Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan "fejleszthetném" a babám?

Hogyan "fejleszthetném" a babám?

Figyelt kérdés

7,5 hós a kicsim, es hát mit mondjak, semmit nem kapkod el...foga még sehol, 6 hósan kezdett forogni, most már tolat hátrafele, de ülni még nem tud. beszédbe mondja hogy dada baba stb.

és dobol. kb ennyi az össz tudomány. a férjem mindig mondja h szerinte le van maradva mert h mar ulnie kellene meg puszit adnia maszni stb..tudom h minden gyerek mas, de ugy erzem az en hibam h ezeket még nem csinalja. őszintén nem is tudom mit játszhatnék vele, délelőtt házimunkázok, de olyankor is kint ül velem a hintába, beszélek hozzá, énekelek, játék van a kezébe. aztán séta után 16.00-20.00ig már nem alszik és ilyenkor játszunk hosszabban, amiket az internetrôl néztem: kukucsolas, duploval epitek neki, mesekony, mondoka, dobozbol ki be pakolas de aztan egy ora utan megunja es el kezd nyuglodni nekem pedig elfogy a tudomany...meg vacsizunk utana még cipelem a lakásba amig.tudom majd megint jatek de ilyenkorra már un mindent...nem tudom mit tegyek úgy érzem nem teszek meg mindent érte....furdal a lelliismeret hogy délelőtt a lakással foglalkozom nem vele, de olyan pici még egyszerùen nem tudom a jatszo szőnyegén/habtapiján tartani 10 oran at...

2015. márc. 4. 06:18
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Nyugodtan megköszönhetnéd másnak is, mert mindannyian segíteni próbáltunk illetve megnyugtatni. Aki a férjedről írt (én nem tettem egyébként) annak is volt sajnos igazsága. Ezt vagy belátod vagy nem, de nem bántottunk.
2015. márc. 4. 14:28
 32/38 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem olvastam el az összes kommentet, szóval ne haragudj, ha ismételek. Az "Anya, taníts engem!" tényleg tök jó, sok ötletet meríthetsz belőle.

Az én kisfiam is 7,5 hónapos. Számára az önálló játék idegen fogalom. :D Egyszerűen nincs el egyedül, foglalkoztatni kell. Szerencsére a nagyszülőkkel élünk, így ha mi már kifogytunk az ötletekből, ők átveszik egy időre.

Botond már tud ülni, így azért jobban le is tudja kötni magát, de ilyenkor is igényli, hogy a közelében legyünk.

Ha gondolod, írj privát üzenetet, engem érdekel, hogy mi van veled/veletek, mert hasonló cipőben járunk, csak nekem van nagyszülői segítségem.

2015. márc. 4. 15:24
 33/38 A kérdező kommentje:
kedves 31-es, penetra stílusban vágta a fejemhez egy-két hozzá szóló, egyetlen kérdés alapján, hogy a férjemről mint apa meg van a véleménye, meg hogy szegény gyerek boldog talan lesz, fusztrált, mennyire sajnálják...úgy, hogy abszolút nem látjátok a mindennapjainkat, hogy mennyi szeretetet kap a babám, és törődést, mert ha nem így volna, nem foglalkoznék a további sorsával, csak letenném a tv elé és hadd nézze 12 órában. ezt nem köszönöm meg...a legtöbb hozzászóló tőlem + pontot kapott, akkor is ha kritizált, aki meg a fentiek táborába tartozik...sry, de az a válasz számomra nem hasznos hanem provokatív.
2015. márc. 4. 15:37
 34/38 anonim ***** válasza:

"ehet élni tanár szülő gyerekeként (mint én) élet cél nélkül"

Nem olvastam végig a kommenteket, így nem tudom, másnak is fennakadt-e ezen a megjegyzéseden a szeme, de ezt minden tanár és tanárgyerek nevében kikérem magamnak!!! Nem fogok most hosszasan ellentmondani, mert indulatos vagyok, nem fogok a valódi értékekről eszmefuttatást tartani, mert semmi értelme, de már most sajnálom a gyerekedet.

Borzalmas olvasni, amit írsz.

2015. márc. 4. 17:42
 35/38 anonim ***** válasza:
A hogyan "fejleszthetném" alatt inkább azt érti szerintem a kérdező, hogy hogyan foglalkozzon jobban a babájával. EZ a fejlesztés szó nagyon fel lett kapva mostanában. Én is sokszor agyalok, mert nem tudom mivel foglaljam le a babám. Az enyém is 7,5 hónapos és most ez pont az a kor amikor már nem olyan nagyon pici baba, viszont még nincs olyan korban hogy úgy igazán el lehessen játszani vele, tanítani lehessen. Szóval én úgy érzem van most pár hónap "üres járat", legalábbis nálunk. Nálunk a mozgásfejlődés nagyon beindult, de más egyéb nem is érdekli, se kézbe nem akar lenni, se játszani. Eleinte sz..rul éreztem magam, hogy nem foglalkozok eleget a gyerekemmel, mert van hogy leteszem és elmászkál a szobába akár 1 órát is, üldögél, majszolja a kekszét vagy 20 percig. Most már örülök neki, hogy elvan egyedül is. Amúgy szerintem az igaz, hogy hagyni kell a gyereket a saját ütemében fejlődni és hagyni egyedül játszani minél többet, hogy saját tapasztalatot szerezhessen, lehet nagyobb fejlesztő hatása van mintha egész nap az öledben lenne és mondókáznátok.
2015. márc. 4. 19:15
 36/38 A kérdező kommentje:
kedves 34-es felre ertetted amit irtam..hogy nem volt celom az nem amiatt van h tanar szulok gyerekei vagyok, nagyon okos szorgalmas emberek, csupan megemlitettem hogy ez a foglalkozasuk...egy bekezdesben felsorolva ket kezi munkasokkal mernokokkel..azr szerettem volna ezzel kozolni mindfy hogy az ember mitol boldog csak legyen boldog...en attol vagyok az ha vannak celjaim...teljesen feleslegesen huztad fel magad, nem tanarokat minositettem vagy a tanar gyerekeket, irhattam volna buszsofort is. itt most nem ez volt a lenyeg.
2015. márc. 4. 20:53
 37/38 anonim ***** válasza:

Amit szabad játéknak hívnak, arra nem kell megtanítani, mert az ösztönös kíváncsiságból ered. Abban csak ésszerűen korlátozni kell később - olyan értelemben, hogy ne sodorja magát életveszélybe. Tehát korhadt ágú fára ne másszon és ne az úttesten fogócskázzon.

De biztonságos korlátok között hagyni kell kibontakozni.

Ami felnőttként nem tűnik produktívnak, az is annak számít. Ha két évesen fél órán át bámul egy katicabogarat, az is a szabad játék kategóriába esik. Tanulmányozza, összefüggésekre jön rá. Ennek az eredménye csak később lesz látható.

Sok lehetőséget kell felkínálni neki a korához mérten és hagyni, hogy abba az irányba menjen, ami őt érdekli. Ha markolóval akar játszani, akkor azzal, ha babával, akkor azzal, nemétől függetlenül. Ha olvasni/színezni/gyurmázni/játékot enni akar, akkor azt, persze mindig a korának megfelelően.

Ami hosszútávon a legfontosabb és sokan itt rontják el: hibázhasson! Ugyanis az szorongást és motivációcsökkenést idéz elő, ha elvárás felé, hogy mindent jól, tökéletesen kell csinálnia.

Az életben sokkal jobban fog boldogulni, ha felismeri azt, hgoy lehet hibázni, csak újra meg kell próbálni. A kitartó, kudarcoktól nem visszarettenő embertípus messzire jut.

Ha iskoláskorában rossz jegyet hoz haza, akkor nem illdomos letolni érte. Inkább le kell ülni vele, megkérdezni, hogy miért nem sikerült és biztatni, hogy legközelebb sokkal jobban fog sikerülni, hiszen ő okos és szorgalmas. Így nem blokkol le és nem szorong egy rossz jegy miatt, hanem ott lesz célként, hogy kijavítsa.

Ha pedig a tanárral, tananyaggal van gondja, akkor az okot kell orvosolni.

2015. márc. 5. 12:09
 38/38 A kérdező kommentje:
köszönöm, ez nagyon hasznos volt számomra. Esetleg még abban tudnál segíteni, hogy szerinted mikortól engedhetem meséket nézni? természetesen nem valami bugyuta barbie sorozatra gondolok, hanem a Bebe/Duck tévén vannak készségfejlesztő rajzfilmek. Tudom, még ehhez is kicsi, legalábbis amikbe belenéztem, nekem úgy tűnt nagyobb gyerekeknek találták ki, de mégis mi az a nagyobb? Mert azt látom hogy érdekelné őt, de nem szeretném feleslegesen terhelni a fejét. Jó ha ilyesmiket néznek a babák, és ha igen, mikortól?
2015. márc. 5. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!