Aki nem használ sinlacot (gondolom sokan vagytok), mivel sűrítitek az ételét? Mi az tulajdonképpen, mivel helyettesíthető?
Krumplival.
vagy simán rizssel. mindegyiket ha le mixeled akkor nagyon sürüsödik a zöldség.
amit még szoktam használni az a rizsliszt. a forró zöldségbe egy kicsit és már sürü is.
én sinlacot soha nem használtam.
krumplival, zölséggel
a sinlac tulajdonképp tápszer. Én soha nem használtam
akkor lehet, hogy azért mondta az orvos, mert ő részben tápszeres.
a glutén miatt kérdeztem, mert gondolom lisztet nem kaphat egy ideig.
lassan a 6. hónapot tölti, most fogjuk kezdeni a hozzátáplálást
Főzelék: 1/3 krumpli 2/3 zöldség (répa, sütőtök, tök, cukkini, stb)
Gyümölcs: zabpehely, babapiskóta, tejpép
Soha nem használtam még sinlacot.
de itt azt írja, hogy tejmentes. akkor csak kelleni fog a tápszer is. vagyis, akkor nem ahelyett mondhatta a doktornő
Nem ahelyett mondta, mert a Sinlac nem tápszer! Azt általában tejpép helyett adják a tejfehérje érzékeny babáknak.
Emellett szoktak vele sűríteni. Én pl. azért azzal sűrítek, mert a kislányom az édes ízeket szereti, és a Sinlac elég édes.
Nálunk nem kapható sinlac.
Tápszert rizspéppel sűrítek. Először azt hittem, milyen jó, új íz, aztán rájöttem, hogy semmi íze a rizspépnek (tápszerbe kell rakni). Én még a vaníliáson sem érzem a vanília ízét, inkább csak az illatán. Na majd nemsokára kezdjük a banánost, kiváncsi leszek.
Pépeket krumplival.
Glutént 4-6 hónapos kor között kell bevezetni, a legújabb ajánlás szerint.
A kérdésedre válaszolva: a zöldségekhez használok krumplit vagy rizst, néha lisztet. De sokszor nem is kell sűríteni, mert elég sűrű - pl. a sárgarépa vagy a sütőtök vagy éppen a brokkoli.
Gyümölcsökhöz babakekszet vagy oldódó zabpelyhet használok, ha túl híg. De pl. banánoshoz nem kell semmi, elég sűrű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!