Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kórházba kell mennem 4 hónapos...

Kórházba kell mennem 4 hónapos, kizárólag szoptatott baba mellett?

Figyelt kérdés
Egy napra be kell feküdnöm, és nincs annyi tejem, hogy tudjak szoptatás mellett még fejni is. Próbáltam, de kettőből nem jön össze 100 ml. :( Ha arra a napra vennék tápszert, azzal nem ártok neki? Próbálok alapítványi szobát fizetni, de csak egy van azon az osztályon, és állítólag nehéz kifogni, hogy senki ne legyen ott.

2015. márc. 10. 09:07
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
De jó! Ez eszembe se jutott! Majd megkérdezem! Köszi! :)
2015. márc. 10. 09:32
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Én azt javaslom, attól függően mennyi időd van még a kórházig, hogy próbálj meg fejni amennyit csak lehet.

Próbálj meg inni rengeteg folyadékot (3-4 liter) és fejni minden egyes szopi után majd a nap végén lefagyasztani, ha mást nem akkor 30-50 ml-es kiszerelésben.

Egy hét alatt már össze tudsz gyűjteni egy napi adagot.

Másodlagos opció pedig a tápszer persze, de először én az anyatejet próbálnám meg összegyűjteni neki.

2015. márc. 10. 09:48
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
és éjszaka alszik a baba? mert akkor ha fejnél 2 óránként,meglenne neki pár evésre való. még ahoz ha alkalmanként csak 10ml-t fejsz szopik után összekaparod neki a tejet. csak adagokba fagyaszd le. amúgy semmi baja nem lesz,csak calma üvegből,vagy kanállal/fecskendővel kapja,te pedig fejj a kórházba nehogy begyulladjon ott beteszed egy hütőbe,hütőtáskával hazaviszed
2015. márc. 10. 12:17
 14/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Megpróbálom a fejést, ittam is jó sokat, vettem tejszaporítót. 3,5 4 litert megittam tegnap meg ma is. Mikortól várható kb. hogy tudok fejni? Vagy türelem és kitartás kérdése csak? Megpróbáltam ma fejni, 2 ciciből összejött 10 ml. Nem közvetlenül szoptatás után, mert nem volt rá időm, de mikor elaludt, kínkeservesen összejött ez a mennyiség.
2015. márc. 11. 14:22
 15/21 anonim ***** válasza:
csináld azt,hogy szoptatsz,utána büfiztetsz stb és kb a szoptatás végére 15 perccel fejj. kb 15-20 percenként van tejleadás.később ne fejj,hogy maradjon neki következő evésre. igazából a legjobb lenne egy dupla szívófej+kórházi. egy hónapra kikölcsönözhetnétek szerintem. ha meg éjszaka alszik,minnél többször fejj.így 10000 % hogy meglesz a napi teje,mire mész,ha 10ml-ként is.nekem szoptatási tanácsadó azt mondta,az anyatej 10mlként növekszik hát ez így van. mindig picit több lesz.
2015. márc. 11. 14:33
 16/21 anonim ***** válasza:
ja 13-as voltam
2015. márc. 11. 14:33
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor rá állok a dologra. Igazából van időm, most 2 hónapos . Azért írtam 4 hónapos babát, mert két hónap múlva kell befeküdnöm. Kb. mennyire lesz szüksége egy napra? Soha sem mértem mennyit eszik egy szopi alkalmával.
2015. márc. 11. 14:43
 18/21 anonim ***** válasza:

hát azt meg nem lehet mondani. a súlyát beszorzod 150-el megkapod mennyit kéne ennie.de az csak a kéne. ettől ehet kevesebbet,többet is. nekem egy időbe többet evett,nem mondták,hogy baj lenne.most kevesebbet jóval,mégis 2és fél kilót hízott 2 hónap alatt. ezt csak mérleggel fogod tudni,vagy lefejsz tejet és megnézed mennyit eszik meg. én kölcsönöznék arra kis időre,hogy lássam mennyi eszik. addig is talán 150ml-s adagokat fagyassz le, van akkora tejtároló zacskó is.

13as

2015. márc. 12. 07:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyébként pontosan ugyanígy kezdtem mint Te. Nekem kézi fejőm volt és 10 ml-ért vagy fél órát szenvedtem. A gépi fejő valami megváltás volt. Az elején csak keveset fejtem. Aztán ittam (4 litert) és pihentem (amikor csak tudtam) és pár napon belül már emelkedett a mennyiség. Igazából én készleteztem, mert nem tudtam mennyire lehet szükségem ha véletlenül elapad a tejem. Hát az eredmény az lett, hogy nem volt hús a fagyasztóban, csak tej. A végén már literszámra dobtuk ki a tejet mert lejárt a fél év. Szóval sikerül ilyen kínkeservesen de beindítani a tejet.
2015. márc. 17. 16:51
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást. Most elkezdtem saját magamat fejni, mert nem vált be a kézi mellszívó. Odáig jutottam hogy ma 100 ml-t fejtem két fejésből. Kicsit fájdalmas, a kezem is begörcsöl, de talán összejön egy napi mennyiség.
2015. márc. 17. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!