Ajánlanátok olyan oldalakat, ahol bébiétel receptek vannak?
Lassan kezdjük a hozzátáplálást és szeretnék főzni finom ételeket a kislányomnak. Esetleg megírnátok azt is hogyan fagyasztjátok le a kész bébiételt. Mert például a krumpli nem jó lefagyasztva. Legalábbis, ha valamit fagyasztok, amiben krumpli van az nagyon nem jó kiengedve. Itt olvastam több kérdésben is, hogy fagyasztják.
Előre is köszönöm a tanácsokat, segítséget!
eleinte nem kell recept, mert egyenként, majd párosítva eszik a gyülölcsöket, zöldségeket. később meg már a felnőtt ételekből a legjavát eszik, akkor azért nem kell. a lényeg, hogy a babának nem sózzuk, fűszerezzük, cukrozzuk az ételt. inkább olyan ízeket rakunk össze, amik egymást kiegészítik. (pl. ha édesíteni akarod a főzeléket, akkor 1 karika banánnal is megteheted, nem kell cukor. ha savanyítnai, akkor meggyel.)
a kész ételt kis műanyag edényben fagyasztom le. úgy szoktam, hogy egyszerre emgfőzök kb.4 adagot, ebből 2 megy a fagyasztóba, a többit 2 napig adom neki. krumplis ételt is lefagyasztok, nincs baja (már összeturmixolva, más zöldséggel szoktam.)
nálunk a hozzátáplálás elején minden szorulást okozott a babámnak, úgyhogy ő gyakorlatilag gyümölcsön élt 1-2 hónapig. krumplit, répát csak 1-1 falatot mertem adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!