Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lesz duci egy kisbaba?

Mitől lesz duci egy kisbaba?

Figyelt kérdés
Ez a kisbaba 4,9 kg-mal született, most 2 hónapos, de a képek alapján 4 is lehetne, és irreálisan pufók az arca is... Mitől hízott így el?
2015. ápr. 1. 09:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
55%

ha így hülyén is hangzik, de igen, diétára fogom :) amikor elkezdett heti 250 grammokat hízni, visszavettem a fejadagjából...

de nekem ez könnyen ment mivel mindig üvegből kapta az anyatej egy részét....ha nagyon sokat hízott, akkor egyszerűen következő héten nem fejtem annyit le neki. Ma pedig ha sokat hízik nem kap azon a héten sinlacot. egészséges jókedvű baba, nem tört össze ettől lelkileg

Persze aki csak mellből táplál annak ez nyilván nem olyan egyszerű...de általában nem is az anyatejes babák vannak túletetve, hiszen ott mondják, hogy nem is lehet túl etetni, hanem a tápszereseknél, mert hát üvegből jön, könnyen jön, issza a gyerek amennyi belefér. Gondolom én. Az enyém anyatejes volt, nem tudom.

2015. ápr. 1. 12:21
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

Nekem 3 születésétől tápszeres babám van és soha egyiken sem volt egyetlenegy hurka sem. Mindig vékonykák voltak. 2-3 ilyen ismerősöm van, akik ugyanúgy nem tudtak szoptatni mint én, és egyik gyerek sem hurkás- a dagitól meg végképp messze vannak.

Anyatejes kisbabás ismerősöm is sok van, ott fele-fele arányban van, aki nagyon pufi, és aki meg olyan normális testalkat. De a pufi kisbabák sem voltak már pufik másfél-két éves korukra. Egyszerűen jól hasznosítottak, de miután beindult a mozgásuk egyre ikább mozogták le a hurkáikat.

Viszont az szerintem más, ha valamelyik gyereknek pufi arca van, vagy ahogy te írod irreálisan pufók az arca. Ott akár az is lehet, hogy valami begegség, vagy szindróma áll a háttérben.

2015. ápr. 1. 12:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, nem lehet egyetlen gyerekre sem ráhúzni egy sémát súlygyarapodás tekintetében. Sokkal többet mond el egy gyerekről az egy éves, és két éves korában mért súly. Nem, mindegy pl, hogy mekkora súllyal született. Vannak babák, akik az első félévben sokat híznak, olyanok, mint a michelin babák aztán megáll, lelassul a súlygyarapodásuk, és rendeződik a súlyuk is, főleg amikor beindulnak a nagymozgások. Az én lányaim meg pl mindig egyenletesen híztak, mindig a minimumot, pedig az egyik tápszeres volt, a másik kizárólag anyatejes. Állandóan erőltetik az anyatejesnél a pótlást, mert nem eszi meg az "előírt" mennyiséget, de nehéz beleönteni egy babába plusz kaját, ha egyszerűen nem éhes már.

A nagyobbik lányomra mindenki azt hitte duci, állandóan megjegyezték, hogy de jó húsban van, mivel az arca pufók volt, de egyébként a bordáit meg tudtam számolni.

Összegezve nehéz levonni következtetést egy két hónapos babánál, hogy probléma e az "előírtnál" nagyobb súlygyarapodás, hacsak nem extrém esetről van szó. Természetesen előfordulhat betegség is a háttérben, de lehet, hogy ő most többet gyarapodott, a köv hónapokban meg kevesebbet fog.

2015. ápr. 1. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!