Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki segítene, kikészít az...

Valaki segítene, kikészít az anyósom!?

Figyelt kérdés

Mióta tudja,hogy a fiam szeptembertől bölcsibe szeretném adni,azóta szervezkedik baromira,bár előtte is voltak konfliktusaink.Most pl rendszeresen hívja a férjem,és manipulálja,az egész arra megy ki,hogy oda költözzünk hozzájuk,hogy nekik jó legyen és különböző nevetséges indokokat találnak ki.A férjem akivel eddig megbeszéltük,hogy lesz,most elbizonytalanodott.Ugyanis az anyós tele beszéli a fejét,hogy a gyereknek rossz elsz a bölcsi,meg úgyse érünk el semmit az életben a gyereknek az a jó ha falun nő fel és egyebek.Azt mondta Ő majd vigyáz a gyerekre,de még csak az kéne,felelőtlen,mocsok van náluk dohányzik a gyerek mellett a szobájába,megitatni is elfelejti,karöltve a nagymamával aki még rosszabb,nem tudják mit kell egy kicsi gyerekkel csinálni. Rövid távon 1-2 hétig elviselhetőek,de amúgy idióta elméleteket hallgatok folyton mert az apósom bele van bolondulva az ilyen összeesküvés elméletekbe,nem képesek zsír nélkül főzni,3an vagyunk egy mini szobában ha náluk vagyunk,nem bírom elviselni a sok "tanácsot",egy percig nem hagynak egyedül.Az kisfiam 1,5 hónapos korától 3 hónapos koráig ott éltünk és kikészültem.Anyósom beadott olyan mondatokat a férjem szájába,hogy csak a gyerek számít,neki az a jobb ha egy koszos családi házban van,de ott van kert,de amúgy meg semmi,még gyerek társaság sem.Elég kemény depresszión vagyok túl ami azért is volt mert ott kellett lakni,ne mondja már nekem senki,hogy mi nem számítunk,nem beszélve arról,hogy a gyereknek nem lesz ott jobb sőt.Persze minél távolabb akarják tudni az én családomtól,nem értem miért,de az én anyukámat jobban szereti a fiam.Fiam 1,5 évesen menne a bölcsibe,nekem gyakorlatom van meg megyek dolgozni.Nincs ötletetek mit csinálhatnék?

Bocsánat ha össze-vissza van de teljesen felidegesített ez a nő.

Az biztos,hogy nem vagyok hajlandó oda költözni,főleg hogy van egy lakás számunka az én városomban,ott vannak a szüleim a barátaim,ott több a munka,gyakorlat lehetőség,szebb,és barátságosabb.

Nem akarom leveszíteni a férjem,de nem tudom hogyan érjem el,hogy ne tudja manipulálni az a nő.

Előre is köszi a válaszokat!

2012. máj. 5. 20:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Nehéz. Mondd meg az anyósodnak határozottan, hogy legyen kedves megadni a tiszteletet nektek, hogy ti ketten ezt eldöntsétek és értse meg, hogy a ti kapcsolatotokat rombolja.
2012. máj. 5. 20:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Amit az első mondd, az nagyon jó, de én ugyanezt elmondanám a férjednek is. Mi több, elmondanám mindazt, amit ide most leírtál.

Elmondhatod neki, hogy attól még egyetlen gyereknek sem lett rossz, hogy bölcsibe ment, sőt, sokkal hamarabb szocializálódnak, ami egyáltalán nem hátrány. Legyél határozott, és mondd meg, hogy nem vagy hajlandó feladni a közös kis életeteket, nem vagy hajlandó egy olyan helyre költözni a gyerekeddel, ahol az egészsége is kockán forogna (a dohányzás és a mocsok miatt), valamint kérd meg a férjed, hogy gondolkodjon el, mi jobb a gyereknek: elszeparáltan élni egy egészségtelen környezetben, ahol ráadásul az anyja rövidúton tönkre megy lelkileg, vagy bölcsibe menni, ahol hasonló korú gyerekekkel lehet, ismerkedhet, és kinyílhat a világ felé, este pedig egy nyugodt és kiegyensúlyozott anyával és apával lehet.

2012. máj. 5. 21:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mondanék senkinek semmit, tartanám magam az eredeti elképzeléshez. Kisfiad bölcsibe megy, Ti pedig élitek a munkás hétköznapokat és kész.

Szerintem itt nincs kérdés, nem kell anyóssal foglalkozni, el kell engedni a füled mellett a duruzsolását, ha pedig a férjed is előhozakodik azzal, hogy menjetek falura, akkor mond meg neki kerek perec, hogy nem és kész!

Dolgozni azt kell, ott vannak a szüleid akik tudnak segíteni, a barátok és a külön lakás.

Semmi nem csábít falura, kizárólag a férjedet zsarolja érzelmileg az anyja, de ez felejtős, minden fiús anyós ilyen. Tisztelet a kivételnek.

2012. máj. 5. 22:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Háát mit mondjak, nem irigyellek.. Az előbb írtam egy kérdést h mit tegyek 2 picivel ha egyedül vagyok se családom se anyósom, apósom... de most h olvaslak lehet h nem is vagyok olyan szerencsétlen mint hittem......

Neked kitartás! Az enyém járt bölcsibe és 2 nap alatt beszokott, nagyon élveztte , sokkal öbállóbb mint a legtöbb ovis.. Csak előnye származott belőle. Tönkremegy a házasságotok ha hagyod h odaköltözzetek. Érvelj ezzel a férjednek!!!! Sok sikert!

2012. máj. 5. 22:50
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Tegnap este beszéltünk,elmondtam a férjemnek újra az érveim,sőt az ellenérzéseim,persze az utóbbit nehezebb,mert nem akarom megbántani,azzal,hogy elmondom nem bízom az anyósomban annyira,de megértette,és megbeszéltük 20adjára,hogyan lesz.Bölcsis lesz,de ha lehet minél hamarabb megyünk érte,anyukám is fog majd vigyázni rá,amivel egyikünknek sincs problémája,anyukám egy csodálatos óvónő és ember,és imádják egymást a kisfiammal.

Remélem most már nem kell többször tisztázni,és nem lesznek belőle veszekedések.

Tulajdonképpen,még örülhetnének,hogy lent leszünk náluk most nyáron 3 hetet,hogy férjem segítsen az apósomnak..

De megmondtam ebben nem fogok engedni,hogy hova költözünk.

Anyósom amúgy hihetetlen,tud normális is lenne,bár tény mikor megtudta hogy terhes vagyok akkor szinte rám parancsoltak,hogy oda kell költözzek,hogy milyen alapon azt nem tudom,a másik az hogy az anyuka meg párom két tesója is cigizik bent a lakásban a szobákban is,azt mondták leszoknak róla,de egy fenét,én meg úgy vagyok vele,hogy a gyerekem egészsége fontosabb,mint az Ő kényelmük.

Még egyszer köszönöm a válaszokat,remélem most már lerendeztük,hogyan cselekszünk!

2012. máj. 6. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!