Mennyire tartod normalis dolognak, hogy egy anya otthon marad 3 evig a babaval/kisgyermekkel?
Bocsi elküldte
Szóval mi sem adjuk bölcsibe, de amit nem bírok, amikor valaki otthon van három évet, és megy a panaszkodás, hogy kevés a gyed, kiesett a munkából, nem veszik vissza, nem fog kelleni sehova stb. Valamit valamiért, én azt gondolom. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy nem én vagyok a fiunkkal végig itthon, hanem cseréltünk a férjemmel, és eljött ő gyedre. Így én nem estem ki három évet, a munkaerőpiacon megmaradtam mint jó munkaerő. És a férjem is ugyanolyan szülő mint én. Élvezi, hogy itthon lehet a fiunkkal és a fiunk se bánja, szuper jól elvannak. Én sem aggódok munka közben, mert jó kezekben van, a bölcsiben nem tudnék így megbízni. Anyagilag is így járunk jobban, ráadásul a férjemet visszaveszik, mert hiányszakmából jön el. Mi mindhárom gyerekünknél így fogjuk csinálni. Így senki nem fásul bele az itthon létbe, nem marad le a gyerekek pici koráról és sokkal elfogadóbbak vagyunk egymással szemben. Nálunk pl soha nem.hangzik el az, hogy mit csináltál egész nap itthon, hogy nem volt időd erre vagy arra, hiszen csak a gyerekkel.voltál stb. Ami máshol napi probléma, pl házimunka beosztása, nálunk soha nem.konfliktusforrás, hiszen mindketten átéltük, átéljük, hogy mekkora meló.a gyereknevelés. Sok házasságot megmentene, ha mernék az emberek vállalni a szerepcserét, ha nem is olyan sok időre mint mi, de legalább pár hónapra.
3éves korig a legfogékonyabb a fejlődésre értelmileg a gyerek,ezért lenne nagyon fontos,hogy az anya vagy apa mellette legyen és igazgassa az útját.
Persze utána is fejlődik,de orvosilag bizonyított,hogy eddig a korig való fejlődés nagyon befolyásolja a későbbi életét.
Igen,én mindenképpen normálisnak tartom,SŐT!
De sajnos a mai világban kevesen tudják ezt megtenni:((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!