítani.Én a legvégén amikor már turmixoltam szoktam bele tenni egy kis kanál oliva olajat.Bele a husikát és már eheti is.Jó étvágyat a babádnak és szép napot!
2010. febr. 27. 08:06
 8/8 anonim ***** válasza:
A lényeget megint lehagytam....Én kb 4 dl főzeléket főzök egyszerre.Abba kb (kávés)kiskanálnyi kapor apróra vágva.Nekik még nagyon jó az ízlelésük nem kell intenzíven fűszerezni.
2010. febr. 27. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!