Lehetek jó anya, ha a lányunkkal elso pillanattol kezdve a férjem lesz otthon?
Én máshogy csinálnám, de az én vagyok.
Persze, hogy lehetsz jó anya:)
Ne az elsőre hallgass! Az csak papíron létezik, hogy nem mondhat fel a munkáltató. Ürügyet bármikor lehet találni. Elég létszámcsökkentésre hivatkozni. Nem attól leszel jó anya, ha otthon maradsz a babáddal. Este is foglalkozhatsz vele. Ha tudod, akkor legalább délben szaladj haza megszoptatni a babádat.
Nagyanyáink idejében csak 3 hónap volt a szülési szabadság. Után vitték bölcsődébe a gyereket, vagy ráhagyták a mamákra. A gyerekek nem lettek lelkisérültek, és nem lett rossz kapcsolatuk emiatt az anyukájukkal.
Az anyagi biztonság sokkal fontosabb, különösen a mai időkben.
Azzal azert legyél tisztában, hogy a ferjed csak a TGYAS idejének lejárta utan mehet GYEDre a kicsivel, ami hat honap.... Tehat vagy igényli a gyest az elso perctől, ami huszonezer forint, vagy semmi jovedelem nem lesz az o részéről az elso hat hónapban.
Nála a szabadsag megoldható? Vagy felmond?
Szoptatni amúgy nem kotelezo, millió gyerek no fel egészségesen tapszeren es nem is ettől függ, higy jo anya e valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!