Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit eszik a 8 hónapos babátok?...

Mit eszik a 8 hónapos babátok? Tejtermék? Receptek?

Figyelt kérdés
tojás? már unjuk azokat a kajákat amiket csinálok neki,írnátok recepteket? ehet a mi kajánkból?
2011. máj. 29. 10:48
 1/6 A kérdező kommentje:
ma pl.paradicsom levest cinálok 100%-os pariléből,persze rántással,kis fűszerrel..kaphat?
2011. máj. 29. 10:54
 2/6 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

persze nyugodtan kaphat. pl. a lányom szerette a házi bolognait. durumtészta, pici hagyma, paradicsom, husi

én olykor bébiételeket is használok, teszek bele krumplit vagy ha üveges bolgonai akkor még tésztát.

tegnap őszibarack+pulykahusis bébiéétel volt, ahhoz rizset csináltam.

ma kelkáposztafőzeléket főztem neki pici liszttel és krumplival illetve kap a huslevesünkből.

és tegnap egy nagyon picike töltöttkáposztát is evett.

2011. máj. 29. 11:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Tejet én nem adok a 8 hónapos fiamnak, mert van a családban tejallergiás, a nagyobbik is csak 2 éves korától issza.

Én a húst megpárolom friss petrezselyemmel, zellerlevéllel stb., vagy megpirítom a csirkemellet pici kockákra vágva és ezt turmixolom össze: krumplival, sárgarépával, kuszkusszal, hajdinával, árpával, rizzsel, zöldbabbal, cukkinivel, vagy ezek keverékével.

Tojást még nem kapott, viszont a húslevesből mindig adok neki, amibe csigatésztát is teszek és az ugye tojásos.

Paradicsomot sem evett még, mert a bátyja sokéig érzékeny volt rá, nagyon híg volt a széklete tőle, így azzal én még várok.

Szereti még az almaszószt és meggyszószt is, az előbbit rizstejjel készítem, a grízt is rizstejben szoktam megfőzni neki.

2011. máj. 29. 12:37
 4/6 anonim ***** válasza:

szintén első válaszoló vagyok

az utánam lévő is jót írt.

én is adok meggyszószt a babának. a meggyet ami még fagyasztott kiolvasztom, át turmixolom. egy kis vízben odateszem, majd kávéskanál liszttel sűritem, teszek bele cukrot, azaz szőlőcukrot (lehet kapni külön porban) és krumplival meg husival adom. a krumplit márcsak villával töröm össze. a meggyszószt szitán paszírozom át hogy a héja ne menjen át, illetve csak nagyon kevés.

spenótot ugyanígy csinálom, csak ugye azt nem paszírozom át.

2011. máj. 29. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:
8 hós a babám,minden este kap tehéntejből készült "papit" búzadarával,kukoricadarával,Kölln zabpehellyel,szerintem túlpara ez a tejallergia dolog.Meg lehet nézni a tejallergiás babáknál,legtöbbjük betartotta a tehéntej tilalmat és mégis allergiás lett.A tápszergyártó cégek keményen nyomatják a reklámot a tehéntej ellen,szerintem.
2011. jún. 1. 18:55
 6/6 anonim ***** válasza:
A lányom is 8 hónapos, most kezdtük el bevezetni a darabos ételeket.A darabos bébiételek elég bizarr kinézetűek, eszegeti, de hamar eltelítődik vele, néhány kanál, másnap is, aztán dobhatom ki.Rágcsálni kapott már babapiskótát, ropit, margarinos zsömlét, banán darabkákat.Amikor főzök neki, mindennek a krumpli és a csirkemell az alapja.Ehhez teszek hozzá : répa, spárga, sütőtök ( bébiételből), csirkemáj levesből, és egy kis tápszert, mert neki most híznia kell.Persze egyszerre csak egy félét adok hozzá.A főzelékeit eddig még nem rántottam be liszttel, de tervezem.A múltkor kivettem a húslevesből a répát, villával összetörtem, és nagyon ízlett neki, pedig a répát magában nem szerette, de így volt íze.Tejtermékeket sajnos 2 hónapja nem kaphat, tejérzékenység gyanúja miatt. Azt fogom csinálni, hogy veszek rizstejet.Csinálok belőle banánturmixot, vanília pudingot, tejbegrízt.Kapott már tésztát, rizst, kekszet, de ezeket csak bébiétel formájában.Szereti a gyümölcsöket, ezekhez mindig teszek reszelt babapiskótát, hogy táplálóbb legyen, és imádja az almapépet.A múltkor kapott néhány falat sült csirkét a mi kajánkból.Sütőzacskós volt, nem volt rajta zsír, és a belsejét kapta, ahol nem fűszeres.Őszintén elég fantáziálatlannak érzem magam a hozzátáplálással..paradicsomot, tojást még nem mertem adni.De a meggyszósz jó ötlet.
2011. jún. 2. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!