15 hónapos gyermeknek milyen ételeket készítettek/adtok?
Szia!én is kapni fogok, de az én 13hósom is azt eszi,amit mi.
Bár enyém szereti a darabosat, pépesen csak a tasakos gyümölcspürét eszi. 10-12foga van (11.12. most jön)
Rántott húst pl egészen apróra vágom, krumplipürével.
Krumplistészta, villával összetörve. Cukkinis, répás csirke apróra vágva. Cukkinis tócsni ( egész puha lesz sütés után). Pörköltet villával áttöröm, imádja, de szoktam neki rizst vagy tésztát főzni hozzá nokedli helyett.
Spagettit is szereti sok szósszal, a tészta meg villával összetörve.
Természetesen főzelék,kruplipüré bármilyen hússal, tojásleves,húsleves stb.
Biztos le leszek pontozva, de én még kb fele-fele arányban külön főzök neki. A mi ételeinket vagy túl fűszeresnek/zsírosnak vagy csak simán nem elég táplálónak találom.
Én sok főzeléket készítek, krémlevesek, felvágott helyett sülthús vékonyra szeletelve, kemény sajtok apróra vágva.
Valamint sok gyümölcsöt is eszik, de a tasakos gyümölcsöt imádja a legjobban, gondolom inkább azért, mert el tud vele játszani.
Szoktam venni bioboltban húskrémet (igazából ez még a bébiétel kategória) és ezt használom az ételekbe, vagy akár kenyérre rákenve (egészen olyan az íze mint a májkrém, csak sokkal egészségesebb).
Akkor szoktam venni gabonaőrleményeket (köles, zabkorpa, rizs stb) és ezzel sűrítek mindent, jobb mintha sima liszttel csinálnám.
Veszek még ízesített gabonaőrleményt (kellemes zöldfűszeres íze van) + tejszín + valamilyen zöldség. Ezt a féle főzeléket nagyon szereti a babám, bármilyen zöldséget megeszik így.
Én több okból is külön főzök 16 hós kisfiamnak. Mi fűszeresen és zsirosabban eszünk, ritka a zöldség, mellesleg vacsorára főzök mert igy van időm és a férjem is jobban örül este a frissnek. Kisfiam mindent eszik már, a miénkből is szokott kapni ha olyat főzök.
Én 2 napra főzök neki szinte mindig. Zöldség-hús-tészta összefőzve, behabarva tejföllel. Van h egy részét pürésitem de anélkül is megeszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!