Hogyan zajlik a szülésmegindítás? Mit csinálnak pontosan? Gyorsabb az ilyen szülés?
szia, ez attól függ, hogy mennyire vagy kitágulva, stb.
valahol először méhszájérlelő zselét vagy tablettát raknak fel ez beindítja a fájásokat, burkot repesztenek stb
valahol rögtön oxitocinnak indítanak és utána burokrepesztés
és van olyan is hogy burokrepesztéssel kezdenek majd esetleg oxitocin
sok mindentől függ, nem csak a kismama állapotától, hanem kórháztól is
nekem a szülésznő azt mondta, mivel nekem indított volt, tabletta majd burokrepesztés oxitocin,
ezek inkább hosszú, elhúzódó szülések szoktak lenni főleg első babánál, másodiknál nem annyira
nálam is 19 óra volt, de szerencsére nem kellett császár, volt még erőm, van aki így 6 óra alatt szült meg a szobámban ő neki a 2. baba volt nekem az első
második vagyok, bár 19óra volt ebből a kitolás 20 perc 4 fájás, tehát ez nem volt hosszú, csak míg kitágultam, sajnos szülésindításnál a tágulás nehezebb főleg ha valaki nem reagál az oxitocinra, a kitolás is csak azért volt 20 perc mert jóval felemelték az oxitocint, inkább magától induljon meg én azt mondom,
most a 2. babámat várom
Szia!
Én is túlhordtam.
Egyik nap kaptam egy OTT-t, először fél óráig néztek nstn, majd 45 percen át kaptam oxitocint és nézték nstn hogy reagálok rá. Egykét kósza fájásom lett a gép szerint. Azt mondták, van akinek ez beindítja. Nekem nem.
Másnap magzatvizet néztek. Az sem használt:)
Köv.napra volt egy újabb OTT betervezve, de éjjel 1kor kimentem a szülésznőhöz,hogy valami feszítést érzek lent. 3 ujjnyira ki voltam tágulva. hívta a dokim, aki hajnali negyed 3kor burkot repesztett, és kicsit kézzel tágított.
fél 3kor kaptam a fenekembe eg oxitocinos szurit, 2.45kor felfeküdtem a szülőágyra és 3.05kor felsírt a kisfiam. semmilyen fájásom nem volt, még tolófájásom sem.
Amúgy én úgy hallottam ottbent, hogy az indított szülések gyorsabbak, de fájdalmasabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!