Egy éves kisfiút mennyire visel meg ha az anyja otthagyja az apját és csak 2 hetente látja egyszer?
2 éves voltam mikor anyu elvitt aputól. 2,5 éves voltam mikor elváltak,aztán utána ítéltek valamikor apunak,mert a kiscsoportos ovira még emlékszem,hogy apu meg mama oda jöttek látogatni.És nekem is van emlékem nagyon pici koromról,hogy valami munkások mászkálnak pl (mama szerint ekkor építette anyu meg apu a másik fürdőt a házhoz) meg hogy anyuval meg valami kopasz pasassal strandolunk,meg ribizlit szedünk valakinek a házában.És ezek mind a válás előtt voltak.
Engem az nem zavar,hogy nem anyuval nőttem fel.Engem az zavart még fiatalabbként,hogy oda szerettem volna költözni és nemet mondott,mert hogy nincs hely a két másik öcsém mellé (Egyiket anyu neveli 1 éves korától,másik sajátja.3-3 évvel fiatalabbak nálam.Én voltam 4,mikor a nevelt fiú 1 évesen oda került,6 voltam mikor született a másik öcsém),aztán rá 1 évre megszületett a húgom a jelenlegi párjától.Na nekem ez esett rosszul,de amúgy nincsen gondom anyámmal,nem is érdekel,hogy nem ő nevelt.Nem rossz a kapcsolatunk,csak nem anya-lánya a dolog,de én elfogadtam.
Ellenben párom anyja akkor lépett le,mikor ő már 14-15 körül volt.Na,ő utálja is az anyját.Igaz,az a nő tett is érte,mert nem csak lelépett és eltűnt a semmiben,de még bántotta is őt gyerekként,alkoholista is volt(most is még az a rokonai elmondása alapján) és még adósságot is itt hagyott,amit após meg párom fizetett ki 15 év alatt.
Szóval ha kicsiként nincs mellette egyik szülő,akkor megszokja.Igaz,nagyobbként nem látja az ellenkező példát,ha csak nem lesz nevelőszülő mellette.Nekem ott volt nevelőanyum 3 éves koromtól,ő a bizalmasom,aki mindent tud,anyámmal nem beszélgetek semmiről se kb.
Anyuka vagyok.
és bármi történik is nem lehet az apjáért a felügyeleti jog.
"Anyuka vagyok"
Oké, de kinél marad a gyerek?
anyjánál marad - és azért mert a 3-ast a sok elvált csökött lepontozta - az attól még mélységesen igaz, sajnos.
"Lelki nyomorékká teszi a válás a kisgyereket." -ez idézet.
Oké. De az nem teszi azzá, hogyha az anyját napi szinten szidja csúcsán beszél vele, semmibe veszi stb.?
Akkor ő is ilyen felnőtt lesz. Vagy tévedek?
De azért köszönöm a válaszokat és én senkit nem pontoztam le.
Minden hozzászólás értékes akár pozitív akár negatív.
" Vagy tévedek?"
Igen, tévedsz,és minket is csak egy oldalról tájékoztatsz, így mi is tévedünk.
Vajon mielőtt összeborultál az apával miért nem vetted mindezt észre? Mi a te szerepet abban, hogy ez így alakult, változott? Miért nem próbáljátok megérteni egymást? Miért kell veszekedni?
Valóban "rettegést, félelmet és agressziót" okoz, vagy csak az előző szerencsétlen vetítette ide sötét nyomorát?
Ver? Bánt titeket? Félsz tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!