Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálnátok a helyemben,5...

Mit csinálnátok a helyemben,5 hós lesz jövőhéten a lányom, nagyon kevés már a tejem neki, tápszert adjak neki, v. kezdjem hozzátáplálni?

Figyelt kérdés

Egyszerüen már akármit csinálok,nem növekszik a tej mennyisége,2 óránként eszik,de szegény csak rángatja a cicit sokszor mert nem jön neki már úgy a tej.

Kavarjak be neki 6 hós koráig a tápszerrel,majd álljunk le a tápszerről és kezdjem el a kajákat? (gyümi, főzi)?

Most 71 cm és 7600 gramm.

2010. febr. 22. 09:13
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Kiegészítésként leírnám,hogy nem szeretném tápszerezni,de megterhelni se akarom.Legjobb lett volna, ha 6 hóig elég a tejem neki (a kisfiamnál elég volt),de úgy néz ki nem elég.Mert akkor úgy szerettem volna, hogy kiváltok étkezéseket szép fokozatosan de többire maradna a cici.
2010. febr. 22. 09:15
 2/13 anonim ***** válasza:

csak hozzátáplálnék. A tápszert hanyagolnám, lehet, el sem fogadná.

Gyümölcs,

tejpép,(este)

főzelék. fokozatosan..

2010. febr. 22. 09:18
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem beszélj a védőnőddel!

De a legújabb elvek szerint már ismét 4 hónapos kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást! Mi is elkezdtük, mert nekem anyatejes-és tápszeres is a babám. Így az ebéd helyeti tápszert, már kiváltottuk gyümölcsökkel!

Szerintem nyugodtam próbálkozatok ti is a gyümölcsökkel!

-6 hónapos baba anyukája-

2010. febr. 22. 09:19
 4/13 anonim ***** válasza:
Lassan kiválthatod az étkezéseket,de mindegyiket nem.Akinek anyatejes a babája ill.akinek tápszeres az reggel és este még anyatejet ill.tápszert ad a babájának,ha a többi ékezést kiváltotta.A tápszerben minden fontos vitamin megtalálható amire a babának szüksége van,a hozzátáplálásnál meg még nem tudsz annyira változatosan etetni,hogy ezeket fedezni tudd.Szóval,ha már annyira nem elég a tejed,akármennyire nem szeretnéd,de reggel meg este muszáj leszel tápot adni a picidnek.
2010. febr. 22. 09:22
 5/13 A kérdező kommentje:

A védőnő kb. azt mondta hogy ahogy gondolom..

Egyrészt azt hangsúlyozta hogy 6 hó után kezdjük a hozzátáplálást anyatejes babánál (mert ugye a lányom az dehát csak egyenlőre) másrészt azt is mondta hogy ekkora súllyal,hosszal nagyobb az igénye is. A gyerekorvos meg azt mondta hogy szép nagy gyerek, nem fog neki ártani ha kicsit lelassul a gyarapodása (ergó HÍZLALOM a babámat...)de én nem éheztetni szeretném...

Szóval ezek után döntsem el én h melyiket?

Az is a baj hogy full allergiás vagyok én is meg a családomban mások is, és félek h nehogy allergiája legyen a tápszer miatt.

2010. febr. 22. 09:25
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat eddig is! Van még tejem csak nem elég neki, szóval mindenképp maradnék a cicizésnél csak attól tartok, rákap a cumisüvegre és teljesen leszokik a cicizésről, ha az üvegből meg dől neki a tápi.:(

Szerettem volna sokáig szoptatni (1 éves koráig legalább) mert ő a második babám, és több nem lesz nagy valószínűséggel és már nem élvezhetem ki h kicsi babám van :(

2010. febr. 22. 09:27
 7/13 anonim ***** válasza:

Írass HA-s tápszert.

Az én fiam csütörtökön lesz 5 hónapos, ma megyek íratni neki tápszert. Eleinte csak biztonságérzet miatt, aztán ha muszáj lesz, adom neki. Estére már nem elég neki a tejem, eddig volt lefagyasztva, azzal pótoltam, de már elfogyott. Így marad a tápi. Már minden létező módot kipróbáltam serkentésre (teát, homeós bogyót, görögszénamagot, gyakori mellretételt), semmi sem segít. Mi már kóstolgatunk gyümölcsöt délelőtt, a banánt és a barackot imádja (esetleg ezek almás változatát, magában az almát nem).

Egyébként 6 hós kora után is kell neki a tápszer, ha nincs elég tejed, mert úgysem tudsz majd rögtön étkezéseket kiváltani.

Én úgy fogom csinálni, hogy előbb szopi, aztán ha úgy látom, hogy nem elég neki, akkor adok tápszert.

2010. febr. 22. 09:31
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló a helyzet. 4 hónapos a lányom, estére már szinte csak mutatóban van tej. Nekünk mind a gyerekorvos, mind a védőnő azt tanácsolta, hogy tápszer ÉS fokozatosan gyümölcs bevezetése.

Ha 2 óránként eszik a babád és rángatja, akkor kevés neki, nem fog jóllakni a gyümölcstől sem. A főzelékek bevezetése is csak fokozatosan történhet.

Vannak olyan cumik, amikből nem dől a táp, nekünk semmi gondunk nincs ezzel. Előbb cicire rakom, amikor már rángatja, akkor jön a cumisüveg. De ha nagyon tartasz a cumizavartól, akkor lehet kanalazni is a tápszert vagy pohárból itatni.

2010. febr. 22. 10:35
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok! Igazatok van, csak kicsit csalódott vagyok amiért elfogy a tejcsi pedig tényleg mindent megtettem. Pihenni sajnos nem tudok többet, pedig lehet az segítene, de a nagyobb gyermek se túl jó alvó sajnos.

Azt hiszem inkább vhogy pohárból próbálom itatni vele a tápit. Egyenlőre neki nincs is cumisüvege,mert eddig nem kellett semmire.

2010. febr. 22. 11:21
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia,nálam is ez volt a helyzet,mint nálatok.Én megkezdtem a hozzátáplálást és amikor már kiváltottunk egy étkezést,akkor lefejtem a tejcsit.Sőt csináltam azt is,hogy mikor tudtam,hogy nem szopi lesz,hanem kanalazunk,akkor óránként, másfél óránként fejtem és ilyenkor egy-két nap alatt feltornáztam a tejcit.Szóval próbálj meg ügyeskedni.
2010. febr. 22. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!