Mit főztök holnap 15 hónapos Gyermeketeknek?
Szerintem nem kellene tudnia. 8 foggal én sem tudnám, inkább turmixolok.
Amúgy gulyáslevest (csirkemellel).
Én vagyok az egyik 8 fogú anyukája, korábbi hozzászóló.
Szóval nálunk is az van, hogy igyekszem puha ételeket csinálni (mint pld. holnap a krémleves, meg a rizskoch baracklekvárral) mert ezeket meg tudja rágicsálni a 8 fogával és az ínyével.
De pld. a mai felnőtt kajánkból nem tudott enni: Rizs volt rántott pulykamellel. Az túl kemény és száraz neki, nem is ette, egy kanál után kiköpte az egészet.
De pld. a rakott zöldbab nagy kedvenc! :))
Én sem szeretnék kötekedni, de..
1. 18 hónapos a kislányom 6 foga van és mindent megeszik amit elé rakunk, pépesítés nélkül. Nem kell megvárni míg kinő a rágófoga, mert az eltrthat 2 éves koráig, már kemény az inye és megtudja vele rágni, DE 15 hónaposan még mi sem ettünk darabosat, lassan szokja meg, szerintem hamarosan már ő sem fog öklendezni, a lényeg, hogy szoktatni kell a daraboshoz.
A 2. 2 éves koráig nem nagyon kell 2 fogást adni nekik, mert még kicsi a gyomruk és a másodikat már nem fogja megenni amiben van a sok tápanyag. Nyáron nagy melegbe szokták ajánlani a plusz levest.
Holnap répafőzelék, főtt csirkemellel.
Szia!
Igaz nem mai a kérdés,de az én 15 hónaposom ma csirkemellből kap brassóit,krumplival,mert ma azt készítek magunknak is.
Még csak 7 foggal rendelkezik,ebből is 3 még nem teljes nagyságú,de már nem nagyon turmixolok neki,kivéve a főzelékeket,de azt sem kap minden nap.
Ha leves van,akkor másodiknak kap túrórudit,vagy tejszeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!