Anyukák, akik minél előbb vissza akartak menni dolgozni a gyerekvállalás előtt: most hogy gondoljátok?
Szeretem a munkámat, nagy részben otthonról dolgozom, heti 32 órában. Nemsokára szeretnénk babát. Ha összejött, a főnökömnek meg kell mondanom, hogy mennyi időt tervezek itthon lenni, és mikor mennék vissza dolgozni. Mivel a munkaidő nagyon rugalmas, csak heti 1 napot kell most is bemennem, és szeretem is a munkám, ezért arra gondoltam, hogy a szülés után 4, de legkésőbb 6 hónappal vissza is mennék. (Azon a napon, amikor be kell mennem, a férjem lesz itthon, neki is van lehetősége home officera). Mit gondoltok, mennyire reális, amit kitaláltam? Vagy túl korai, és energiám sem lesz a munkára gondolni majd?
Lenne lehetőség 1 évet is otthon maradni, csak nem akarok annyit kiesni a munkából, és azt sem akarom, hogy mást vegyenek fel helyettem.
Nekünk saját vállalkozásunk van, könyveléssel és egyéb dolgokkal foglalkozunk (banki ügyeket, egyéb pénzügyi dolgokat csinálunk főleg külföldi cégeknek).
Telefonon és e-mailben szinte folyamatosan tartottam a kapcsolatot az ügyfelekkel, de dolgozni csak a 6. hónap után tudtam. Addigra kialakult egy napirendünk, stabilan átaludta a lányunk az éjszakát, láttam mennyit tudok reálisan bevállalni.
Nem emlékszem, de olyan 4-6 órát dolgoztam egy nap, azt is főleg alvásidőben. A megbeszélésekre, tárgyalásokra is eljártam már, de napi kb 4-5 óránál többet nem voltam távol.
A sétálást, később a játszóteret semmiképp nem szerettem volna "feláldozni", ahogy a főzést sem.
De takarítónőt felvettünk, heti 2x jön.
Nem hiszem hogy ugyanolyan minőségben tudtam volna elvégezni a munkámat korábban. Egyszerűen fáradt voltam fizikailag és szellemileg is, egy sima bevásárlólistát sem tudtam rendesen összeírni nem egy pénzügyi beszámolót angolul :-) Persze ez is egyénfüggő, van aki kicsattan az energiától a szülés utáni hónapokban (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!