Szerintetek is "duci" a lányom?
A fiam tegnap lett 3 honapos, ot is ma mertek.61 cm es 5200g, kizarolag tapszeres, de o 49cm es 3150grammal szuletett.
A nagyobb fiam szinten 3150grammal es 51 cm-el szuletett, o 6200g es 62 cm volt 3 honaposan.Nekem o egy idoben ducinak tunt.
Hu, nem semmi, a nagyobbik lanyom 1 evesen volt 7.5 kg!
Nalunk az orvosok sajnos pont a tapszer(gyartok) mellett vannak, ezert engem az alacsony sulya, nem egyenletes sulynövekedese miatt riogattak. Annyira, h 2 honaposan a hozzataplalast javasolta az orvos!!! Csupan a sulya miatt, mivel elözöhöz kepest keveset szedett fel. Szerencsere nem hallgattam ra, es enelkül is szepen fejlödött. Ugyanis egy olyan tanacsot kaptam, es ezt javasolnam Neked is: ha amugy egeszseges, fejlödik (eletkora szerintiekben), akkor minden rendben van. Ösregen senki nem merte a babakat, ez a sulynövekedesi elöiras ugy baromsag, ahogy van.
Azt viszont en is eszrevettem, h a tapszeres babak sulya több. Viszont ha nalad a nagyobbik kizarolagos anyatejes taplalas mellett is ennyi volt 3 hosan, akkor itt a genek szerepe is lehetseges, vagy? Igy mar csak egy a kerdes: mi van most a 3 evessel? Ö duci, sulygondokkal, vagy lement a tapszer miatti ducisag? Ha lement, az biztato, akkor feltetelezhetö, h elörelathatoan okes lesz a masodikkal is.
Szoptatas: la leche Liga oldalan jol leirjak, h nincs olyan, h elfogy a tej - a tej az elözö szoptatas szerint termelödik. (Pl.Sokat evö babaknal több, kevesebbnel kevesebb, ill. amikor sokat eszik a baba, legközelebb is több termelödik...stb.) Semmi mas, mint sok folyadekfogyasztas azert szükseges hozza, sima viz is jo, de meleg leves, kömenymagos tea...stb, utobbi szinten tejnövelö hatasu a nepi gyogyaszat szerint. De megertelek, h sok..., viszont gondold at, mi a fontosabb az eletedben? Fontossagi sorrend. Mert az anyatej nemcsak etel, hanem bensöseges kapcsolat, öleles, kesöbbiekre allergia elleni vedelem...stb, es legtöbbünknek a gyerekeink a legfontosabbak. (En biztos elöbb lemondanek mindenfele rokoni kapcsolatot, "kötelezö" latogatast, a gyerekeim az elsök, es meg az ovival is "hadban alltam" egyebkent a szoptatas miatt, meg ugye anyosom is allandoan csesztetett, ha kestünk amikor hozzamentünk...stb.)
3-4 óránként eszik,köztes időben alvás és játék. Egy darab hurkája nincs egyébként,teljesen arányos. A fiam most 3 éves és 12 kg... Pedig 6 hónaposan már 8800 gr volt! De tényleg sok,ha ennyit hízik? Mert nem
Hiszem,hogy a tápszer miatt van ez... 1 hónapja kapja csak és az azt megelőző 2 hónapban is ennyit hízott.
Egyik gyerek így fejlődik, a másik úgy. legnagyobb fiam 1 évesen 7700 g volt, az unokatesóm fia meg 1 évesen 14,5 kg. Mind a 2 fiú mára már fiatalember, hasonló méretekkel, kondíciókkal.
Nem kell mindig mindenki véleményének megfelelni! Ennyi! te fiad gyorsan fejlődik, amíg nem kóros a dolog, addig ne törődj vele!
Az én kislányom 1 évesen 7600 gramm és 74 cm, engem meg folyton azért csesztetnek, hogy alacsony a gyerek súlya - pedig nem látszik vékonynak, arányos baba, még jó kis hurkák is vannak a combján. De a védőnőnek van egy táblázata és az alapján nézik a súlyát.
Én biztos nem éheztetném a gyereket, le fog lassulni a hízása, az hogy most mekkora, egyáltalán nem jelent semmit a jövőre nézve. De én is csatlakozom az egyik előttem szólóhoz, mondd, hogy már nem kap tápszert és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!