Kórházba kell mennem 4 hónapos, kizárólag szoptatott
baba mellett?
11/21 A kérdező kommentje:
De jó! Ez eszembe se jutott! Majd megkérdezem! Köszi! :)
Én azt javaslom, attól függően mennyi időd van még a kórházig, hogy próbálj meg fejni amennyit csak lehet.
Próbálj meg inni rengeteg folyadékot (3-4 liter) és fejni minden egyes szopi után majd a nap végén lefagyasztani, ha mást nem akkor 30-50 ml-es kiszerelésben.
Egy hét alatt már össze tudsz gyűjteni egy napi adagot.
Másodlagos opció pedig a tápszer persze, de először én az anyatejet próbálnám meg összegyűjteni neki.
2015. márc. 10. 09:48
és éjszaka alszik a baba? mert akkor ha fejnél 2 óránként,meglenne neki pár evésre való. még ahoz ha alkalmanként csak 10ml-t fejsz szopik után összekaparod neki a tejet. csak adagokba fagyaszd le. amúgy semmi baja nem lesz,csak calma üvegből,vagy kanállal/fecskendővel kapja,te pedig fejj a kórházba nehogy begyulladjon ott beteszed egy hütőbe,hütőtáskával hazaviszed
2015. márc. 10. 12:17
14/21 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Megpróbálom a fejést, ittam is jó sokat, vettem tejszaporítót. 3,5 4 litert megittam tegnap meg ma is. Mikortól várható kb. hogy tudok fejni? Vagy türelem és kitartás kérdése csak? Megpróbáltam ma fejni, 2 ciciből összejött 10 ml. Nem közvetlenül szoptatás után, mert nem volt rá időm, de mikor elaludt, kínkeservesen összejött ez a mennyiség.
csináld azt,hogy szoptatsz,utána büfiztetsz stb és kb a szoptatás végére 15 perccel fejj. kb 15-20 percenként van tejleadás.később ne fejj,hogy maradjon neki következő evésre. igazából a legjobb lenne egy dupla szívófej+kórházi. egy hónapra kikölcsönözhetnétek szerintem. ha meg éjszaka alszik,minnél többször fejj.így 10000 % hogy meglesz a napi teje,mire mész,ha 10ml-ként is.nekem szoptatási tanácsadó azt mondta,az anyatej 10mlként növekszik hát ez így van. mindig picit több lesz.
2015. márc. 11. 14:33
2015. márc. 11. 14:33
17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor rá állok a dologra. Igazából van időm, most 2 hónapos . Azért írtam 4 hónapos babát, mert két hónap múlva kell befeküdnöm. Kb. mennyire lesz szüksége egy napra? Soha sem mértem mennyit eszik egy szopi alkalmával.
hát azt meg nem lehet mondani. a súlyát beszorzod 150-el megkapod mennyit kéne ennie.de az csak a kéne. ettől ehet kevesebbet,többet is. nekem egy időbe többet evett,nem mondták,hogy baj lenne.most kevesebbet jóval,mégis 2és fél kilót hízott 2 hónap alatt. ezt csak mérleggel fogod tudni,vagy lefejsz tejet és megnézed mennyit eszik meg. én kölcsönöznék arra kis időre,hogy lássam mennyi eszik. addig is talán 150ml-s adagokat fagyassz le, van akkora tejtároló zacskó is.
13as
2015. márc. 12. 07:20
Egyébként pontosan ugyanígy kezdtem mint Te. Nekem kézi fejőm volt és 10 ml-ért vagy fél órát szenvedtem. A gépi fejő valami megváltás volt. Az elején csak keveset fejtem. Aztán ittam (4 litert) és pihentem (amikor csak tudtam) és pár napon belül már emelkedett a mennyiség. Igazából én készleteztem, mert nem tudtam mennyire lehet szükségem ha véletlenül elapad a tejem. Hát az eredmény az lett, hogy nem volt hús a fagyasztóban, csak tej. A végén már literszámra dobtuk ki a tejet mert lejárt a fél év. Szóval sikerül ilyen kínkeservesen de beindítani a tejet.
2015. márc. 17. 16:51
20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást. Most elkezdtem saját magamat fejni, mert nem vált be a kézi mellszívó. Odáig jutottam hogy ma 100 ml-t fejtem két fejésből. Kicsit fájdalmas, a kezem is begörcsöl, de talán összejön egy napi mennyiség.
Kapcsolódó kérdések: