Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyósom kikészít. Annyira...

Anyósom kikészít. Annyira babonás, hogy szerinte csak a szülés után lehet megvenni a babáknak a dolgokat, ebbe mindent beleértek. Addig SEMMIT. De ezt mégis hogy gondolja?Ki mikor kezd el vásárolni a babónak?

Figyelt kérdés
Már ha a technikai részét nézzük sem kivitelezhető. Mit tegyek? Meggyőzhetetlen. Nem élünk vele egy fedél alatt (szerencsére), de a baba körüli dolgokba mindig beleszól. (26 hetes vagyok)
2008. dec. 28. 09:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem már 26 hetesen nyugodtan elkezdheted a babaszobát berendezni, mert ha te akarod csinálni akkor most könnyebb mint nagypocival, én is babonás vagyok kissé, de 28 hetesen már elhoztuk a babaágyata sógornöméktől,anyósom megvette a bútort a gyerekszobába, 30 hetesen a babakocsit vettük meg, meg azokat a ruhákat amiben majd hazahozzuk. Úgyhogy nyugodtan vásároljál.

32 hetes

2008. dec. 28. 09:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Öszintén?

Én màr amikor megtudtam,hogy babàt vàrok,azonnal nekikezdtem.

Persze nem mindent egyszerre,de aprajàval.

Ezz arra volt jo,hogy nem éreztem annyira az anyagi sulyàt.

ILLetve tuti hogy mindent,ami egy babànak kell megtudtam venni.

Ma màr minden megvan8kivéve kisàgy,és babakocsi,amit a pàrom intéz:)

De azonkivül màr semmi se^m hiànyzik,söt màr több van a kelleténél:)))))))))))))9

Anyosoddal ne foglalkozz,mi az hogy beleszol a dolgaidba?

Hisz kismama lettél nem?

Vagy ugy gondolja ha a baba megszületik,még abba is beleszol.hogy mikor cserélhetsz pelust a baba alatt?

Ne hagyd magad.

Ne is veszekedj.

Néha ha elmész egy sétàra,bevàsàrlàsra,dobj bele a kosàrba,egy két bodyt,jàtékot,zoknit stb.

Igy aprajàval nem fog feltünni senkinek sem.

A màsik megoldàs,szolsz a férjednek,hogy igenis vàgyad van a vàsàrlàsra,akàr babona akàr nem,te nem birod igy.

Max finoman emlitsd meg,hogy az anyagiakat is az anyos fogja -e àllni?????????????????

Üdv.31. hetes kismama

2008. dec. 28. 09:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is nyugodtan kezdd el a vásárlást. Nekem kb. 32 hetes koromra a cuccok nagy része megvolt és nagyon örülök neki, mert az utolsó hónapban óriási lett a hasam, nem is győztem volna, egy kisbaba mellett pedig mikor vásárolj? Ráadásul tök megnyugtató dolog, hogy minden megvan mire megérkezik és nem kell azon parázni, hogy amíg a kórházban vagy vajon apuka mindent meg tud-e venni stb. Anyósodat pedig kérd meg, hogy ebbe igazán ne szóljon bele, ti lesztek a szülők, majd ti eldöntitek, hogy minek mikor jön el az ideje.

Boldog babavárást!

2008. dec. 28. 09:17
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne akard meggyőzni, abból esetleg csak konfliktus adódik. (Arról már nem is beszélve, hogy milyen lesz majd, ha később beleszól a gyereknevelésbe....) Tedd, amit jónak látsz, gondolsz. Én 29 hetes vagyok és már jó ideje készítgetem a gyerek cuccait (mosás, vasalás, pelenka, popsitörlő, rágóka stb beszerzése) és hidd el, nem kis munka. Ne hagyd szülés utánra, bárki bármit is mond! Hatalmas segítség lesz, hogy csak be kell nyúlod a szekrénybe és minden készen van, kézre áll. Ha elképzelem, hogy mindezt egy újszülött mellett kellene még pluszban megcsinálni... Szóval, szerintem mindenképpen láss neki!
2008. dec. 28. 09:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én 22 hetes vagyok,már csak a kisebb dolgok hiányoznak.
2008. dec. 28. 09:46
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne felejtsd el, hoyg Ő a TE (TI) kisbabátok nem az anyósodé, ha mindenben rá hallgatsz,később még rosszabb lesz. Gondolj bele, ha te mondjuk (ez csak egy példa) anyatejesen szeretnéd táplálni 6 hós koráig ő meg már 3-4 hósan hajtogatja, hogy jaaj az ő idejükben ekkor már tejbegrizt ettek a babák stb...brrr...akkor is hallgatni fogsz rá?

Már most el kell kezdened érzékeltetni vele, hogy szivesen meghallgatod a véleményét meg is köszönöd (mert rosszba lenni nyilván nem érdemes vele), de bízza rád hogy végül hogyan csinálod.

Esetleg várj még egy-két hónapot (onnantól már nagyon jó esélyei vannak a babának hogy ha meg is születik hamarabb (persze ne igy legyen) akkor is egészséges baba lesz).Talán ezt ő is megérti.

Én a magam részéről nagyon ki lettem volna akadva, ha szülés után kell még a dolgok után rohangászni, mindent kimosni, kivasalni,rendbetenni.

Nem beszélve a dolog érzelmi oldaláról, hiszen ez egy hatalmas változás egy nő életében, és mialatt az ember pakolássza a kis holmikat, ráhangolódik az új élethelyzetre, a kisbabára, beleképzeli a ruhákba, a kiságyba stb:)

Ja és én pl. a terhesség utolsó 4 hetében úgy bevizesedtem, már nehéznek éreztem magam stb. szóval nagyon rossz lett volna akkor mászkálni a dolgokért.

Nagyon kellemes babavárást kívánok neked!:)

2008. dec. 28. 10:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

30 hetes vagyok, de a babszoba még csak erősen félkész állapotban van.

Eddig csak a gyerekágyat vettük meg, azt is csak azért mert akciós volt.

Ruhákat ígértek innen onnan.

Amikor a fiamat vártam, karácsony környékén lettem készmindennel és január 10-én szültem.

Anyósomék ígérték, hogy vesznek babahordozót, anyám meg babakocsit, de babonából csak a vége felé merik megvenni.

2008. dec. 28. 11:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázz az anyósoddal, nagyon tönkre teheti az életed legszebb időszakát. Te vagy a gyermeked édesanyja, TE döntesz!!! Ezt sose feledd! Ha nem is állsz le vitázni vele, csinálj mindent úgy, ahogyan te jónak érzed, ne hagyd, hogy irányítson. Majd csak leesik neki egy idő után a tantusz, hogy csak a falnak beszél.

Az anyósokkal sokszor nagyon nehéz, de ne hagyd magad, már most csírájában fojtsd el az irányító szándékát.

2008. dec. 28. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretnék a 32. hét körül mindennel készen lenni.

Egy ismerősömék úgy jártak, hogy nem vettek semmit, a baba a 33. héten született, és szegény apuka rohangált mindenért.

Én nem szeretnék így járni, ill. látni is szeretném a babám dolgait, ezért gondoltam, hogy a 32. hétre készen lenni jó lenne.

De még sok időm van addig, még csak 15 hetesek vagyunk :)

2008. dec. 28. 12:53
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én decemberben szültem, 2 éve. Akkor augusztusban megvettük a babakocsit, mert jó áron volt.(Bár anyunak nem mondtuk meg, mert kicsit ő is babonás. De nem problémázott rajta, amikor megtudta). A babaszobát is kifestettük abban a hónapban, mert én szerettem volna csinálni a férjemmel, és akkor még bírtam, meg épp szabin voltam. Minden a helyén volt, a 9. hónapra. Szóval ne foglalkozz anyósoddal, mondjad neki, hogy akkor ő még ne vegyen neki semmit. De mégis hogy vásárolnál utána??? Mert ugye azért jó lenne, ha te is ott lennél a beszerzésnél.
2008. dec. 28. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!