8 hónapos kislányom nem hallgat a nevére legyen. Keveset gagyog, néha mondja, hogy ba-ba vagy ta-ta, de ritkán, inkább síkit, nyafogás, nevet vagy csöndben van. Baj lehet?
Figyelt kérdés
2015. febr. 26. 09:35
11/17 A kérdező kommentje:
Valakinek van ötlete hogyan tudnám fejleszteni?
2015. márc. 2. 08:57
12/17 anonim válasza:
Minél ingergazadagabb környezetet kell neki biztosítani. Ne legyetek kettesben túl sokat, menjetek emberek közé, beszélgessél előtte barátnőkkel jó sokat. Járjatok ringatóra. Kommentálj minden cselekedetedet hangosan, ha ketten vagytok.
13/17 anonim válasza:
A rugos hinta nagyon jo fejleszto,es nem csak mozgas tekinteteben. Nezz utana neten, az idegrendszerre nagyon jo hatassal van.
14/17 anonim válasza:
Én is hasonló kérdést tettem ki valamelyik nap. Mikor kisebb volt a babám, 3-4 hónapos akkor mondta, hogy gííí, dádá, baba szinte egész nap. 1 hét múlva lesz 8 hónapos és már vagy 2 hónapja szinte semmit nem "beszél. Egész nap vagy csöndben van, vagy hümmög, vagy úgy nyávog mint egy macska de ennyi. Mosolyogni sokat mosolyog, de úgy igazán hangosan kacagni csak nagyon ritkán szokott. Nekem azt mondták ne aggódjak, mert kicsi még és az az igazán gügyögős korszak majd 1-2 hónap múlva jön. Én gondoltam arra is, hogy most a mozgása miatt nem beszél annyit. 1 hónapja elkezdett intenzíven mászni, feláll, rugózik az ágyba ha felhúzza magát és lehet most erre koncentrál jobban, de lehet hülyeség nem tudom...
15/17 A kérdező kommentje:
Van egy majdnem 3 évesem is, szóval nem vagyunk kettesben. A nagynál aggódtam, mert nem megy nekem ez a folyamatos beszéd a gyereknek, mégis hamar beszélt, sokat gagyogott, most a kicsi körül sosincs csönd és ő nem nagyon dumál.
2015. márc. 2. 16:17
16/17 anonim válasza:
Nem feltétlen baj. Beszélj hozzá sokat, mondókázz neki, nálunk egy nagyon megy, az én kislányom is hasonló korú, hümmögve "szólít meg", néz rám, én visszaszólok neki és akkor boldogan kacarászik. A nevére hallgat, de csak amikor olyan kedvében van. :-)Néha teljesen csöndben van, akkor eljátszik vagy megbámulja a tévét, mert felfigyel egy többször hallott zenére, utána akár átmegy sikítozósba is, élvezi a hangját. Nemrég volt kint a védőnő ránézni és teljesen rendben talált mindent nála. Fiatalabb korában egyes betűket és véletlen hangsorokat mondott ki nagyon szépen, most nálunk is visszább vett ebből, most a mászásra "gyúr" éppen. :-)
17/17 anonim válasza:
Szia, megkerdezhetem utana hogy alalkultak a dolgok a kisfiaddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!