2-3 hónapos kisbaba hogy kaphatja el a rota vírust?
8as
Te 3 honapos koraig nem vitted setalni meg friss levegore? Csoro gyerek.. :(
Kedves 8-as!
Úgy látom kevés itt az az ember, aki tisztában van egy csecsemő szükségleteivel! Igen, beteg embert nem engedek a gyerek közelébe és levegőre kiviszem pár percre, de egy boltba mondjuk már nem! Ebben tökéletesen igazad van és, ha még azt is hozzáteszem, hogy mindenkivel kezet mosatok mielőtt a gyerekhez engedem az egészséges látogatókat, akkor már túlzásba estem? Egyébként a rotavírus cseppfertőzéssel (valaki ráköhög a gyerekre) vagy széklet útján terjed (ezt ugye nem kell részleteznem)!
Szóval szerintem egy 2-3 hónapos baba, nagyjából sehogy nem kaphatja el! Egyébként én mindenkinek, aki a gyerekhez akart nyúlni a kezébe adtam a kézfertőtlenítőt is! Későbbiekben (mert ugye akár az óvodában is elkaphatja) csak az oltás segít!
"Kedves" 17-es!
Először is csak mondom, hogy tudd, a rotavírus órákig képes megmaradni a kezeden kézmosás ellenére is!
Másodszor: a fertőtlenítésnek köszönhetem, hogy megúsztuk a bárányhimlőt, 1 évesen, ugyanis a felnőtt barátunk nem tudta, hogy bárányhimlős, mire rajta kijöttek a tünetek már késő lett volna!
Harmadszor: a rotavírus elleni oltást 6 hónapos korig lehet beadatni, de én arra céloztam, hogy mondjuk oviban már csak! ez védi meg a gyereket! (És köszönöm a figyelmességedet, de mind a két gyerekem időben, 3 és 5 hónapos korában megkapta az oltást!)
Harmadrészt: "kattantságom" ellenére, se a 4 és éves, se a 7 hónapos gyerekemnek komolyabb baja soha nem volt! Tehát valószínű, hogy mégis jól működik az immunrendszerük!
Ehhez, ha hozzátesszük, hogy egy 2-3 hónapos babának kb. semmilyen immunrendszere nincs, csak az anyatej védi, ha van, akkor miről beszélünk? Vagy a h*lye anyukák viccből forralják a vizet és sterilizálják a cumisüveget meg a cumit? Egy felnőtt védekezési képességét kb. 5-6 éves korukra érik el!
És annak, aki a gyerekeimet sajnálja mondom: pár évvel ezelőtt még azt mondták,hogy 3 hónapos korig csak levegőztetni szabad a babát, ami azt jelenti, hogy felöltözteted, mintha kivinnéd és kinyitod az ablakot egy picit. Ma már ez nem így működik, mert anyucinak el kell menni vásárolgatni, ja meg azt látom, hogy az sem dívik, hogy apuka részt vesz a feladatokban: (pl: vigyáz a gyerekre, amíg anya elmegy bevásárolni), de lehet utálni, ilyen gondom nincs és igen kiviszem a gyerekeimet (a kicsit is) a levegőre, de zárt kertbe, ami a házé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!