Tojás és tejtermék nélkül lehet valami tortafélét készíteni 1 évesnek? Egyiket sem eheti.
Ezt találtam Neked (nem én sütöttem, de remélem segít) :)
15 dkg kristálycukor
5 ek. étolaj
5 ek. kakaó
3 ek. 5%-os ecet (lehet 10%-osból is hígitani)
1cs vaníliás cukor
2, 5 dl víz
Először bemelegítjük a sütőt. Aztán a fentieket összeturmixoljuk, majd külön 25 dkg réteslisztet elkeverünk 1 cs sütőporral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával és egy csipet sóval, és ezt a keveréket beleöntjük a turmixgépbe és újra összeturmixoljuk az előzőekkel. Ha más 20 perc eltelt a sütő bemelegítése óta, akkor olajjal bekent, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Krém:
25 dkg natúr gesztenye
2 ek. cukor
2 dl rizstej
1 citrom héja
ízlés szerint fahéj
A gesztenyét kiolvasztjuk, a fentieket összefőzzük. Ha tejet már kap a baba, akkor rendes tehéntejjel is lehet. A tortát két lapba vágjuk, a lapok közé és a torta oldalára kenjük, és a tetejét a maradék krémmel nyomózsák segítségével díszítjük, illetve én még magozott meggyet tettem rá.
Minimális benne a "műanyag", kevés a cukor, nincs tojás és tejtermék. Szerintem ideális első szülinapi torta, és finom is.
Ismét én vagyok, újabb recept :)
Joghurt torta:
bármilyen joghurtot összekeverni zselatin porral és addig melegíteni mig a por megolvad de a joghurtot nem kapja össze. Tortaformába önteni és be a hűtőbe. Lehet bele tenni gyümi darabokat, kekszet, csoki darabokat és gazdagítani lehet tejszínhabbal is amit a joghurthoz kell keverni ha már egy kicsit kihült. Remélem érthető volt. ezt azért lehet variálni, attól függően, hogy mit ehet már a kicsi.
Na még1 :)
Túrótorta
Hozzávalók:
25 dkg teljes őrlésű búzaliszt (finom)
1 kk szódabikarbóna
fél tasak sütőpor
só (elhagyhatjuk)
fél citrom reszelt héja
1, 5 dl víz
1 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj (napraforgóval is finom)
2 ek. méz
A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön-külön összekeverjük, majd óvatosan csomómentesre keverjük. Olajozott kerek tortaformába öntjük, és kb. 180 C-on 20 percig sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg vaj (elhagyható)
1 citrom reszelt héja
5 ek méz
10 dkg mosott mazsola
A bevonathoz:
20 dkg vaj
10 ek méz
8 ek karobpor (hasonlit a kakaohoz, csak sokkal egeszsegesebb, bioboltokban beszerezheto)
8 ek tejszín
A vajat habosra keverjük, a túrót stitán átpasszírozzuk, hogy krémszerűvé váljon, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval, ezzel töltjük a tortalapot, majd félig lefagyasztjuk. Amíg a torta kissé megdermed, elkészítjük a tortabevonatot, majd a tortát bevonjuk vele. Visszatesszük a hűtőbe, tálalás előtt a tetejét habbal és karobporral díszítjük. Bevonat helyett karobbal is meg lehet szórni.
Ez a recept a vegetarianus. hu oldalrol valo. Talahattok itt meg egy-ket egeszseges es finom receptet a piciknek.
Hopsz, az igaz, meg a túró is. :S
Semmi ilyesmit nem ehet a picur?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!