Mit csináljak, hagyjam sirni?
Sok kisgyerek úgynevezett rossz evő. Szerintem ne aggódj, ha amúgy jól néz ki, nem sovány, tej is van.
Azt csinálnám, hogy falatkákat adnék neki napközben. Szóval legyen meg az ideje a rendes étkezéseknek, de ha aggódsz, vagy tényleg nem fogyasztott szinte semmit, akkor egy-egy kanállal vagy falattal kínáld meg napközben, akár játék közben. Így tudhatod, hogy van valami a gyomrában. A másik az elterelő hadművelet, amit talán már alkalmazol is. Adj valamit a kezébe, amivel szórakozhat, ami csörög, zörög, hátha közben enni is fog. Én a telefonom zenéit szoktam csörgetni, és nyílnak a szájak. Vagy adj kanalat a kezébe, és hagyd, hogy segítsen az evésben (akármi is lesz belőle), ez is sokszor bejön.
Az orvos tanácsával nem értek egyet, szerintem nyugodtan szoptasd meg! Nem ezen múlik, hogy eszik-e szilárdat! Kitartás!
Amíg korlátlanul adsz neki anyatejet, addig nem fog megoldódni. A nagy súly pedig nem jelenti azt, hogy jól fejlődik. Én is 85 kiló vagyok, mert sok csokit eszek.
Egyébként megértelek, mert a mi lányunk is ilyen volt. Ő még 2 évesen is csak tápszert ivott volna, ha engedtem volna. Én 1 évesen csak 3-szor adtam neki tápszert, a többi étkezésre evett, amennyit evett.
Kislányom ugyanez, 1 éves és nem eszik az égvilágon semmit. Csak ő még nem is fejlődik hozzá, 8 kiló. De sok olyan nap van, hogy csak a cicit fogadja el, akármit csinálok. Az enyém tutira örökölte valamelyik nagyanyja alkatát, egyik se evett soha, negyvenegynéhány kilós felnőttek lettek.
Beszéltem szoptatási tanácsadóval, annyit tudott mondani, hogy van olyan baba, aki később érik meg a hozzátáplálásra, ez van. A védőnőm annyit mond nekem is, hogy kísérletezzek mit fogad el. Dokinénink szerencsére normális, azt mondta nyugodtan adjak neki olyan dolgokat, amiket megeszik - szereti a virsli, a felvágottakat, a kefírt.
Próbáltál már nem bébiételt adni neki, hanem valamit, aminek van íze? Én lányom pl. semmi édeset nem eszik meg, lehet, hogy már unja a sok tej után :) de semmi tejpép, semmi gyümi sajnos.
Én éhezni biztos nem hagynám.
Ja, nekem még annyit szoktak mondani, hogy "anyuka, még egy ciciző érettségizőt se láttunk, előbb-utóbb fog enni" :)
Jaj nagyon köszönöm nagyon megnyugtattatok!Már azt hittem
én vagyok az egyetlen akinek ilyen gondja van!Sok anyukának elmondom,és kérdően néz rám,hogy én milyen egy szar anya vagyok,hogy a gyerekem még mindig nem eszik?Ehhez jön az,hogy éjjel is kb2 óránként szopik,ugyhogy egy hulla vagyok....A másik nagy gond,hogy másfél évesen bölcsibe kell adnom,mert dolgoznom kell majd,és fogalmam sincs mi lesz igy vele?
A bölcsődében (közösségben) általában kezesbárányokká változnak az otthon valamilyen szempontból nehezen kezelhető gyerekek.
A többiek esznek, ő szeretné utánozni őket, ő is enni fog. Szerintem a bölcsőde lesz a legjobb megoldás a problémádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!