Engednetek ezt? Mennyire toleralnatok?
Én négy hónapos kor után engedtem olyan kutyát a közelébe, amelyikről tudtam, hogy oltott, féregtelenített, tisztán van tartva.
De azért popsitörlővel letöröltem a kezét, ha megnyalta/hozzáért kutya.
Egy éves, most már a ránézésre ápolt és normálisan viselkedő kutyákat odaengedem, figyelve,, hogy ő se hergelje fel a kutyát.
2015. ápr. 27. 16:32
Én is szeretem az állatokat, nekünk egy hörcsögünk van, de
2015. ápr. 27. 16:32
Ha tul reagalod ha nem a te babad. Ha nem akarod a macskat a gyerek szobajaba akkor ne engedd be. A kutyussal kicsit elfogult vagyok, de az is a te dontesed. A kutyanak meg kell szagolnia, hogy tudja, hogy o a kicsi gazdi, de semmi fele keppen nem nyalogatva es nyalcsopogve, hozzabujva. Hanem csak messzebbrol. De mindenkeppen legyen a te dontesed. Foleg ujszulott babahoz azert inkabb megse.
2015. ápr. 27. 16:34
2 vagyok. valamiért elment a be nem fejezett válaszom :(
Szóval...de nem engednén a pici közelében, távolról csak. Nem a gyerekszobában valók az állatok, bár sok állat tuljadonosnak más a véleménye.
2hónapos baba anyukája
2015. ápr. 27. 16:34
5/20 A kérdező kommentje:
en ugy gondolom ,hogy akaratan kivul is arthat szerencsetlen allat ,meg egy ujszulottnek nem is elmeny ,max jol megijed szegenykem ha a kutya elkezd ugatni.raadasul fiatal ,nagyon jatekos es ugral.a cicarol meg annyit ,hogy nem tul higienikus ha befekszik melle ,raadasul kijarkal ,szoret most hullajtja...
nem engedném, annyit kellene még az elején, hogy a kutya a lábát vagy egy rongyiját megszagolhassa, hoyg tudja, hogy ki ez az új jövevény, és hogy később is családtagnak tekintse (ne támadja meg, stb).
2015. ápr. 27. 17:22
1-Te gyereked, te felelősséged, ha úgy látod jónak, ne engedd, hiába veszekszik anyósod
2 - személyes vélemény: 1000 hogy nem engedném, az állat nem újszülött mellé való, pláne nem egy kevésbé tiszta macska és egy fiatal, kiszámíthatatlan kutya...
2015. ápr. 27. 17:23
Nekünk egy mopsz és egy gyerek van együtt (most 4 illetve 3 évesek). Soha nem tiltottuk a kutyát és gyereket egymástól, mikor hazahoztuk megszagolhatta a kutya, a szobájából sem zártuk ki soha. A fiam 2 hónaposan már legtöbbször a nappaliban volt játszószőnyegen, a kutya is a szobában volt. Nem igazán érdekelte a kutyust, nem is nagyon törődött vele. Ma már nagy barátok, a fiam is mondja, hogy "Ő a barátom" és sokat játszik vele (bár néha már inkább kínzásba fordul át a játék, amit nem engedek). Nem allergiás rá, nem fél az állatoktól, de nálunk mindenki szereti az állatokat.
Baja nem lenne a babádnak egy állattól (nyilván nem kell a macskát az ágyába engedni), de ha te nem szeretnéd, akkor ne engedd. A te gyereked, ezt mindenki maga dönti el.
2015. ápr. 27. 17:27
én a macskát nem engedném.. a kutyus szagolja meg..de ennyi. Majd mikor a gyerek is érdeklődik iránta... ugy értem, ha már látja van ott valami, mozog... stb. 3-4 hó előtt semmi értelme nincs.
2015. ápr. 27. 17:39
10/20 A kérdező kommentje:
en elfogadom mindenki allaspontjat ,de szerintem jobb ha varat magara ez a dolog.igazuk van azoknak ,akik azt mondjak ,hogy az en gyermekem es az en legjobb belatasom szerint csinaljam de anyos nem erti.rossz hogy nem mernem rabizni 2 percre sem ,o nagyon allatbolond ,olelgeti oket ,a kanapen fekszenek ,barmit megenged.azt mondta ne hulyeskedjek mar hogy nem engedem meg ,ilyen nincs.kicsit eroszakos tipus .meg azt szajkozza ,hogy bezzeg o meg epp hogy kuszott ,az anyukaja nem figyelt oda es a macska taljabol evett megis itt van stb...en lakasban nottem fel ,nekem ez idegen ,nem voltak allatok meg a kornzeken is csak kobor kutyak elvetve.
Kapcsolódó kérdések: