Miért adsz tápszert ha szoptatsz? Nem elég a tejed?
Nem bántásként de nem sok a babád súlya kicsit 3 hónaposan?
Én a múltkor megkérdeztem az orvosunkat hogy mégis mennyi az a mennyiség amit a kislányomnak meg kéne ennie és azt mondta hogy....: na ezt most felejtsem el mert ha elkezdem méregetni az adagot akkor előbb-utóbb bele őrülök és a gyerek is túlsúlyos lesz. Szóval szoptassam továbbra is 3 óránként vagy ahogy ő igényli és így úgyis annyit eszik amennyi neki jól esik.
Volt hogy lefejtem a tejet ami 120ml volt és ő megette az egészet és mikor mondtam a dokinak akkor azt mondta hogy úúúúúúr isten ezt ne tegyem mert túleszi magát és ez túl nagy adag egy ekkora gyereknek (2 hónapos)
Szóval 8 hetes és 85ml a normális mennyiség az orvos szerint. Ha a tiéd 3 hónapos akkor neki szerintem 110ml lenne az ideális.
Most már igény szerint eszik a lányom és ez vált be. Az éjszakát is átalussza már.
Üdv: 8 hetes kislány anyukája
2008. aug. 27. 23:29
2/11 anonim válasza:
nos az előttem szólónak nem hinném hogy kövér a babája mi 3 honaposak vagyunk 6270dkg és nem vagyunk ducik.ugyhogy szégyeld magad.neked pedig kedves kérdező én minden alkalommal az az 3-4 óránként 150ml csinálok a fiamnak van amikor megeszi van mikor nem,éjszaka is felkel akkor álltalába megeszi ne idegeskedj ilyeneken,annyit eszik amennyi jol esik hiába akarsz többet vagy kevesebbet adni
2008. aug. 28. 01:31
3/11 anonim válasza:
Az előttem szólónak mondanám,h ne húzd fel magad!Nem érdemes!Holott teljesen igazad van.Sztem is rendben van a babád,mi is 3 hónaposak vagyunk.63cm és 6630gr.Még csak nem is duci.Az enyém is tejes és tápszeres.A napi minimum testsúlyx120,a maximum testsúlyx150.Tehát 6.8x120 illetve 6.8x150 egész napra elosztva.De ezek hozzávetőleges értékek minden baba más!És én is igény szerint etetem Most visszavett,naponta 600-700 ml eszik,pedig a számolás szerint ez kevés.Ő mégis jóllakik.Ne is törődj másokkal!
2008. aug. 28. 01:40
4/11 anonim válasza:
Az első válaszolónak még annyit,hogy az én fiam 3 hetes kora óta 130-150 ml közötti mennyiséget evett.Most mégis lassított.És minden orvos mást mond.Tápszert pedig azért kap,mert kevés a teje a kérdezőnek-az enyém is azért kap-és nincs jobb dolog egy jóllakott nyugodt kiegyensúlyozott babánál.Éhesen,üres pocakkal én se tudnék mosolyogni...
2008. aug. 28. 01:44
5/11 A kérdező kommentje:
Az első válaszolónak üzenem, hogy a babus 4200 g-mal született és 3800-ról kezte magát visszaszedni. Jó súlya van, nem kövér. Édes kis pufi baba. Tápszert azért kap, mert nem hajlandó szopizni bármit is próbáltam és fejem neki a tejet, de ha megfeszülök, sem tudok annyit fejni, amennyi elég neeki. Hidd el nem szívesen bontottam fel a tápszeres dobozt. A többieknek köszi szépen.
2008. aug. 28. 09:06
6/11 anonim válasza:
Szerintem sem kövér baba.Az enyém 6hetes és 4.7kilo.Őcsak anyatejes és most 7szer eszik egy nap-kb 3óránként.van,hogy130 van,hogy 70-80ml megy le.Ha az adatokat nézném,súlyához képest kevés,mert neki 690et meg kéne enni egy nap és ez nem mindig jön össze,mégis hízik minden nap,mert esténként megmérem csupin..szval ennyit a statisztikáról...Annyit egyen amennyi jólesik neki.Egy ekkora baba már szeret jóllakni.Ha kisebb lenne azt mondanám méregetni kell,mert mi is úgy jártunk,hogy idő előtt belefáradt a cicibe-nem volt elég tejem és nem reklamált úgy aluudt el,vészesen elkezdett fogyni mikor észre vettük-akkor nem mértük úgy voltam vele rá hagyom amennyi jól esik annyit egyen.Rájöttem egy két hetes babának nem szabad hinni,de egy 2-3hónapos már nem szerte éhesen aludni.6hetes baba mamája
2008. aug. 28. 09:28
7/11 anonim válasza:
Szia. Nekem a lányomnak kb. 3 hósan volt egy lassítása. Akkor alig bírtam belediktálni a 100 milliket tápszerből (csak tápszert eszik). Akkor én is stresszeltem, kérdeztem a dokit, hogy baj-e, hogy már kb. 1 hónapja ette a 100-akat, most meg hogy nagyobb, nem bírom belediktálni, erre ő azt mondta, hogy ekkora babának már 120 millivel kell számolni az igényét. De azt javaslom ne számold, mert abba bele lehet hülyülni. Az én lányom eszik, amennyit eszik, van, hogy 5x van hogy 6x jön ki a kaja, van, hogy 700-750 milliket eszik naponta, van, hogy 550-600-at, de nem aggódom, mert szépen fejlődik. Mondjuk Ő kisebb súllyal született 2830-cal 2530-ról indultunk felfelé, most 5200 gramm és 14 hetes volt hétfőn. :)
2008. aug. 28. 11:58
8/11 anonim válasza:
Én úgy vettem észre, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebb lett a testsúlygrammokra jutó ml értéke. Kezdetben nálunk a 180-at közelítette, most 4 hónaposan már csak 120 körül van. És nem éhezik, mert így is nagyon jó húsban van, mindenki mondja, hogy milyen duci. A mi dokink pedig sosem mondaná erre, hogy baj. (Szerintem elég bunkó lehet az az orvos, aki azt mondja az anyukának, hogy túlsúlyos a babája.)
Én is fejek és tápszerezek, mostanság már csak naponta 100 ml körüli tej jön le. A'sszem kezd elfogyni. Az enyém sem volt hajlandó szopni.
2008. aug. 28. 12:50
9/11 anonim válasza:
Azt nem tudom meddig kell számolni 150ml/testsúly kg-ot
Az én fiam 4 hós 7500g és 66cm.Sokat eszik már 2.5hós kora óta 200ml is(tápszeres)nekem soha nem mondta a doki hogy duci meg hogy ne adjak neki,mondjuk azt javasolta 3 hósan kezdjük el a gyümiket.De így is sokat eszik bár ha számolom 1125ml kellene megennie ez azért sok ennyit nem eszik.
2008. aug. 28. 13:13
10/11 anonim válasza:
Az első válaszoló vagyok és nem bántás képpen irtam amit irtam hanem csak azt amit nekem a mi orvosunk mondott.
Én csak viszonyitottam a te 3 hónapos babádat az én 2 hónapos babámhoz meg ahhoz amit a doki mondott és igy jött le nekem az hogy esetleg sok ez a 6800g.
A többieknek meg: ez 1 olyan oldal ahol emberek kérdeznek és válaszolnak....nem kéne a másikat mindjárt lebunkózni!!!
A második válaszolónak pedig azt üzenem hogy igenis kicsi a babám súlya és igenis koraszülött volt a kislányom ugyhogy szégyelje ő magtát!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!