Meddig próbálkozzak házi lázcsillapítással és mikor hívjak orvost 9 hós babámhoz?
Reggel vettük észre hogy lázas, popsiban mértem,38,5 volt. (-0,5)
Aztán adtam neki egy kuppot, amitől lement hőemelkedésre.
Most délután aludt egyet,aztén most mértem és már 39,3 (-0,5). Hoz a párom Norofen Suspensio-t,vagy valami szájon át adható lázcsillapítót.
Egyébként eszik rendesen,csak bágyadt.
Mikor kell orvost hívni hozzá? Meddig próbáljam a házi lázcsillapítást? Nem akarom kórházba vinni,amíg nem muszáj,félek hogy ok nélkül ott tartják. Érdemesebb inkább gyermekügyeletes orvost kihívni házhoz (ha van ilyen)?
Első gyerkőc,és először beteg. Kicsit tanácstalan vagyok...
Ha a láz nagyjából 39 körül marad, és annál nem megy feljebb, és nincs más aggasztó tünete (köhögés pl.)akkor szerintem nem kell az ügyelet. Csillapítsátok a lázát (akár hűtő fürdővel is), és holnap már a gyerekorvoshoz is viheted. Ha persze romlik valamilyen szempontból az állapota, akkor ügyelet (akár éjjel is)
Jobbulást!
Szia!
Hát okosat nagyon nem tudok írni, mi is voltunk ilyen cipőben, és hiába mondta férjem, h reggel ráér, én bizony felhívtam az ügyeletet!Egyszerűen senkire nem tudtam hallgatni, annyira féltettem a babát.
Sztem, hívd fel az ügyeletet, ott megkérdezik, h mi a baja, elmondod h mit látsz rajta, h bágyadt de itatható, ilyesmi, és ők majd eldöntik, h ráér e reggelig!
Viszont ha azt mondják, h nem nézik meg, holnap te mindenképp mutasd meg a házorvosnak.
Ja, még annyit, ha éjjel változik az állapota bátran hívd az ügyeletet, ők azért vannak, fognak segíteni!!
Jobbulást a kicsinek, nektek kitartást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!