Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Angliai kismamák, itt csinálna...

Angliai kismamák, itt csinálnak beöntést szülés előtt?

Figyelt kérdés

Elnézést a kérdésért, de muszáj megkérdeznem. Magyarországon tudom, hogy van.

Még annyit, hogy leborotválnak a kórházban?

2011. nov. 14. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem csinalnak beontest. Legalabbis szoba sem kerult elotte a midwife-nal, amikor a szulesrol beszeltunk, sem a korhazban.

A borotvalasrol nem tudok nyilatkozni, mert en megcsinaltam magamnak otthon.

2011. nov. 14. 13:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Szia!

Első babámat várom. Volt időd leborotválni magad indulás előtt? Köszi, hogy válaszoltál.

37+2 hkm :)

2011. nov. 14. 15:23
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia.En sem kaptam beontest.

Borotvalkozni nem tudtam(utoljara talan a 8.honap kornyeken),nem lattam es se a tukorbe,se a ferjembe nem biztam.

Megkerdeztem azt mondta nem borotvalnak de mivel surgossegi csaszar lett igy ahol vagtam egy 2centis savba ott leborotvalt geppel gyorsan.

2011. nov. 14. 16:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Még egyenlőre megtudom csinálni, nem olyan nagy a pocak. Csak érdekelt, mert pl engem zavarna, dehát ha nem tudom megcsinálni akkor úgy lesz. Köszi, hogy írtatok.
2011. nov. 14. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elso valaszolo vagyok. Lett volna idom megcsinalni, mert a mi korhazunkba nem igazan surgetik a kismamakat a beerkezessel. Nem szeretik, ha tobb, mint 5 perces fajasoknal bemegy az ember, de meg jobban szeretik, ha csak a 3 perceseknel erkeznek be a korhazba. Ez azt jelenti, hogy egy gyorsabb szulesnel is azert orak telnek el meg otthon, annyi ido alatt van ido boven megborotvalkozni, ha szeretned te csinalni.

Nalunk ez ugy ment, hogy a vajudas (vagy vizelfolyas) kezdetekor fel kellett hivni a korhazat (a terheskonyv elso oldalan volt a szamuk), akkor kifaggattak rendesen es az alapjan mondtak, hogy kb mikor kell bemenni.

Nekem mondjuk a viz folyt el, fajas nem volt es meg igy sem surgettek, lezuhanyoztam otthon, nyugisan elkeszultunk, bementunk, megvizsgaltak es mivel nem volt semmi gond igy haza is engedtek meg, en otthon vajudtam, csak 2 percesekkel mentunk vissza.

Egyebkent en 2-3 naponta leborotvaltam, igy nem kellett izgulni, hogy szules elott lesz-e idom. De nekem nem okozott gondot, nem lattam, hogy mit csinalok, de erzesbol meg tudtam borotvalkozni.

2011. nov. 14. 19:40
 6/7 anonim ***** válasza:
92%

Ez nagyon durva!

És ha valami történik a babával ez idő alatt? Így nem tudják megnézni a szívhangot sem, semmit! Nem tartjátok felelőtlenségnek az ilyesmit az orvosok részéről?

Bocs, hogy belekontárkondtam, nekem nincs személyes tapasztalatom, csak figyelem a kérdést.

2011. nov. 14. 22:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem tartom felelotlensegnek.

Nyilvan tudjak, hogy mit csinalnak, egyaltalan nem rosszabb a szulessel kapcsolatos statisztikajuk, mint pl Magyarorszagnak. Sot, kevesebb csaszarmetszes van, tobb gatvedelem. Csak mas a rendszer, ezert tunhet szokatlannak.

Nyilvan mindenkinek az a jo, amihez hozzaszokik, mivel nekem ez volt az elso, amit tapasztaltam, igy teljesen jonak talaltam. Utana volt egy szulesem Magyarorszagon is es rosszabb elmeny maradt, mert ugy ereztem, hogy tul lett bonyolitva. De ha ez lett volna az elso, akkor biztosan ezt tartottam volna normalisnak.

Amikor elfolyt magzatvizzel bementunk a korhazba, akkor szerintem mindent megneztek, amit meg lehetett, megneztek a mehszajat, a szivhangot, vettek kenetet, vert, az ejszaka kozepen bo fel orat vartunk az eredmenyekre es frissen megvolt nekik a verkepem, illetve a streptococcus vizsgalat. Tiszta volt a magzatviz, a baba feje beekelodve, nekem nem volt semmilyen gondom (vernyomas tokeletes vegig, vizelet tiszta, nem is vizesedtem), szoval en eleg egyszeru eset voltam.

Ez egyebkent ejszaka volt, 2 korul engedtek haza, reggel vissza kellett volna menni, hogy ismet megnezzenek bennunket, ha nem lett volna fajas. De vegul nekem erre mar nem volt szuksegem, mert hajnali 5 utan mar ket percesekkel mentem vissza vegul.

Azt is mondtak, hogyha barmi olyat tapasztalok, ami megijeszt, esetleg barmilyen verzes van, akkor induljunk azonnal, vagy hivjak mentot.

Ha barmilyen problema van, vagy ugy gyanitjak, hogy van, akkor nincs otthoni vajudas, akkor bent kell fekudni.

Egyebkent en eddig ugy tudtam, hogy Magyarorszagon is azt mondjak, hogyha nincs semmi gond, akkor eleg 5 percesekkel bemenni a korhazba. Legalabbis amikor a masodik gyereket vartam, akkor nekem ezt mondtak. Szoval ebben nem igazan van elteres.

2011. nov. 14. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!