Szülés után nálunk alszik anyósom vagy anyám?!
Babázásra még csak tervekben készülő asszonyka vagyok. Sok kérdést olvasok itt a terhességről, szülésről, gyereknevelésről, és többször botlottam abba, hogy azt írjátok, szülés után hozzátok költözik anyukátok vagy anyósotok pár napra, de akár egy hétre is.
Ez így a normális? Sejtem, hogy borzasztó fárasztó lesz a babával az elején, de azért túlzásnak érzem, hogy anyám vagy anyósom (mellesleg mindkettejükkel jó a kapcsolatom) nálunk lakjon és éjszakázzon. Vagy hálás leszek én még a 24 órás segítségért az első hetekben? Kinek hogy volt ez?
Nem költözött hozzánk egyik sem.Kétszer szültem, de mindig meg tudtam oldani az ellátásukat, és az éjszakázást is.
Mindig az anyukától és a babától függ, hogy kell-e a mama segítsége.Ha nyügibb a baba, vagy fáradékonyabb az anyuka, akkor nem árt.
Én nem éreztem szükségét, pedig az első hasfájós volt, a második pedig hamar jött az elsőhöz képest.
Nekem jött anyukám, és nagyon jó, hogy ott volt. Olyan voltam, mint a mosott sz.r, pánikoltam mindentől, így legalább mindig volt valaki, aki megnyugtatott, és főzött, vagy vigyázott a fiamra, amíg én főztem:)
Most várjuk a tesót, most is jön anyukám, de most azért, hogy kényeztesse a fiamat, nehogy elhanyagolva érezze magát, illetve hogy vigyázzon a kicsire, amíg én kényeztetem a nagyot. AZtán egy hétre anyósom is jön, ugyanezért:)
Amikor sürgősségi császármetszésem lett, akkor a beleegyezésemmel a férjem elhívta az édesanyját. Szeretem anyósom, jól kijövünk, remek volt úgy hazajönni, hogy teljesen tiszta a lakás, frissen kitakarítva. (Hiába csak három nap volt a kórház, apa dolgozott, reggel be hozzám, délután be hozzám, nem maradt már energiája, hogy tipp-topp tartsa a lakást.)
Éjszakáznia nem kellett, mi keltünk fel éjszaka, de nagyon jó volt nekem, hogy segített mosni, teregetni, nem a friss sebbel kellett a nehéz ruháskosarat emelgetni, kivasalt, megfőzött.
1 hétig igényeltem a segítségét, közben szép lassan visszavettem a kapitányságot. :)
Ráadásul nekünk az is nagyon jó volt, hogy amíg elmentünk varratszedésre, ő vigyázott a kicsire, így nem kellett a pár napos újszülöttet végigcincálni a városban.
Én szívesen vettem a segítséget, jó volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!