Mit csinálnátok a helyemben,5 hós lesz jövőhéten a lányom, nagyon kevés már a tejem neki, tápszert adjak neki, v. kezdjem hozzátáplálni?
Egyszerüen már akármit csinálok,nem növekszik a tej mennyisége,2 óránként eszik,de szegény csak rángatja a cicit sokszor mert nem jön neki már úgy a tej.
Kavarjak be neki 6 hós koráig a tápszerrel,majd álljunk le a tápszerről és kezdjem el a kajákat? (gyümi, főzi)?
Most 71 cm és 7600 gramm.
csak hozzátáplálnék. A tápszert hanyagolnám, lehet, el sem fogadná.
Gyümölcs,
tejpép,(este)
főzelék. fokozatosan..
Szerintem beszélj a védőnőddel!
De a legújabb elvek szerint már ismét 4 hónapos kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást! Mi is elkezdtük, mert nekem anyatejes-és tápszeres is a babám. Így az ebéd helyeti tápszert, már kiváltottuk gyümölcsökkel!
Szerintem nyugodtam próbálkozatok ti is a gyümölcsökkel!
-6 hónapos baba anyukája-
A védőnő kb. azt mondta hogy ahogy gondolom..
Egyrészt azt hangsúlyozta hogy 6 hó után kezdjük a hozzátáplálást anyatejes babánál (mert ugye a lányom az dehát csak egyenlőre) másrészt azt is mondta hogy ekkora súllyal,hosszal nagyobb az igénye is. A gyerekorvos meg azt mondta hogy szép nagy gyerek, nem fog neki ártani ha kicsit lelassul a gyarapodása (ergó HÍZLALOM a babámat...)de én nem éheztetni szeretném...
Szóval ezek után döntsem el én h melyiket?
Az is a baj hogy full allergiás vagyok én is meg a családomban mások is, és félek h nehogy allergiája legyen a tápszer miatt.
Köszönöm a válaszaitokat eddig is! Van még tejem csak nem elég neki, szóval mindenképp maradnék a cicizésnél csak attól tartok, rákap a cumisüvegre és teljesen leszokik a cicizésről, ha az üvegből meg dől neki a tápi.:(
Szerettem volna sokáig szoptatni (1 éves koráig legalább) mert ő a második babám, és több nem lesz nagy valószínűséggel és már nem élvezhetem ki h kicsi babám van :(
Írass HA-s tápszert.
Az én fiam csütörtökön lesz 5 hónapos, ma megyek íratni neki tápszert. Eleinte csak biztonságérzet miatt, aztán ha muszáj lesz, adom neki. Estére már nem elég neki a tejem, eddig volt lefagyasztva, azzal pótoltam, de már elfogyott. Így marad a tápi. Már minden létező módot kipróbáltam serkentésre (teát, homeós bogyót, görögszénamagot, gyakori mellretételt), semmi sem segít. Mi már kóstolgatunk gyümölcsöt délelőtt, a banánt és a barackot imádja (esetleg ezek almás változatát, magában az almát nem).
Egyébként 6 hós kora után is kell neki a tápszer, ha nincs elég tejed, mert úgysem tudsz majd rögtön étkezéseket kiváltani.
Én úgy fogom csinálni, hogy előbb szopi, aztán ha úgy látom, hogy nem elég neki, akkor adok tápszert.
Szia!
Hasonló a helyzet. 4 hónapos a lányom, estére már szinte csak mutatóban van tej. Nekünk mind a gyerekorvos, mind a védőnő azt tanácsolta, hogy tápszer ÉS fokozatosan gyümölcs bevezetése.
Ha 2 óránként eszik a babád és rángatja, akkor kevés neki, nem fog jóllakni a gyümölcstől sem. A főzelékek bevezetése is csak fokozatosan történhet.
Vannak olyan cumik, amikből nem dől a táp, nekünk semmi gondunk nincs ezzel. Előbb cicire rakom, amikor már rángatja, akkor jön a cumisüveg. De ha nagyon tartasz a cumizavartól, akkor lehet kanalazni is a tápszert vagy pohárból itatni.
Köszönöm lányok! Igazatok van, csak kicsit csalódott vagyok amiért elfogy a tejcsi pedig tényleg mindent megtettem. Pihenni sajnos nem tudok többet, pedig lehet az segítene, de a nagyobb gyermek se túl jó alvó sajnos.
Azt hiszem inkább vhogy pohárból próbálom itatni vele a tápit. Egyenlőre neki nincs is cumisüvege,mert eddig nem kellett semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!