Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik minél előbb...

Anyukák, akik minél előbb vissza akartak menni dolgozni a gyerekvállalás előtt: most hogy gondoljátok?

Figyelt kérdés

Szeretem a munkámat, nagy részben otthonról dolgozom, heti 32 órában. Nemsokára szeretnénk babát. Ha összejött, a főnökömnek meg kell mondanom, hogy mennyi időt tervezek itthon lenni, és mikor mennék vissza dolgozni. Mivel a munkaidő nagyon rugalmas, csak heti 1 napot kell most is bemennem, és szeretem is a munkám, ezért arra gondoltam, hogy a szülés után 4, de legkésőbb 6 hónappal vissza is mennék. (Azon a napon, amikor be kell mennem, a férjem lesz itthon, neki is van lehetősége home officera). Mit gondoltok, mennyire reális, amit kitaláltam? Vagy túl korai, és energiám sem lesz a munkára gondolni majd?

Lenne lehetőség 1 évet is otthon maradni, csak nem akarok annyit kiesni a munkából, és azt sem akarom, hogy mást vegyenek fel helyettem.

2015. febr. 18. 16:00
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat, jöhetnek még, minden nézőpont érdekel! Ja és persze hasznosak a válaszaitok, ne törődjetek azzal, aki lepontoz.

Az biztos, hogy nem lesz egyszerű döntés, de ha választanom kell, egyértelmű, hogy a gyerek az első. Viszont nemcsak az első 3 évére kell gondolnom, hanem az utána következőkre is, főleg, ha még később 2. gyereket is tervezünk. Azért nem mindegy, hogyha beteg, akkor otthon tudok vele szinte bármikor maradni, vagy ha előbb el kell hozni az oviból, akkor ezt meg tudom tenni, stb.

2015. febr. 18. 16:38
 12/21 anonim ***** válasza:
69%
igazából soha nem értettem ezeket a kérdéseket. Te már döntöttél, nem? Ha neked megy majd a heti 32 óra éjszaka, akkor hajrá, csináld. Szerintem semmilyen munkahely nem éri ezt meg, olyan dologról fogsz lemaradni, ami soha nem jön vissza. Lehet hogy még fiatal vagy, nagyon tetszik a munka, nem tudom. Majd később úgyis rájössz, hogy bármelyik munkáltató egy pillanat alatt kitesz, ha az az érdeke. Felesleges mindent feladni csak egy érdekes állásért. Ha ügyes vagy ennyire a szakmádban, úgyis találsz jó munkát,de a gyerek soha nem lesz ilyen kicsi, és neki leginkább rád lenne szüksége.
2015. febr. 18. 16:38
 13/21 A kérdező kommentje:
#13 : Nem döntöttem még arról, hogy mennyi idő után menjek majd vissza, illetve, hogy mit mondjak majd erről a főnökömnek, ha megkérdezi. Azért írtam ki a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy van-e, aki hamarabb vissza akart menni dolgozni, és meg tudta-e ezt tényleg tenni. A fejemben van egy kép arról, hogy nem lesz könnyű, sok energiát el fog venni, de azzal nem vagyok tisztában, hogy pontosan mennyit. Sok anyukánál olvasom, hogy írják, hogy nagyon szeretnének már visszamenni dolgozni, és ha nem is teljes állásban, de meg tudják ezt tenni.
2015. febr. 18. 16:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Szia,

Én amikro terhes lettem, úg yterveztem, hogy 1,5 éves korában megyek majd vissza, mert úgy jön ki a szeptemberi bölcsöde kezdés.

Úgy alakult, hogy 1 éves korától megyek vissza, heti egy nap bölcsi és felváltva vigyáznak rá nagyszülők és az apja, meg persze én is. Fél év múlva pedig bölcsöde, de azt azért hozzáteszem, hogy a fiammal én 3 hetes kora óta utazok, szinte minden hétvégén kirándulunk, két hetente biztosan több napra is "idegen" helyen van, tehát ezt szokta meg és egyáltalán nem probléma neki, ha kikerülök nélküle is a lakásból és más vigyáz rá.

A munkám is és a gyerek is olyan, hogy 1-2 hónapos korától is tudtam volna dolgozni mellette itthonról, mert fürdéstől reggelig hang nélkül alszik éjjel, nappal is sokat és mélyen aludt fél éves koráig, bármit megeszik és bárkitől elfogadja, valamint eljátszik magában. Ennek ellenére nem sikerült dolgozni, mert akkor a tgyást és a gyedet is buktam volna és még a gyerekkel sem tudtam volna maximálisan foglalkozni. Így egy éves szülinapja után már bátran megyek vissza, de ez azért ritka, hogy így összejön.

2015. febr. 18. 16:45
 15/21 anonim ***** válasza:
én azt vettem észre, aki azt írja, hogy már menne vissza dolgozni, már évek óta otthon van. Általában nem 4 hónap után fogalmazódik meg ez az anyukában. Nekem konkrétan 1 ismerősöm van, aki tényleg meg is tudta valósítani ezt a tervet. Ő mindkét gyerekénél 6 hónap után ment vissza dolgozni, ráadásul nagyon kicsi a korkülönbség a gyerekek között. Persze ehhez kellett bébiszitter+nagymama. És ő is csak azért csinálta, mert szükségük volt a pénzre, enélkül gyakorlatilag éhenhalás közeli állapotba kerültek volna. Hogy majd milyen hatással lesz ez az egész, úgyis később derül csak ki. Pluszban előre nem tudod, hogy milyen lesz a gyereked, mennyit alszik, hányszor keltek éjszaka, mennyire sírós, semmit. Otthoni munkát én kizárólag akkor vállalnék, ha én oszthatnám be, hogy mennyit dolgozok, és az messze nem ennyi óra lenne.
2015. febr. 18. 16:53
 16/21 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, hogy 2 vagy 3 napban is visszamehetnék dolgozni, a 32 óra az a mostani helyzetre vonatkozik.
2015. febr. 18. 16:58
 17/21 anonim ***** válasza:
másik lehetőség: kipróbáljátok ezt, ha nem megy, visszakéred magad fizetés nélküli szabadságra.
2015. febr. 18. 17:01
 18/21 anonim ***** válasza:

Szerintem menj el gyedre,és ha úgy érzed az első 3 hónap után,hogy menne otthon a munka is a kicsi mellé,akkor vágj bele.Ha nem is 32 órában,akkor mondjuk 20-ban.Plusz pénz az is.Legelejétől ne vállald be,az tuti.Mire a tgyás meg lejár,addigra meglátod milyen lesz a kicsid. De figyelj,nem is biztos hogy elsőre összejön a kicsi,akkor meg majd még alakul az is,hogy hogyan viszonyul a munkáltatód hozzád terhesen.

Ha csak heti 1 napot kéne másra bízni,akkor én bevállalnám.Ha csak ezt a tényt nézem.Ezek mellé meg a kicsi a kérdéses,mennyire lehet tőle " élni".

2015. febr. 18. 17:07
 19/21 A kérdező kommentje:

#15 : nem semmi:) Külföldön élünk, itt adnak "gyed-et/tgyást-"t némileg csökkentve a részmunkaidős állások mellé, úgyhogy ilyen szempontból ez nem akadály. A fontosabb viszont, amit te is írsz, hogy még így sem dolgoztál volna, mert nem tudtál volna annyit együtt lenni vele.

#18, #19: Igen, ez jó ötlet, ez a két lehetőség is van. Valószínűleg egy tervezett hónapot fogok majd mondani, és majd meglátom, hogy mi az, amit be tudok, vagy be akarok vállalni.

És valóban, még bőven alakulhatnak a dolgok máshogyan is, telhet az idő is, csak már azért beszélgettünk erről a férjemmel, mert nem mindegy, mikor kezdünk el próbálkozni abban az esteben, ha hamar összejön, így felmerültek ezek a kérdések is.

2015. febr. 18. 17:14
 20/21 anonim ***** válasza:
Ha csak 1 naprol lenne szo, akkor azt meg lehet oldani. Heti egy alkalommal en is bemennek. Ha te osztod be az idod, akkor gyerek mellett is lehet dolgozni.
2015. febr. 18. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!