Hányszor keltek éjszaka 8 hónapos babátokkal?
Mi 4x-5x. Enni csak ritkán kér éjszaka, az esetek 20%-ában. Legtöbbször csak tea kell neki, vagy a cumija, illetve kitakarózik és ez ébreszti fel. Ha nem alszik vissza, magam mellé veszem és fél percen belül alszik is.
Viszont a sok ébredés miatt nem tudja kipihenni magát...
Köszi, így már értem, hogy megindokoltad! :)
(Mondjuk kérdés, hogy önálló alvásnak nevezhető-e, ha 4-5x ébred szegényke :( )
Nem tudom, azért minden baba más.
7x kelni, az iszonyat lehetett :/// engem az is megvisel, ha egyszer megébred, nem tudom, az első pár hetet hogy csináltam végig.
Kitartás mindenkinek.
Mindenki felébred éjjel többször is. Felnőtteknél ez nem feltűnő, mert egyrészt már rutinosan visszaalszik és nem is emlékszik rá, vagy tud valamilyen módszert, amivel visszaaltatja magát. Iszik valamit, bekapcsolja a tévét/rádiót, meditál, stb.
A babáknál ez tanulási folyamat, kinek korábban, kinek később sikerül elsajátítania.
A kérdés az, hogy pontosan milyen körülmények között alszik és milyen körülmények között kel? Milyen a szoba hőmérséklete? Nem fázik/nincs melege?
Valóban ébren van, vagy félálomban ad ki hangot? Ha sötétben, csendben settenkedve (zokniban!!) bemész, akkor reagál a jelenlétedre? Felnéz, hanggal jelzi, hogy felismert?
Én is lyukra futottam párszor. Kicsit sírt, berongyoltam, mozdulatlanul feküdt, meg se rezzent a jelenlétemre. Amikor tényleg ébren van, akkor felnyomja magát és felém néz, vigyorog. Szóval az alvó gyerekre törtem rá, győztem kisettenkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!