Kisfiam 4 hónapos múlt, megeszik egy üveg bébiételt, bár én korainak tartom, de sír érte. Viszont nehezen kakil, olyan a széklet állaga mint a felnőtté. Ez nem baj? Fog változni Ahogy változik az emésztése?
Kedvenc érvem, hogy sírt érte a gyerek. Bakker, a hat hónapos fiam tegnap áhítattal nézte, ahogy ittam egy pohárka bort, lehet meg kellett volna kínálnom a logikád szerint...
Ha nehezen kakil, az azt jelenti, hogy nem megfelelően tudja megemészteni.
Egyébként nem értem, hogy miért olcsóbb a bébiétel. Most kiszámoltam, az én fiam 210 ml vízhez kap 7 kanálnyi tápszert egy étkezésnél, így az 1000,- Ft-os tápszer esetén kb. 38,- Ft-ra jön ki egy étkezés.
Szia!Talán én leszek aki egyet ért veled én is 2 hónaposan kezdtem a hozzá táplálást.Azért mert nem volt tejem a tápszerben pedig kevés volt neki a tápérték.
Amúgy nem tesszük tönkre az emésztését ha valaki okosan csinálja amúgy kíváncsi lennék hogy ti annak idején mit ettetek!!!
Ráadásul a mi védőnőnk is mondta hogy 4 hónaposan meg kellene ennie 1 üveg bébiételt gyümölcsből pedig bármit ehet csak az apró magvasakat sakanem.
Nálunk megindult a kaki rendesen miután megkezdtük a hozzátáplálást!
Be lehet kocskáztatni,hogy valami baja legyen a gyereknek, de nem érdemes. Valószínű semmi baja nincs a legtöbb gyereknek ha hamarabb elkezdi az anyja a hozzátáplálást, a kérdés, érdemes e kockáztatni. "nincs tejem, a táp drága, a bébiétel olcsóbb" még ha így is lenne: mikor vállaltad a gyerket, hogy megtartod, azon nem gondolkodtál el, hogy pénzbe fog kerülni a felnevelése? Istenem, ha pár forint különbséget akarsz kispórolni most, sokkal többet ráfizethetsz, majd mikor külön étrendet kell neki biztosítanod, mert allergiás lesz egy csomó mindenre. Én mindig azt szoktam mondani, hogy legalább az alapszabályokat tartsuk be és bírjuk ki, hogy az ajánlott korig semmiképp ne adjunk neki olyan kaját. Olyan nehéz kibírni, hogy ne adjunk egy év alattinak, mézet, tojást-a fehérjét nem nagyon ajálják-, epret, tehéntejet? Nehéz egy évig kibírni?! Nehéz kibírni és 6 hónapos koráig kifizetni a tápot, hogy legalább megadjuk neki a minimális esélyt, hogy ne legyen alergiás mindenre? Vagy csak símán nehéz kibírni, hogy nem adunk neki bébiételt, mert minden nap fáj a hasa tőle. Te inkább spórolsz pár forintot és nézed ahogy szenved? Hát gratulálok, majd meséld el neki, ha nagy lesz és kérdezi, milyen volt, mikor pici volt.
Régen egyébként nem bébiételt adtak a babának, hanem amit főztek. én is azt szoktam adni. Mikor arról mesélnek, hogy kolbászt haraptam a szalonnával 3 hósan, belegondolva valószínű arról volt szó, hogy nyalogadtam őket. Speckó nekem ilyet nem meséltek, anyám 6 hónapig csak szoptatott mineket, 9 hóig volt még teje-na én pont ugyanúgy csináltam, de nem tudtam, hogy ő így csinálta, csak utólag derült ki:D
6 hónaposan érett az emésztési rendszere minden babának, ha tápszeres, ha nem.
nem értem miért sietnek az anyák..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!