Hogyan bírtátok "rávenni" babátokat a hason alvásra?
5. vagyok
Az egész teste volt a szopipárnán, mintha egy faágon heverészne. :) A keze lógott le. Ha elég nagy a takaró, akkor azt is lehet úgy tekerni, hogy jó legyen. Nem volt kényelmetlen a nyakának.
De pl. úgy is lehet szoktatni, hogy te hanyatt fekszel, vagy csak hátradőlsz kényelmesen majdnem fekvésbe és úgy fekteted a hasadra, mellkasodra. Az én gyerekeim így is jóízűen szerettek szunyókálni. :)
8-as vagyok,a kislányomnál már születésekor felmerült a nyaki, vállövi hypotónia, lógott, mint a rongybaba. Annyira nem volt izomtónusa, hogy nem tartotta a fejét, nem tudta átfordítani se háton, se hason. Ezért ajánlották, hogy csak ébren legyen hason felügyelet mellett, ha arcra fordult volna, talán úgy is marad. Nekünk kötelező volt a légzésfigyelő is.
Hason fekve talán három hónapos kora körül tudta picit megemelni a fejét, felnyomni magát talán 6 hós korában. Ülésbe húzva még később. Csak lógott, meg hidalt hátra.
Nálunk sajnos összetettebb a probléma, nem csak a mozgásában marad el, hanem beszédben, beszédértésben stb. Nem tudni, hogy ez a lemaradás csak a nagyon megkésett mozgásfejlődésének tudható be, vagy más is áll a háttérben.
2 éves 3 hónapos, még nem jár önállóan (csípője gyenge az egyensúly megtartásához), nem beszél, csak babanyelven, pár dolgot ért csak meg. De mint mondom, a mi történetünk valószínűleg más egy kicsit. Dévényre járunk két hónapos kora óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!