Kedves Anyukák, megszokott az egy 6 hónapos babánál, ha nem sír, hanem élesen sikít/visít?
Lányom másfél éves koráig sikított, visított, de nem sírt!
Azt hittem agybajt kapok, mert gondoltam a babák sírása hasonló. Hát nem! Valamelyik képes lesikítani a fejedet a helyéről. Annak ellenére, hogy nem beteg és különösebb oka sincs.
Lehet ritka, de akkor is van ilyen, én is "kifogtam". :)
De túléltük. Most már 4 éves, és semmin sem sikít. :)
*soa nyának olvasnia kellene a babakommunikációról..
a babák nemzetközi nyelven sírnak, különböző effektekkel, mndegyik máshogy kezdődik
ha nyafogva indul, de abba nem maradó sírás lesz belőle, az éhség jele
ha hirtelen tör fel, és sikító, visító, az fájdalom jele
ha halk nyafogós sírás, az szeretgessenek meg kérés
stb stb
Persze értem, hogy van babakommunikáció, amit leírnak egy könyvben, de emellett van a valóság is, ami valós tapasztalatra alapul
.
Mi nagyon sok kivizsgáláson voltunk, főleg az elején, mert én sem hittem el, hogy egy baba így tud visítani. De soha semmit nem találtak nála. Ja, és soha nem vágtam rá, hogy hasfájós. Azt épp a dokik tették mindig, hogy jaj anyuka, csak hasfájós a gyerek...én nem hagytam annyiban, és mindig továbbmentem. De nem volt semmi baja a lányomnak, szépen kinőtte azt a visító hangot.
Amúgy unokatesóm kisfia is ilyen volt. Mellettünk laktak, és ha kint volt babakocsiban, konkrétan sikított. Nem volt beteg gyerek, makk egészséges a mai napig. Bár a hangja tök vékony, soha nem hallottam "fiúsan" sírni sem.
* rosszul fogalmaztam
soha nem hagytam annyiban, hogy hasfájós, de a dokik mindig leráztak, hogy ez hasfájás és kész, majd kinövi (az egyéb vizsgálatokon viszont semmi, de semmi nem derült ki, a hasfájást sem erősítette meg egyik orvos sem)
valahog ymég a mai századunban sem tudja senki valahogy a hasfájás oka, hogy nem tudnak még pukizni
egy egyszerű espumisan megoldaná.
de van anya, aki ha be is látja, ad neki 2 cseppet.itt olvastam.. azzal aztán sokra megy..
tudatlanság, tudatlanság.
és gyakorlat egyezik a nezetközivel amiről olvasok.
érdekes amikor babám leesett az ágyról hirtelen feltörő volt a sírása. meg a játszótéren elesett gyerekeknek is..de érdekes..
és nem is a hasa miatt visított :)
csak úgy mert ő úgy sírt.
aha :)
ismerős írta nekem egyszer, hogy de jó, hogy tud beszélni már, és el tudja mondani mi baj, é sokminden utólag esett le neki, hogy pl hidegben lefagyott a gyerek lábujja és nem tudta mi baja a gyereknek addig míg nem beszélt..
meg egy rakás ilyen sztorija van
gondolom nem ő az egyetlen aki utólag már rájött mi volt a baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!