Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehetek jó anya, ha a lányunkk...

Lehetek jó anya, ha a lányunkkal elso pillanattol kezdve a férjem lesz otthon?

Figyelt kérdés
Nagyon nehéz helyzetben vagyok, sikerult elhelyezkednem egy szuper cégnel, 5x tobbet keresek mint a férjem. Ennek viszont az az ára hogy nem maradhatok otthon a babánkkal. Ahogy megtudták a fonokeim, hogy terhes vagyok nagyon nem orultek, azt mondtak ha otthon akarok maradni mar pakolhatok is. Egy honap szulesi szabadsagot kaptam, a ferjem vallalja hogy otthon lesz, de engem gyotor a buntudta, hogy nem leszek jo anyukaja a lanyomnak.

2013. dec. 11. 15:06
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
minimum a hathetes gyermekágyi időszakot ki kéne várnod, a saját regenerálódásod miatt. A baba miatt szerintem minimum 5 hónap lenne jó.
2013. dec. 11. 19:59
 42/57 anonim ***** válasza:
61%

Az a te dolgod ha nem hiszed el a két külföldi nyaralást, és igen félretett pénzből volt, de azt a pénzt vajon honnan tettük félre? Direkt nem spórolást írok mert az nem lenne igaz. A gyerekeim és mi sem szenvedünk hiányt semmiben, és nem kenyéren és vízen élünk. Minden nap van leves, főétel és még gyümölcs vagy joghurt, túrókrém, nyáron jégkrém...

És igen nekem a gyerekeim a LEGFONTOSABBAK. Sajnálom ha te nem így érzed.

És ezzel a vitát én befejezettnek tekintem. A te dolgot, hogy mit gondolsz és hiszel.

Én legelőször leírtam a véleményem és te jöttél nekem kontrázni.

2013. dec. 11. 19:59
 43/57 anonim ***** válasza:
26%
Csak leírtam a véleményemet rólad,meg a stílusodról,és arról,hogy attól,hogy 150ezerből kell megélnetek 4en még nem kell a kérdezőt bántani,csak mert Ő nem akar 150ezerből nélkülözni,fontos a gyerek természetesen,de neki sem jó ha 3 évig otthon ül az anyjával,és közben anyagilag sem állnak jól a szülők.
2013. dec. 11. 20:02
 44/57 anonim ***** válasza:
37%
Tudod nem hihető,hogy ilyen kevés pénzből menetek nyaralni hacsak nem a határ mellett laktok és átmentetek egy szomszédős magyar faluba pár napra,150ezer két embernek még elég valamennyire de gyerekkel nagyon kevés,pláne ha rendes,jó minőségű ételt akarsz venni,változatosan,nem a turkálóból akarsz öltözni,van kocsi.
2013. dec. 11. 20:16
 45/57 A kérdező kommentje:
Hát tényleg elég hihetetlen, hogy idén már kétszer voltatok nyaralni 10-10napot négyen kulfoldon ugy hogy a havi beveteletek osszesen 150ezer. Hacsak nem termeltek meg otthon minden zoldseget gyumolcsot, nincsenek allataitok szerintem ez nem lehetséges
2013. dec. 11. 20:20
 46/57 anonim ***** válasza:
49%
150-ből nem tudnànk megèlni, akkor inkàbb dolgoznèk...hagyjuk a nyaralàsokat.....
2013. dec. 11. 20:49
 47/57 anonim ***** válasza:
83%

Én nem tudnék lemondani arról, hogy legalább az első évet otthon legyek. Ha tényleg ennyird jól keresel fél év munkaviszony után, akkor 1 év után is fogsz találni munkát.

Én itthon maradtam 3 évet, sőt többet is, mert nyári a kislányom és szeptemberbe mentem vissza a régi munkahelyemre és bár közel sem úgy kerestem mint Te, de a fizetésem csökkent az elmúlt években a kiesés miatt. De nem csinálnám máshogy most sem. Az, hogy itthon lehettem, és van egy egészséges kislányom, mindent megér. Nem attól leszel jó anya, hogy meddig maradsz otthon, de a között, hogy egyből visszamész vagy 3 évi maradsz, vannak fokozatok. Nehogy pár hónap/év múlva megbánd, hogy a karriered előbbre volt.

2013. dec. 11. 21:02
 48/57 anonim ***** válasza:
74%

jaj várjunk...a turival mi a baj???:) mind1,csak a kommenteket olvasva megütötte a szemem:)

Kérdező:Persze,lehetsz jó anya!!De készülj fel,hogy piszok nehéz lesz lelkileg!!Nem tudom mennyire feszes a munkád,de a 3 óránkénti fejéseket nem tudom hogy tudnád beilleszteni,de mind1,nem is ez a lényeg,mert sok millió egészséges baba nőtt már fel tápszeren!

Inkább arra gondolok,hogy a szülés után még nagyon tombolnak a hormonok,szóval ha 1 hónap után visszamész akkor talán érzelmileg lesz ez a legnehezebb!Mert a többi kivitelezhető!A pici szerető apa,anya mellett fog felnőni neki nem lesz hiányérzete az biztos!

Amin viszont én elgondolkodnék,hogy ha most így állnak hozzád a szülésed kapcsán akkor mi lesz később?Mert most egy pici babának végülis mindegy ki látja el,a szeretetet tőled is,apukájától is meg fogja kapni.Viszont egy nagyobb gyereknek már rossz és nagy hiány ha anyukája nem lehet ott mellette,vele, óvodai rendezvényeken,stb...lehet nagyon előre szaladtam, de saját tapasztalatból írom,hogy nagyin gyorsan elmennek az évek, és ha most így állnak hozzád,akkor nem hinném hogy később máshogy lesz...Az egyensúlyra majd neked kell nagyon figyelni!!!

2013. dec. 11. 21:14
 49/57 anonim ***** válasza:
24%
22-es! 150 ezerből nem mész te nem hogy külföldre még a szomszéd városba sem. ( illetve csak akkor, ha valaki fizeti nektek) Ennyi bevétel még két felnőtt normális megélhetésére is kevés, nemhogy ha van még két gyerek is. Nehogy már te mondj kritikát valakiről, aki próbál minden körülményt figyelembe venni, és utána dönteni! Kedves kérdező jó anya leszel, csak annak nézzetek jól utána, hogy apuka milyen feltételekkel maradhat otthon. Az együtt töltött minőségi idő a lényeg, nem az, hogy mennyiségileg mennyit van valaki a gyermekével.
2013. dec. 12. 08:30
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos úgy alakult, hogy mi is 150ből élünk, és erősen nélkülözünk, nem hogy félretegyünk, meg nyaraljunk... Persze, tudnék spórolni a pelenkán, baba dolgokon, baba ételeken, de abból akkor sem veszek gagyit ha nekem éheznem kell.
2013. dec. 12. 08:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!