Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mennyire öltöztetitek "ki"...

Ti mennyire öltöztetitek "ki" otthon 10-11 hónapos babátokat?

Figyelt kérdés

Egyik ismerős anyuka azt mondta neki otthon is mindig farmerban meg szép kis felsőben/bodyban volt a gyerek ennyi idősen, mert bárki jön váratlanul akkor is "csinos" legyen a gyerek. Én sem öltöztetem agyon foltos ruhába, de pl body és kényelmes melegítőnaci van rakta, amiben nyugiban mászhat, járkálhat. Hozzáteszem, tökre bírom az említett ismerősöm, nem leszólni akarom, csak ő más típus :)

Ti melyik típus vagytok?

2015. ápr. 2. 12:18
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
58%

Édesapám villanyszerelő lassan 30 éve. A munkásruhájuk (több is van) jelenleg is vászon anyagból van :)

Egyébként rengeteg dolog van amit a mai világban teljesen másra használnak mint 100-200 éve. Amikor az utcád járod nem tűnt fel, hogy miket viselnek az emberek? :-)

2015. ápr. 2. 13:51
 32/44 A kérdező kommentje:
jaj, csak ne vesszetek össze plíz. maradjunk annyiban, hogy az átlagos embernek a farmer nadrág nem melós ruha, a nem átlagos embernek meg az.
2015. ápr. 2. 13:53
 33/44 anonim ***** válasza:

Semmiben sem befolyásolja az én öltözködésemet az, hogy miket viselnek az emberek :)

Ami számomra megfelelő, azt veszem föl, mások is. De amíg nem kötelező farmernadrágot viselni, mint "csinos" ruha, addig nem fogom megtenni.

2015. ápr. 2. 13:53
 34/44 anonim ***** válasza:
53%
Nem is azért kérdeztem, hogy nem látod e mit viselnek az emberek az utcán, hogy téged befolyásoljon. Hanem amikor azt állítod, hogy munkásruha, akkor eszedbe jut, hogy az emberek 90%-a mit visel az után/tömegközlekedésen, vagy azt gondolod ez a 90% mint jómunkásember? :-D
2015. ápr. 2. 13:56
 35/44 anonim ***** válasza:
*utcán
2015. ápr. 2. 13:56
 36/44 anonim ***** válasza:
0%

34-es, én ezt írtam, arra, hogy e kérdező ismerőse szerint a gyereken a farmer a csinosruha:

"A farmer pont olyan játszós és munkásruha, mint a melegítő, szóval nem értem azt az ismerősödet, akinek a farmer a "csinos" viselet."

Majd azt, hogy melósruhának is tervezték.

Tényleg tanuljatok mér meg szöveget értelmezni, mielőtt vihogva kikéritek magatoknak más eltérő ruhaviselési szokásait meg sznobériát vagy lenézést kiáltotok.

Nem gondolok egyébként semmit az utcán járó emberek 90%-ról egyébként. Nem szoktam róluk gondolkodni. Magam pedig maximum kutyát sétáltatok farmerban és a legkevésbé sem tartom csinos vagy elegáns viseletnek, mert nem az.

Ennyi.

2015. ápr. 2. 14:01
 37/44 A kérdező kommentje:

senki nem mondta, hogy elegáns ruha a farmer, csak, hogy hétköznapi viselet. jómagam is idézőjelbe raktam szándékosan a csinos szót, amivel érzékeltettem, hogy a melegítőnél egy fokkal "csinosabb" a farmer. az átlag embernek :)

ezért vagyunk otthon melegítőben, az utcán meg farmerban.

2015. ápr. 2. 14:05
 38/44 anonim ***** válasza:
0%

Ok, ELNÉZÉST, felénk ismerik azt a szót, hogy melcsinaci. Ami melegítőnadrágot jelent. Rövidebb is leírni, meg szerintem nem gáz szó.

De a CICANACI persze elfogadott, mi? Holott kb tök ugyanúgy hangzik.

Miért vagytok ilyen rosszindulatúak, h beleköttök egy szóba?????????????????????? HIHETETLEN.

2015. ápr. 2. 14:28
 39/44 anonim ***** válasza:
79%

Nos, mivel az én fiaim a "helyben ülök és akkor is koszos leszek" típusok, itthon csak és kizárólag melegítőben, bodyban, ill. hosszú ujjú pólóban, játszósnak (sokat mosott, nem jött ki a folt) titulált ruhában vannak. A nagy body helyett pólóban.

Ha elmegyünk, akkor kap a kicsi kertészfarmert, kordbársony kantáros gatyát, folttalan, hibátlan és vasalt cuccokat.

Őszintén szólva, én magam sem tudnék úgy élni, hogy folyton szöszöljek, simogassak minden ráncot, minden legyen élre állva, csak mert jöhet egy váratlan vendég. Pláne, nem öltöztetném kényelmetlen ruhadarabokba a gyereket. Én is macinaciban, pólóban vagyok itthon, amiknél nem számít, ha összenyálaz a gyerek vagy legyez egyet a joghurtos kanállal.

Ha elmegyünk itthonról, akkor csinosan felöltözünk, a kisfiaim mindig vagányak, összeillő ruhadarabokban vannak, de a "kinti" ruhánál is elsődleges szempont, hogy kényelmes legyen.

Emlékszem, gyerekkoromban hogy utáltuk a kis bazári majmokat, amíg mi fetrengtünk a homokban, addig összeráncolt szemöldökkel, habos-babos szoknyácskában, hófehér harisnyában, kopogós lakkcipőcskében nézett minket, ha a padon ülés helyett mást akart, rögtön rászóltak, hogy nem szabad, mert piszkos lesz.

Én egyszerűen kezelem a dolgokat, számomra a ruhák használati tárgyak, nem státuszszimbólumok.

2015. ápr. 2. 14:28
 40/44 anonim ***** válasza:
73%

Nekem a farmer utcai ruha, nem melós. :) A férjem vízvezeték szerelő, vastag vászon melós ruhái vannak. :D A gyerekemnek mindig van 1-2 vagány farmernacija amiket akkor adok rá ha olyan helyre megyünk. (városba, orvoshoz, rokonokhoz születésnapra) Nálunk az a csinos viselet, divatos kispasis inggel, jópofa bodyval vagy jópofa, szintén alkalmakkor hordott pólóval. Otthon normális szabadidő naciban van, normális bodyban-pólóban.

Mi felnőttek is itthon szabadidőben vagyunk és pólóban, utcára farmert húzunk normálisabb felsővel.

Mi is H&m-be, Tescoba vásároljuk a gyerekruhák nagy részét.

A gyerekeim nem hordanak foltos ruhákat, sem szakadtakat, az itthoni ruhájukban simán kiviszem őket az utcára is, de farmert mondjuk inggel soha nem adnék itthon rájuk, kényelmetlen lenne nekik.

Nekem mindig az a fontos, hogy tiszta ruhájuk legyen, a színeket automatikusan válogatom egymáshoz. Fiam és lányom is van, egyik sem csak rózsaszín és csak kéket hord. Szeretjük a pirosat és zöldet is, kisfiamon imádom a narancs színt.

2015. ápr. 2. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!