Mit csináljak a 9,5 hós kisfiammal, aki semmi, de semmit nem hajlandó megenni az anyatejen kívűl? Már nincs több ötletem, belefáradtam.
Dehogy fáradtál bele! Nincsen semmi baj. Ez sok babával megesik. Milyen alkatú a babád? Jól fejlődik? Kis husis vagy inkább soványka? Néhány tipp:
Pár napig kanalazzatok lefejt anyatejet, amibe nem teszel semmit. Ha a kanál látványát is utálja, akkor pár nap teljes szünet. Aztán szép lassan anyatejbe keverj valamilyen zöldséget, vagy gyümölcsöt, esetleg kekszet és lassan csökkentsd a hígítási arányt.
Sok baba szeret inkább szilárdat majszolni. Nálunk nagy kedvenc volt a bonduelle konzerv bab magában, főtt alma, répa.
A babakekszet próbáltátok már?
Sok baba kedveli a sós ízeket. Próbáld meg, hátha így elfogadja.
Nem feltétlenül kell ragaszkodnod a kanálhoz, próbáld meg az ujjadról lenyalatni vele az ennivalót.(a cél szentesíti az eszközt)
Én nem vagyok híve táplálkozásban semmilyen erőszaknak. Nem vonnám el tőle a cicit, hogy akkor majd megeszi a krumplifőzeléket, ezzel komoly étkezési problémákat okozhatsz nála. Légy türelmes és ne keseregj, ha egyébként jól fejlődik. Az én másfél éves kislányom minden fogzásos időszakban elutasította az ételt, volt hogy egy hétig csak anyatejet kapott és nem fogyott. Aztán mindig visszatért az étvágya.(azt meg már le sem merem írni, hogy a nagyfiam egyéves koráig naponta kb fél deci főzeléket és pár kanál gyümölcsöt evett egész nap az anyatej mellett. Kimondottan duci volt még akkoriban. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!