Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire tartod normalis...

Mennyire tartod normalis dolognak, hogy egy anya otthon marad 3 evig a babaval/kisgyermekkel?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 15. 23:46
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
34%
Három év alatt tuti biztos begolyóznék. Bár még nagyon a jövő zenéje, részben ezért is szeretnék férfiként otthon maradni legalább egy évet, hogy a feleségemnek ne kelljen olyan sokat, hogy ezen a terhen is osztozzunk. A szakmám (számítógépes modellezés, fejlesztés) szerencsére olyan, hogy némi munkáltatói rugalmassággal otthonról is tudok dolgozni.
2015. ápr. 16. 02:31
 12/30 anonim ***** válasza:
69%
Olyannyira nem fásulok bele az itthonlétbe immáron már két kisgyermekemmel, hogy épp ma döbbentem rá: folyton megyünk, színesebbnél színesebb programokon veszünk részt, egyszerűen pörögnek a napok, mert pörgünk mi is. Persze, ehhez olyan temperamentum kell, hogy a szülő megtalálja az itthonlétben is a lehetőségeket. Pl. soha nem kézműveskedtem annyit, mint mióta kisgyermekes anyuka vagyok. Vagy soha nem kirándultam annyit, mint az elmúlt években. Vagy soha nem sütöttem annyi finom süteményt, mint mostanában a kétéves kisfiammal. Szval én nagyon élvezem az itthonlétet. Persze, ismerek olyan anyukát, aki nem mer kimozdulni a lakásból sem a két kisgyerekével, mert tart attól, hogy ketten kétfelé szaladnának az utcán, sajnálom is a gyerekeket. De én bírom a két gyermekemmel, felvettem a kellő fordulatszámot. Egyébként pedig imádom a munkám, pár év múlva jól fog esnj visszamenni. De ezek az évek, gyermekeim első évei sosem térnek vissza, ki kell használni!
2015. ápr. 16. 03:40
 13/30 anonim ***** válasza:
52%
Ja...és sajnálom azokat a gyermekeket, akik mellől az édesanyjuk rohan vissza dolgozni. Mindegyik gyermek megérdemelné az első 3 évben a szülei, de legalábbis az anya osztatlan figyelmét.
2015. ápr. 16. 03:42
 14/30 anonim ***** válasza:
78%
En külföldön élek. Itt az is normális, ha egy nő a gyerek születése után háztartásbeli marad és az is, ha 6 het után visszamegy dolgozni. Nyilván egy alacsonyabb végzettségű, a munkáját nem szerető no nem fog mindenáron azon lenni, hogy újra munkába álljon, míg egy magasabb végzettségű, a munkájában sikeres no bizony menni akar újra dolgozni. Általában, persze nyilván vannak kivételek. Itt arra is van példa, nem is kevés, hogy a nő háztartásbeli, de mellette önkéntes munkát vállal heti néhány alkalommal.
2015. ápr. 16. 05:21
 15/30 anonim ***** válasza:
54%
Tegye nyugodtan, nem zavar. Afiunkat mi sem adjuk bölcsibe
2015. ápr. 16. 06:13
 16/30 anonim ***** válasza:
64%

Bocsi elküldte

Szóval mi sem adjuk bölcsibe, de amit nem bírok, amikor valaki otthon van három évet, és megy a panaszkodás, hogy kevés a gyed, kiesett a munkából, nem veszik vissza, nem fog kelleni sehova stb. Valamit valamiért, én azt gondolom. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy nem én vagyok a fiunkkal végig itthon, hanem cseréltünk a férjemmel, és eljött ő gyedre. Így én nem estem ki három évet, a munkaerőpiacon megmaradtam mint jó munkaerő. És a férjem is ugyanolyan szülő mint én. Élvezi, hogy itthon lehet a fiunkkal és a fiunk se bánja, szuper jól elvannak. Én sem aggódok munka közben, mert jó kezekben van, a bölcsiben nem tudnék így megbízni. Anyagilag is így járunk jobban, ráadásul a férjemet visszaveszik, mert hiányszakmából jön el. Mi mindhárom gyerekünknél így fogjuk csinálni. Így senki nem fásul bele az itthon létbe, nem marad le a gyerekek pici koráról és sokkal elfogadóbbak vagyunk egymással szemben. Nálunk pl soha nem.hangzik el az, hogy mit csináltál egész nap itthon, hogy nem volt időd erre vagy arra, hiszen csak a gyerekkel.voltál stb. Ami máshol napi probléma, pl házimunka beosztása, nálunk soha nem.konfliktusforrás, hiszen mindketten átéltük, átéljük, hogy mekkora meló.a gyereknevelés. Sok házasságot megmentene, ha mernék az emberek vállalni a szerepcserét, ha nem is olyan sok időre mint mi, de legalább pár hónapra.

2015. ápr. 16. 06:21
 17/30 anonim ***** válasza:
47%
#9. 5,5 éve vagyok itthon, nemsokára a kicsi is 3 éves lesz. Nem, egyáltalán nem szenvedek itthon. Tegnap pl itthon volt az ovis is, hatalmasat mászkáltunk délelőtt hármasban. Ők élvezik, nekem se tesz rosszat ennyi mozgás, utána meg hatalmasat alszanak, ami szintén jó mindenkinek. Én nagyon élvezem őket. Fél évvel ezelőtt volt egy pár hét, amikor - szigorúan anyagi okokból - arról beszéltünk, h visszamennék korábban dolgozni. Háát, rájöttünk, h az senkinek se jó. Én a bölcsödében nem hiszek, az ovit meg várja már a kicsi, ismeri az óvónőket is, akikhez járni fog, de nem napi téma így sem, nem akar szabadulni itthonról.
2015. ápr. 16. 07:16
 18/30 anonim ***** válasza:
39%
Én teljesen normálisnak tartom. Fiam másfél éves és nem adom bölcsibe, mivel hamarosan születik a tesó! :) Ő megússza a bölcsit...viszont tesó már lehet hogy nem. Úgy számoltam, hogy a két gyerekkel összesen 4 évet leszek itthon. A kistesó 2,5 lesz mikor bölcsibe adom. Így ez nem olyan hatalmas kiesés a munkából. Most vagyok 25 éves, úgyhogy nem maradok le semmiről! :) Én szeretnék mindkettővel végig itthon lenni, se lehetséges, hogy az anyagiak akkor majd nem engedik...ezt sajnos nem tudni.
2015. ápr. 16. 07:34
 19/30 anonim ***** válasza:
45%
18-as vagyok! Az lemaradt, hogy az anyaságba sosem tudnék belefásulni! :) Addig volt befásult az életem amíg dolgoztam (reggel mentem, este jöttem...mindig minden ugyanakkor történt, ugyanott...mindig siettem haza, itthon meg sosem volt időm semmire)! Most minden más, én osztom be az időt, hogy mit csinálok, hova megyünk...gondolok egyet, összekapom magunkat és elmegyünk kirándulni. A háztartási teendők napokra le vannak bontva, és akkor sem esek kétségbe ha a gyerekem felborítja a rendet. Én irodában dolgoztam, monoton munkát ami azért volt jó, mert fix időpontban végeztem...nem túlóráztam stb. Ahhoz képest a mostani életem SOKKAL JOBB! :)
2015. ápr. 16. 07:43
 20/30 anonim ***** válasza:
71%

3éves korig a legfogékonyabb a fejlődésre értelmileg a gyerek,ezért lenne nagyon fontos,hogy az anya vagy apa mellette legyen és igazgassa az útját.

Persze utána is fejlődik,de orvosilag bizonyított,hogy eddig a korig való fejlődés nagyon befolyásolja a későbbi életét.

Igen,én mindenképpen normálisnak tartom,SŐT!

De sajnos a mai világban kevesen tudják ezt megtenni:((((

2015. ápr. 16. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!