Mit eszik a 8 hónapos babátok? Tejtermék? Receptek?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
persze nyugodtan kaphat. pl. a lányom szerette a házi bolognait. durumtészta, pici hagyma, paradicsom, husi
én olykor bébiételeket is használok, teszek bele krumplit vagy ha üveges bolgonai akkor még tésztát.
tegnap őszibarack+pulykahusis bébiéétel volt, ahhoz rizset csináltam.
ma kelkáposztafőzeléket főztem neki pici liszttel és krumplival illetve kap a huslevesünkből.
és tegnap egy nagyon picike töltöttkáposztát is evett.
Szia!
Tejet én nem adok a 8 hónapos fiamnak, mert van a családban tejallergiás, a nagyobbik is csak 2 éves korától issza.
Én a húst megpárolom friss petrezselyemmel, zellerlevéllel stb., vagy megpirítom a csirkemellet pici kockákra vágva és ezt turmixolom össze: krumplival, sárgarépával, kuszkusszal, hajdinával, árpával, rizzsel, zöldbabbal, cukkinivel, vagy ezek keverékével.
Tojást még nem kapott, viszont a húslevesből mindig adok neki, amibe csigatésztát is teszek és az ugye tojásos.
Paradicsomot sem evett még, mert a bátyja sokéig érzékeny volt rá, nagyon híg volt a széklete tőle, így azzal én még várok.
Szereti még az almaszószt és meggyszószt is, az előbbit rizstejjel készítem, a grízt is rizstejben szoktam megfőzni neki.
szintén első válaszoló vagyok
az utánam lévő is jót írt.
én is adok meggyszószt a babának. a meggyet ami még fagyasztott kiolvasztom, át turmixolom. egy kis vízben odateszem, majd kávéskanál liszttel sűritem, teszek bele cukrot, azaz szőlőcukrot (lehet kapni külön porban) és krumplival meg husival adom. a krumplit márcsak villával töröm össze. a meggyszószt szitán paszírozom át hogy a héja ne menjen át, illetve csak nagyon kevés.
spenótot ugyanígy csinálom, csak ugye azt nem paszírozom át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!