Ti hogyan fektetitek le a babátokat? Hányat, hason vagy oldalt?
Figyelt kérdés
Melyik helyzet a legbiztonságosabb?Én eddig oldalt raktam le de elfordul.Hason nem merem mert rizíkos a bölcső halál miatt!10 hetes bébilány anyukája.2015. márc. 25. 07:50
11/46 Ditta323 válasza:
Leányzóm is utált hason. Kb 2 hetes koráig volt, hogy leraktam hátára, de ő átfordult az oldalára. Azt miután ezt elhagyta csakis hátára raktam le. És eléggé bukós a kisasszony (tej visszajön még most is, de a bébi étel az nem), amúgy nekünk sincs légzés figyelőnk (mi is felnőttünk nélküle), 6,5 hós kiscsaj.
12/46 anonim válasza:
Szerintem a légzésfigyelő alap. Nem tudtam volna nyugodtan lenni nélküle és nem drága ha gyerekem biztonságáról van szó.
13/46 anonim válasza:
Miért lenne alap? Eszembe sem jutott venni.
14/46 anonim válasza:
Újraéleszteni tudsz mellette? Ha tudsz, akkor is kicsi az esély műszer, és gyógyszer nélkül. Mire kiér a mentő 15 perc minimum. A légzésfigyelő egy hamis biztonságérzetet ad. Arra való, ha légzéskimaradása van a babának (leginkább korababák), akkor be tudd vinni a kórházba kivizsgálásra.
15/46 anonim válasza:
Igen tudok mellette újraéleszteni. És párszor beriasztott pici korában pedig nem volt koraszülött és kis súlyú sem. Az, hogy neked nincsen nem azt jelenti, hogy felesleges dolog!Igenis van értelme!Tapasztaltam!
16/46 anonim válasza:
Te írtad, hogy alap! Egyetlen ismerősöm sem vett légzésfigyelőt, mégis felneveltük a gyerekeinket.
17/46 anonim válasza:
Mi az értelme? :) Kimarad a légzés, bemész hozzá. Ha nem mész be, akkor is újraindul a légzés kis szünet után. A bölcsőhalál ennél sokkal komplexebb dolog! Összeszámolva ahány riasztást csinál, sokkal több halálesetnek kellene lennie.
Persze, ha téged megnyugtat, akkor használd. Csak fogadd el, hogy ezt nem mindenki gondolja így. A mi orvosunk pl nem ajánlotta, sőt még a kórházi orvosok sem, amikor bent voltunk tüdőgyulladással. Persze vannak esetek, ahol kell, ezt nem vitatom. De egy érett, jól fejlett csecsemőnél nagyon ritka a bölcsőhalál. (Tízezerből 1) Az autóbalesetben történő haláleset valószínűsége többszöröse ennek!
18/46 anonim válasza:
Ha a babád hanyatt szeret aludni, akkor fektesd hanyatt. Két gyerekem hason aludt, egy meg háton. Az oldalt fektetés egyébként a csípőjének nem jó, mindhárom gyerekemnél kifejezetten ellenjavalták az ortopédián.
19/46 A kérdező kommentje:
Most beszéltem a védőnővel és a háton fekvést javasolta az az elfogadott!
2015. márc. 25. 11:51
20/46 A kérdező kommentje:
Légzés Figyelő meg azért nem jó mert mivel már nagyon mozgékony sokszor beriasztana és fölöslegesen idegesítené az embert.A kiságy meg nagyon közel van egy szobába van velünk.
2015. márc. 25. 11:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!