Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoptatos anyukák, van aki 4...

Szoptatos anyukák, van aki 4 hónaposan elkezdte a hozzátáplálást? és ha igen mivel? és mikor?

Figyelt kérdés
nem azért szeretném elkezdeni mert nincs elég tejem, hanem mert szeretném már az izekhez szoktatni.
2010. febr. 21. 09:27
 1/6 anonim ***** válasza:

szia

én négy hónaposan kezdtem el és még szoptattam csak már nem volt elég a tejem.

először reszelt almával kezdtem délelőtt tízóraikor. egy két kanállal majd másnap már megevett egy fél almát:) ízlett neki.

két napig csak almát kapott. meg üveges gyümölcsöket kapott. amit négy hónapos kortól lehet adni. de először az uzsonnát váltottuk ki majd a tízórait és az ebédet. nyolc hós koráig reggel és este szopizott majd azt elhatgya magától.

ha van elég tejed akkor várj nyugodtan még. de öt hónaposan elkezdheted mert valamelyik babánál kell két három hét is mire kivált egy étkezést. ez babafüggő.

kisfiam nagyon szeret enni nekünk könnyű volt

2010. febr. 21. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha csak anyatejes a babád, akkor várj még egy hónapot (szerintem).

Az én babám egyébként kezdettől vegyes tápláláson volt, már napi 1x eszik gyümölcsöt, és 1x főzeléket (jövő hét vasárnap lesz 5 hós).

Egyébként ha mindenképpen el akarod kezdeni, akkor reszelt alma levéből 1-2 kanállal első nap, aztán folyamatosan növelni az adagot, és aztán adhatod magát az almapürét.

2010. febr. 21. 09:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Én 3hósan attam neki először friss narancs levet darált háztartási kekszel.Nekem volt tejem elég csak az íze miatt.Nem tartottam ezt az egynap egy kanál másnap 2 kanál és napokig csak ugyan azt.

Egy narancs levét anyi kekszel amit felvett, azonnal megevett.Utána adtam neki 1-2 nap mulva sütőtököt anyatejjel pürésítve, 4 hósan pedig vacsira elkeztem neki adni a tejpépet.

Nagyon nagy evők vagyunk, és 16hós koráig cicizett!

2010. febr. 21. 09:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Én a háztartási kekszet egyáltalán nem javasolnám, mivel glutént tartalmaz. 6 hó előtt nem kell "bemutatni" a vékonybél bolyhainak még a glutént (tesóm lisztérzékeny, úgyhogy tudom, miről beszélek).
2010. febr. 21. 09:42
 5/6 anonim ***** válasza:
4 hónaposan már alig volt tejem, egy reggeli este tápszert kapott kiegészitésnek, tizórai alma-barack volt pár héttel később már forralt zabpehellyel, ebéd sárgarépát kóstole először, utána krumplival, utána alma-krumpli, uzsonna Sinlac volt eleinte, 6 hónapos kortól pedig DM-es tejpépek. De nálunk 3 hét alatt ki lett váltva minden étkezés, mert addigra teljesen elfogyott a tejem. Nem erőltettem, imád enni a mai napig, szerencsénk volt.
2010. febr. 21. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is van böven tejem még, de csak kóstoltatásból néha adok neki reszelt almát,vagy szentkirályi italokat olyat amit 4 hónapos kórtól lehet.Nem minden nap csak néha,hogy kicsit könnyebb legyen majd a hozzá táplálás.Most 4 és fél hónapos a kislányom.

2010. febr. 22. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!