Milyen ételeket lehet adni egy tejallergiás gyermeknek?
Mi is ebben a cipőben járunk, és mandula tejet veszek, és finom az íze, szereti nagyon.
Ugyan úgy csinálok neki belőle kakaót, stb.
A mizonak a laktóz mentes tejföle és túróját is használjuk, ha néha csinálok süteményt vagy pogácsát. Szóval az eredeti receptbe behelyettesítem ezeket.
Szerintem tapasztaljátok ki nektek melyik magtej ízlik, és a kókusz is szoktam használni, de inkább piskótába vagy palacsintába.
Sajnos mi glutén érzékenyek is vagyunk.
3 hónapos kora óta tejallergiás, most 20 hónapos, a szójatejre is az. Risztejet, -tejszínt használunk és tápszert. Ezekből bármit meg lehet csinálni, amit egyébként életkorának megfelelően ehet. Szoktam "tegbegrízt" valamilyen gyümölccsel, mert a kakaótól is tünete van. Főzelékeket, tésztákat (pl. bolognait sajt nélkül, imádja! :)) Virslit, felvágottat is szereti. Sütök neki kalácsot, kenyeret, muffint...
Igazából minden apalanyagon, amit veszünk ellenőrizni kell, hogy tartamaz-e bármilyen formában tejfehérjét. Ha nem, akkor úgy főzök, mint magunknak, nincs külön étele, ugyanazt esszük. Gasztroenterológus javasolta ezt az oldalt, nekem sokat segített: zabtej.blogspot.com
Szia, látom már régen kérdezted, de az ilyen tudatlan válaszolótól mindig rosszul vagyok aki ilyet ajánl: "A mizonak a laktóz mentes tejföle és túróját is használjuk"
Tejallergiás nem ehet tejfölt, túrót még, ha laktóz mentes sem!!! A laktóz és a tejfehérje allergia nem egy és ugyanaz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!