Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan szoktassam le? Hagyjam...

Hogyan szoktassam le? Hagyjam sírni?

Figyelt kérdés
Kislányom 10 hónapos és a fogzások miatt éjszaka többször felsír. Ilyenkor ki kell vennem a kiságyból és az ölembe 2 perc alatt visszaalszik. De hajnalban már nem akar ezért 5-6 óra magasságában mindig átvittem magunk közé. Most 2 napja azt csinálja, hogy elalszik 21 óra körül, átviszem a szobájába, majd 23-24 óra körül felébred és addig ordít torka szakadtából míg át nem viszem magunkhoz. Ott persze 2 másodperc alatt elhelyezkedik és beájul. Engedjek neki? " Elrontsam ezzel?" Vagy hagyjam aludjon velünk?
2013. jan. 9. 08:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia, már az elején tisztázni kellett volna, hogy mit is akarsz. Mert az a tapasztalat, hogyha egyszer-kétszer hagyod, hogy veletek aludjon, onnantól már nem lehet kiparancsolni az ágyból, csak nagy hisztik közepette.

Van olyan szülő is, aki esküszik az együtt alvásra, jó neki is és a kicsijének is, szerintem mind a két megoldás jó, viszont azzal a kicsinek teszel rosszat, hogy hol engeded, hol nem, csak összezavarod. Nekik nagyon fontos a következetesség és a szabályok felállítása.

2013. jan. 9. 08:51
 2/3 anonim ***** válasza:
49%
Szia! Nekem még csak 7 hónapos a kisfiam, de 2,5 hónapos kora óta jön a foga, úgyhogy van némi tapasztalatom. Amíg ez el nem kezdődött, elaludt magától, aztán ölbe vettem és azóta is már csak segítséggel alszik el. Vagy a karomban, vagy hintában. Nekem nem volt szívem hagyni sírni napokig, ahogy tanácsolják és majd megtanulja így a magától elalvást. Ha neki erre van szüksége, hagyom, így érzi jól magát és én is. Remélem, nem bánom meg később...
2013. jan. 9. 08:52
 3/3 anonim ***** válasza:

az én 9hónaposomat is ki kell venni néha az ágyából éjjel,szintén a foga bántja(szerintem)de én nem viszem át magunkhoz,már az elején eldöntöttem,hogy azt nem.

neked magadnak kell eldönteni mit akarsz és ahhoz tartani magad,de akkor még most,mert ha heteken át hozzászokik,akkor vége a tiltásnak,de ha szeretnéd,hogy ott legyen veletek,akkor engedd neki,de semmiképp ne "csiki-csukizz"

2013. jan. 9. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!