Lehetek jó anya, ha a lányunkkal elso pillanattol kezdve a férjem lesz otthon?
Èn "extrèm" koràn visszamentem dolgozni. 6 hònapos volt a lànyom nyugodt kiegyensùlyozott gyerkőc.ami időt együtt töltünk, azt kizàrolag jàtèkkal beszèlgetèssel töltjük.
mondjuk a 6 hònapot szerintem is megkellene vàrnod...
Ugyan, minden rendben lesz. Ez nálunk ilyen begyöpösödött jómagyar szokás, hogy 3 évig otthon kell maradni, mert különben.....ugyanis nem az együtt töltött idő mennyisége, hanem a minősége a fontos, kedves anyukák és nyugat-európai országokban nem maradnak otthon az anyukák, mert nem kapnak ellátást, csak hetekig vagy pár hónapig, pl Svájc 4 hónap. Mi mindketten viszonylag jól keresünk és megbeszéltem a főnökömmel, hogy 2 évig itthon maradok. Várnak vissza, egy magasabb beosztásba, ha pár hónappal előbb kell visszamennem, inkább megyek, mert ilyen melót én sem találnék.
A másik lehetőség, hogy valamelyik nagymama marad otthon gyesen, nyugdíj mellett azt is megkapja, változnak az itthoni szabályok január 1-től, könyvelőnél kérdezz utána vagy itt is van GYES, GYED topik és sokszor írnak könyvelők.
Leírom nálunk mi van, hogy lásd meg lehet oldani a mindennapokat így is.
Én a babánk 16 hetes kora után mentem vissza dolgozni, itt ez a törvényi szabályozás és egyébként is ez az elfogadott. Szerettem volna otthon maradni még, de nem engedték és a munkám elvesztésével ment volna a bankhitelünk is.
Szóval visszamentem teljes munkaidőben dolgozni, reggel 8 előtt már benn vagyok és 6-ig itt kell maradni. A munkahelyen lefejem a tejet, illetve este és éjszaka szoptatok, így egy kicsit sem lett kevesebb a tejtermelésem.
Minden délben hazaugrom egy órára, így a babámmal lehetek egy kicsit, szoptathatok, játszhatok vele akkor, amikor a legaktívabb. Sokszor ebédszünetre behozza anyám ide a babám, így még többet tudok vele együtt lenni.
Idővel megkértem, hogy heti egy napot otthonról dolgozhassak, ez is nagyon sokat segít.
Illetve hát az estéket, éjszakákat ugyanúgy viszem.
Az elején azt hittem nagyon kimerítő lesz, de már megszoktam a 4-5 óra alvást, ha nagyon nehéz napjaink vannak (fogzás vagy ilyesmi miatt) akkor szokott a párom kicsit besegíteni éjjel. De egyébként teljesen jól elboldogulok így. A babám most 7 hónapos, a mélyhűtő dugig van anyatejjel, most kezdtük a hozzátáplálást és minden délben én tudom megetetni a babám...gyakorlatilag így is nagyon sokat tudok vele lenni. Nem fárasztó (hogy is lenne fárasztó ha a babámért csinálom), a munkahelyemen úgymond kipihenem magam agyilag és a legjobb formámat tudom a babám felé mutatni. Persze néha nehéz, amikor pont akkor kell mennem mikor nyűgös és sírdogál, de általában véve egyáltalán nem lehetetlen.
Az egy hónap szülési szabadság valóban nagyon kevés, hiszen az még nagyon az elején levő időszak (alig szokta meg a kinti létet, hasfájós lehet stb), de ez a 4 hónapos kor már egészen elviselhető volt.
Na most nálatok a párod lesz a babával, tehát nem egy vadidegenre bízod aki pénzért vigyáz rá...szóval mégis csak "családban marad". Szerintem kivitelezhető. Ha oda is tudnátok a közelbe költözni, akkor nagyon sok időt nyernél (azért napi 2 óra kocsikázás elég sok) amit mind a babával tudnál tölteni.
Sok sikert!
34-es nem potyogtatom a gyerekeket hanem mindkettő meg lett tervezve. Mindenünk megvan, semmiben nem szenvedünk hiányt, sőt idén kétszer voltunk még külföldön 10-10 napot a 150000 -es keresetből.
Minden csak szervezés kérdése és nem a nagyzolás, hogy én ennyit meg ennyit keresek. Én biztos nem adnám fel ezt az első 3 évet a gyerekeim életéből. Nekem ők sokkal többet érnek mint a karrier.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!