Hogyan bírtátok "rávenni" babátokat a hason alvásra?
Amint hazajöttünk a kórházból mi már rögtön hason altattuk. Hanyatt annyira kapálózott a kezecskéivel, lábacskáival, hogy 1-2 perc után rögtön felébredt.
Próbáljátok meg akkor hasra tenni amikor már kidőlt.
Mindhárom hason szeretett aludni, bár 2 hasfájós volt. Simogasd, enyhén paskolgasd a a hátát, popsiját,dúdolj neki, beszél hozzá.
Esetleg fürdés után,mikor ellazultabb.
Én a babakocsiban altattam őket délutánonként, akkor is hasra tettem, órákat aludtak így.
Sehogy! Pár napos korába fektettem hasra a kiságy, mert ha hanyatt volt megrángott és felijedt, vége volt az alvásnak. Azóta is csak úgy alszik!
2hós baba anyukája
Az első gyerekem kimondottan utált hason lenni, babaként szerintem soha nem aludt így. Ha hasra raktam üvöltött. Mikor megtanult hátról hasra fordulni, azonnál ordítás volt, hogy fordítsam vissza. 6-7 hónaposan tanult meg hasról visszafordulni, azóta nincs gond. Sőt, most 6 éves és kb. 2 éves kora óta hason alszik magától. :)
A kisebbik gyermekem elvolt így is, úgy is. Ő pl. kimondottan jókat aludt hason úgy, hogy a szopipárnára fektettem hason. Esetleg ezt kipróbálhatod. Igazítsd úgy, hogy a feje fentébb legyen, a kezei oldalt. Így jobban lát és a mozgás szabadsága is megmarad, talán jobban fog neki tetszeni.
Kedves utolsó:
Köszönöm szépen a tippet, igaz szopi párnánk nincs, de ha mondjuk a takarót olyan vastagságúra hajtom, mint mondjuk egy szopi párna, szted az is jó úgy? Nem lesz kényelmetlen a nyakának?
Kérdező, az 5-ös szerintem nem csak a feje alá tette a párnát, hanem egész testtel fektette rá, úgy, hogy oldalt lelógtak a kezei. Ha jól értettem.
A nagyobbik lányom hipotón, csak ébren lehetett hasra fektetni.
A kisebbik szeretett kb 3 hónapos koráig, csak így tudott huzamosabb időket átaludni, mert háton 10 perc után felébredt a saját kapálódzására. A mellkasomon aludt el, utána óvatosan leemeltem magamról, és betettem az ágyába, hason fekve. Így aludt tovább.
Ha tornára jártok, akkor gondolom van egy kis probléma a mozgásfejlődésével. Ezek a babák sokszor egyáltalán nem szeretnek hason lenni, lehet ez az oka, hogy nem alszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!