Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lesz duci egy kisbaba?

Mitől lesz duci egy kisbaba?

Figyelt kérdés
Ez a kisbaba 4,9 kg-mal született, most 2 hónapos, de a képek alapján 4 is lehetne, és irreálisan pufók az arca is... Mitől hízott így el?
2015. ápr. 1. 09:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%
Genetika, túletetés. Több minden.
2015. ápr. 1. 09:39
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Valószínű valami egészségügyi gond áll a háttérben, esetleg anyuka cukorbeteg volt a terhesség alatt és nem tartott diétát.
2015. ápr. 1. 09:42
 3/13 A kérdező kommentje:
Màr amikor terhes volt is, nem szép kerek pocija volt, hanem olyan "összevissza" állt neki, kb. lehetett làtni, hogyan fekszik benne a kislány...
2015. ápr. 1. 09:44
 4/13 anonim ***** válasza:
19%

ugyan nem látom a képeket, de a babák általában mindig kis hurkásak, főleg akik tápszert kapnak, de anyatejes babából is láttam már akkora sonkákat, hogy vastagabb volt a lába mint a karom :) nem kell ezen így fenn akadni. Ha nagyobb a baba mint az átlag, az sem biztos hogy betegséget jelez, hanem lehet genetika is, mi nagyon picik vagyunk a férjemmel, és a babám is picike, pedig rengeteget eszik.

semmi gond nincs ezzel, ha az anyuka a továbbiakban ügyel arra, hogy a heti 150 gr előírtnál ne hízzon többet a babája.

2015. ápr. 1. 09:58
 5/13 anonim ***** válasza:
40%
Mindkét gyerekem nagy súllyal született, NEM voltam , sem én sem ők cukorbetegek, nálunk genetika egyértelműen, a férjem családjában volt 5 kilós gyerek is :(. A kisebbik 4,5 kilóval született, kb olyan 2 hós koráig olyan volt mint a Michelin gumiabrocs baba, aztán ahogy elkezdett mocorogni, forgolódni, kúszni, mászni, járni szépen elnőtte, most egy tök átlagos 1 éves, sőt, lehet hogy inkább az alsó tartományban mozog a súlya, magassága. Féléves koráig csak anyatejes volt. Hozzáteszem az átlagnál hamarabb csinált szinte mindent, úgyhogy az sem igaz, hogy a nagy babák lustábbak.
2015. ápr. 1. 10:13
 6/13 anonim ***** válasza:
40%

A kisbabák pufik, legalábbis a többség. Miért lenne jó, ha sovány lenne? Nem mellesleg egy 5 kilóval született baba eleve jóval nagyobb, mint az átlag 3 kilósak, nyilván még jó pár hónapig nagyobb is lesz, nincs ebben semmi különös.

Az én fiam 3900 grammal született, de 3 hónaposan 7,5 kg volt, pedig nem etettük túl. Már 3 éves lesz, semmiben nem különbözik a kortársaitól, kivéve, hogy a többségnél magasabb, és egyáltalán nem kövér. Arra pedig, hogy ne hízzon többet, mint heti 150 gramm, nem is mondok inkább semmit. Ha többet hízik, akkor éheztetnéd, 4-es vagy hogy gondolod?

2015. ápr. 1. 10:15
 7/13 anonim ***** válasza:
41%

Az engem is érdekel, hogy hogy kell ügyelni arra, hogy ne hízzon heti 150 grammnál többet?? :) Diétára fogod? Vagy leküldöd edzeni? Az én babám nem is volt különösebben nagy evő, és máig sem az, mégis az első hónapokban volt hogy 1 kilót hízott egy hónap alatt..

Ha 4.9 kg -mal született a baba eleve ducika lehetett, az ennél kisebb súlyú babáknak is pufi az arca. A babák ilyenek. Majd ha mocorog, kúszik, mászik, megy, stb., akkor ledolgozza. :)

2015. ápr. 1. 10:27
 8/13 anonim ***** válasza:
15%
Általában attól, hogy túletetik anyatejjel igény szerinti szoptatás címén. Ez a baba viszont eleve nagy súllyal született, nyilván 2 hónaposan is nagyobb, mint az átlag.
2015. ápr. 1. 10:50
 9/13 anonim ***** válasza:
22%

én eddig csak anyatejes nagy babákat láttam. ismerosnek a babája is 4 honapos és 8500 gramm..a másiknak is ilyen sulyban van a gyereke.. igen, ugy ahogy irták, ez az igény szerinti szoptatástol van.

az én fiam 3900 grammal szuletett és most 11 honaposan 9 kg, tápszeres.

2015. ápr. 1. 11:17
 10/13 anonim ***** válasza:
59%
Túletetés és/vagy genetika. Én igény szerint szoptatott babám mindig picike volt, de ismerek anyatejes óriásbabákat, akik szépen "lefogytak" mikor sétálni kezdtek.
2015. ápr. 1. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!