Most mit tegyek? Kinek van igaza? Egyesek szerint hagyjam sírni, mások szerint nem. Hogyan szoktassam le az állandó ölben levésről?
Ez természtes egy ekkorka babánál. 5-10 percnél tovább semmi nem köti le. Azonban, ha 10 percenként máshová teszed, mást csinálsz vele, akkor van esély, hogy elrepül az idő. Pl pihenőszék, játszószőnyeg, séta a lakásban, tornáztatás, mondókázás.
Nem is csoda, hogy sír, ha fáj a pocija pl, persze, hogy a közelségedre vágyik.
Ne aggódj, változni fog a helyzet. Egyre többet lesz el egyedül is, ahogy kitárul előtte a világ.
Kitartás és nyugodj meg, természetes, hogy szeret a babád ölben lenni.
Az enyém pl egy időben csak ringatva aludt el. Mindenki mondta, hogy örökké így marad, soha nem fog egyedül elaludni, stb stb. Most 8 hós lesz és megint elalszik a kiságyban.
Kérdésedre válaszolva pedig szórakoztatni kell a babát, akár 10 percenként mással. Nem feltétlen kell ölben lennie a különböző tevékenységekhez.
Az én fiam is ilyen volt hasfájós volt és rossz alvó és állandóan ölben volt.
Nem lehet lekapatni, ahogy nőtt és lemúlt a hasfájás és elkezdte felfedezni a világot egyre kevésbé igényelte az ölben létet.
Hidd el elmúlik ez a korszak is bár tudom nehéz :((
15 hónapos kisfiú anyukája
Szia.
Én a Ranscburg-féle elvet követem. Eszerint egy ilyen kicsi még nem hisztizik. nekem is ilyen volt a lányom, aztán ahogy érdeklik már más dolgok is majd jobban elmarad.Lányom most 5 hós és egész jól elvan egyedül míg főzök, mosok stb... Én is beszélek hozzá közben...
nekem nem lett volna szívem sírni hagyni és hergelte is magát közben.
7 hetesen bizony nem lehet elkapatni. Annak oka van, ha sír, hiszen ő még másképp nem tud jelezni. Éhes, álmos, unatkozik, vagy csak a közelségedre vágyik.
Ha fáj a hasa, akkor kipróbálhatsz különböző szereket. Ha most használsz valamit, akkor valószínűleg nem jött be, próbálj másikat. Poci masszázs. A babakocsizás jó ötlet, a fiam jókat aludt benne, én pedig kicsit kimozdultam legalább. 1-1,5 órákat kocsizunk, főleg, hogy itt a jó idő.
Már lehet vele játszani, énekelgess neki. Találj egy olyan hangot, legyen az akár a porszívó, hajszárító, amire megnyugszik. Ha alszik, akkor sem kell lábujjhegyen járni, az én fiam pl. a múltkor a betonkeverő, majd a dekopírfűrész mellett aludt el, de a kutyaugatást is szereti.
Ha sír, tedd a ti ágyatokra, feküdj mellé, simogasd, babusgasd, beszélj hozzá, érezze, hogy ott vagy.
A fiamnak volt egy időszaka az elején, mikor csak úgy aludt, ha rajtam feküdt hason. Hát baromi kényelmes volt éjszaka, gondolhatod. :D
Kitartás, olyan gyorsan elmegy ez az idő...
Az én fiam már 7 hónapos, épp a napokban beszéltük apával, hogy nemrég hoztuk haza és nemsokára a gyertyát fújjuk az első tortáján.
J.
én is fokozatosan csinálnám, mint a 19 03-as hozzászóló.
Főleg ha fáj a hasa, ringatni kell, nyomkodd felfelé a lábait a hasához, hogy kijöjjenek a pukimanók, még pár hét és jobb lesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!