Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit van egyedül a kisbabát...

Mennyit van egyedül a kisbabátok egy nap? Úgy értem, hogy főzéskor, mosáskor, takarításkor? Vagy ti, hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
2010. febr. 17. 10:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

szia

az én kislányom 8 hetes, és én úgy csinálom hogy vettünk neki egy szobai babaszéket (vizszintesig dönthető - később etetőszéknek is jól esz) és abba hordozom magammal a lakásban. ha úgy érzem hogy jól elvan egyedül, akkor beteszem a nappaliba, bekapcsolom a babazenét neki, és egy jó látható távolságon belülre teszek neki egy plüssállatkát és hagy gügyörésszen egy picit egyedül. Szerintem kell egyedüllét is a piciknek, különben nagyon anyámasszonykatonái lesznek.

2010. febr. 17. 10:19
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csinálom, hogy amikor fekünk,beteszem a járókába.Ott el van egy darabig,addig ezt-azt megtudok csinálni, mikor megunta akkor kiveszem és ahol dolgom van viszem magammal.Beteszem az etetőszékbe és onnan figyel.Ha porszívózok azt muszáj látnia,mert nagyon szereti.De van amikor kicsit hagyom nyűglődni és nem kopom ki rögtön,ha nem sír akkor nincs gond.Ilyenkor megint felfedez valamilyen játékot és azzal játszik.
2010. febr. 17. 10:22
 3/18 anonim ***** válasza:
szia.bocsi h belekérdezek milyen az a szobai babaszék.olyan mint a pihenőszék vagy milyen.esetleg nem tudnál belinkelni egy képet róla.köszönöm
2010. febr. 17. 10:23
 4/18 anonim ***** válasza:
50%
Én két etetés között hagytam a kiságyában.,később a járókában játékokkal együtt.Csak akkor mentem be hozzá,ha nagyon sírt.Ha nem volt semmi baja,akkor hagytam kicsit sírni.Csak délután játszottunk együtt.Így mindig tudtam a dolgomat végezni.
2010. febr. 17. 10:25
 5/18 A kérdező kommentje:
Nekem a szobában van pihenőszékben arról lógnak állatkák azzal szokott játszani(3hós).Nagyon el van velük.Azért kérdeztem mert az egyik ismerősöm azt mondta milyen vagyok már,hogy egyedül hagyom a gyereket.Ő soha nem hagyta magára egy percre sem,hozzá teszem mai napig az anyja seggébe van az a kislány 3éves.bocs a kifejezésért.
2010. febr. 17. 10:33
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Juj, (ezt arra írom aki nem hagyja magára egy percre se) magával is kiszúr meg a gyerkőccel is.

A szomszéd csajsziéknál van ez, egyfeszt ölben van az 1 éves baba mindig szórakoztatják, sosincs egyedül, szülőkkel alszik stb.

Ne tudjátok meg milyen palávert kiver ha véletlen egyedül kell legyen..

Én a fiamat is és a lányomat is hagyom/hagytam mindig is egyedül próbálkozni.

Nekem a habtapin a játszóív alatt voltak sokat ( vagyis a láynom még van is mert csak 4 hós).

Nekünk is pihiszékünk volt de mostmár hogy forog, abban nem érzi jól magát mert nem tud úgy mozogni, de nem ez a lényeg, hanem hogy igenis kell hagyni őket egyedül is.

Nálunk amúgy a porszívózást pl.mindkettő imádta, azon volt hogy el is aludtak:))

2010. febr. 17. 10:39
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne hallgass senkire, ösztönösen úgyis jól csinálod. Én is erőltetem az önálló játékot, mert nem lehet folyton velem, akkor nem tud felfedezni. Leteheted a szobában egy vastagabb plédre, vagy habtapira, tegyél köré pár játékot, és hagyd, hogy felfedezzen. Az enyém ilyenkor ide oda forgatta a fejét, és nézte a játékokat, kb. 10 percig elvolt így egyedül. Azóta megnöveltük az időt, és fél órát egyedül játszik a szobájában, aztán fél órát úgy játszik, hogy ott ülök, és nézem (ekkor is egyedül játszik, csak igényli, hogy ott legyek), aztán együtt játszunk kajaidőig, illetve amíg nem álmosodik el. Most 7 hónapos, és nagyon szépen elvan, jókedvű, kiegyensúlyozott gyerek, függetlenül attól, hogy "magára van hagyva":D
2010. febr. 17. 10:41
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
A ne hallgass senkire-t úgy értettem, hgy azokra, akik hozzád akarják ragasztani a kicsikédet:) Nagyon jól érzed, hogy szükségük van önálló játékra:) Bocsi.
2010. febr. 17. 10:42
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig hagyom egyedül játszani, a játszószőnyegre teszem, vagy a kanapéra (úgy hogy ha netán fordulna nem tudjon leesni, körbebarikádozva) fölé kis állvány amim lógnak a játékok, és addig én nyugodtan meg tudom csinálni a napi teendőimet. Ha alszik akkor is csinálom a dolgom ha úgy jön ki (kivéve akkor a porszívózás).

Szerencsére elvan egyedül is, aztán pedig a közös játék, énekelés jön.

4,5 hónapos kislány anyukája

2010. febr. 17. 11:30
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat nagyon aranyosak vagytok.Sajnos egész nap egyedül vagyok(apa reggeltől estig dolgozik) a babával nincs segítségem se úgyhogy szükségem van néha egy kis egyedüllétre még ha az csak fél óra,de az is sokat számít.
2010. febr. 17. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!