Szerintetek mennyire ajánlott az 5 hónapos kisfiammal sátrazni?
10-esnek:
1. Igen, de nagyobb eséllyel megy beléd a kullancs ha az élőhelyén (fűben, erdőben) tartózkodsz, mint ha a szállodai szobában. Képzeld, a macska a fűbe és a földre is lefekszik. A városban is.
2. Így van, viszont reggel a kelő nap jól át is melegíti. És egyébként egy 5 hónapos baba nem csak éjjel alszik.
8-as
Az én lányom most 4és fél hós lesz. És eszembe sem jutna sátrazni még vele.Meg amúgy sem:)
Áhh..picike ő még ehhez.. Tuti nem..
Nyilván, aki maga sem sátrazott soha, vagy egyáltalán, a gondolat is távol áll tőle, az nem az 5 hónapossal fogja elkezdeni.
Akinél ez elfogadott nyaralási forma, esetleg még faházas/kőházas lehetőség is van a háttérben, az megoldja.
Nyilván nem fogja napközben senki sem a fülledt sátorban altatni a gyerekét, helyette remek lehetőség matracon egy fa árnyékában aludni. Sok éves sátrazási múltunkban még egy gyerekünk sem gyűjtött be kullancsot, (túrázáskor annál többet). Mondjuk ennyiért akkor parkba, Margitszigetre se vigyük a gyereket vagy a kertben a füvön sem játszhat, mert a kullancsok...
Ha rugalmasan kezeli a szülő a helyzetet, rossz idő vagy bármilyen egészségi probléma esetén azonnal hazamennek, váratlan rossz időre van valami alternatív megoldás, akkor nem látom, mi baja lehetne egy gyereknek a sátrazástól?
Mi sokat sátorozunk, és ha úgy adódna, én lazán vinném az 5-6 hós gyerekemet - nyilván, nem egy hétre, de 2-3 napra miért ne?
A sátorban nem hagyom, éjjelre szépen lehűl. Gondozott kemping, ahol van kullancs, persze, de otthon is, a macskától sokkal hamarabb összeszedi, vagy kutyától, strandon...
Ha sátrazni szeretnétek, és meg tudjátok oldani, szerintem nincs akadálya, csak próbáljatok felkészülni minden eshetőségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!