Mi lehet a kisfiammal?
Figyelt kérdés
7 hònapos kisfiam kb.1 hete alig alszik. Eddig 2 hònapos korátòl átaludta az èjszakát,most meg folyton felèbred ès sìr. Csak akkor nyugszik meg,ha picit sètálok vele a szobában,ilyenkor vissza is alszik a karomban. Most pedig 2 napja már napközben is ilyen sìròs. Ha csak vele foglalkozom semmi baj,de ha kimegyek a szobábòl már is sìr. Mi lehet vele?2015. jan. 20. 14:45
1/9 anonim válasza:
Valószínűleg szeparációs szorongás lesz,életkori sajátosság,ami abban nyilvánul meg,hogy ez idő tájt ébredt rá,hogy külön személy vagy és fél,ha nem vagy ott,azt hiheti,hogy elhagytad,ott felejtetted valahol stb.Napközben is jelen van ez a dolog,főleg ha nem jól alszik éjjel,akkor még az álmosság miatt is nyűgösködik.El fog múlni,legyél türelmes,nyugodt,akkor ő is megnyugszik,biztosítsd róla,hogy "nem vesztél el" .
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Ez most nagy segìtsèg nekem,hogy mikènt kezeljem ezt a megváltozott helyzetet. Hát megvallom már már elèg nehèz nyugodtnak maradnom a fáradság kimerìt,de igyekszem nem éreztetni a picivel. Remèlem,hogy hamar tùl leszünk ezen. :)
2015. jan. 20. 15:03
3/9 anonim válasza:
Nagyon szívesen,tapasztalatból írtam,nekünk is nehéz volt,akkor azt hittem,mindig ilyen anyás lesz,de kb 2 éves kora óta már "nem kellek" :) Most 3 lesz és már nekem van lelkiismeret furdalásom,hogy miután minden dolgommal kész vagyok és mennék hozzá játszani,nem igazán igényli max pár percre,olyan érzés nekem néha mintha nem foglalkoznék vele...
4/9 anonim válasza:
Szeparációs szorongàs, fogzàs, mozgàsfejlődés...bármi lehet! Sztem örülj hogy eddig aludt. :) Ilyenek ezek a babák sajnos nem alszanak át minden éjszakát. Az én fiam nagyon rossz alvó,hasfájós volt, aztán jött a fogzás, mozgásfejlődés, szep.szorongás, megint fogzàs. Egy éves koráig csak néhány éjszakát aludt àt. Te mázlista vagy! :)
5/9 A kérdező kommentje:
Hát bìzom benne,hogy sikerül hamar átvèszelnünk ezt ,mert bizony ìgy nehèz elvègezni itthon a teendőimet. Sokszor ùgy èrzem,hogy szétesek. Hulla vagyok... Hogyan tudtad ebben az időszakban megoldani a házimunkát ùgy,hogy közben ne sìrjon utánnad?
2015. jan. 20. 15:49
6/9 A kérdező kommentje:
2 hònapos koráig az én babòm is hasfájòs volt,ùgy hogy jòlesett az átalvòs időszak. Most pedig ùjbòl kezdődik az èjszakázás.
2015. jan. 20. 15:52
7/9 anonim válasza:
Bizony, szeparációs szorongás. A fiam nagyon igényelt engem ezekben a hetekben. Egyetértettünk a férjemmel, hogy az a legfontosabb, hogy Ő jól legyen, így úszott a lakás. A férjem, ha tudott, megcsinált helyettem mindent, ha viszont dolgoznia kellett, akkor vagy az alvásidőben házimunkáztam /de sokszor akkor is igényelt a.fiam/, vagy felkötöttem magamra, és úgy főztem vagy rendeltünk kaját. A nagymamák besegítettek abban az időszakban. A fiam volt az első a fontossági listán. Amikor elmúlt, újra ragyogott minden és mindig volt főtt étel.
8/9 A kérdező kommentje:
Hát van,hogy nálunk is szèt van a lakás ès se főzni,sem pedig egy picit pihenni nem tudok. Folyamatosan igènyli a közelsègemet ès csak hozzám bùjva nyugszik meg. Már èn is arra gondoltam,hogy magamra kötöm a kengurùba ès ami a legszükségesebb azt elvègzem ùgy.
2015. jan. 21. 00:09
9/9 anonim válasza:
4-es vagyok! Házimunkát akkor csináltam ha aludt, vagy este mikor apa hazaért! :/ Most 16 hós...ismét ébred a foga miatt. Most bújt ki a 15.-16. 6 hós kora óta szinte folyamatos a fogzás! De már nem sok van! :) És bármit próbáltunk, semmi nem használ! Én is hulla voltam...most már jobban bírom, de a pocakban a tesó így kezdődik előröl! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!