Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet, hogy autista (lesz) a...

Lehet, hogy autista (lesz) a kislányom?

Figyelt kérdés

9 hós,és egyébként egy normális babának túnik. Szereti a társaságot az embereket.

DE.

Nagyon rendszeresen csinálja,hogy ül magában a földön,és előre-hátra ringatózik.(Amikor zenét hallott először csak akkor csinálta, kvázi mint aki táncol,de mostmár zene nélkül is csinálja) Illetve gyakran fogja a fejét kétoldalt,meg huzogatja a fülét.

(nem fáj a füle,nincs semmi baja)

Ez lehet egy kialakuló autizmus jele,vagy ezt a babák szokták csinálni?

2010. febr. 12. 09:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem rád gondolt szerintem hanem rám. De egyébként én sem lehordásnak szántam. Én megértem, hogy idegesíted magad mindenen, én is parás vagyok, nekem is első gyerek, de azért ha ránézek a gyerekemre, látom hogy nem fogyatékos. Attól, hogy a filmekben az autistákat úgy mutatják, be hogy a földön ülve előre hátra ringatóznak, attól még nem ez az egyetlen tünet és látszik rajtuk, hogy valami nem ok.

Próbálj meg egy kicsit mérlegelni, mert ha így haladsz be fogsz kattanni a sok aggódástól. Most ezt nem bántásból írom, csak átérzem a helyzeted. Én is naphosszat itthon vagyok a gyerekkel és van időnk butaságokon agyalni.

2010. febr. 12. 11:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Ne kapkod el, s nézzél körül itt is:

[link]

Nagyon szívesen segítenek!

2010. febr. 12. 21:24
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :-))
2010. febr. 17. 14:23
 14/14 anonim válasza:

Kedves Anya,

hasonló dilemmám van illetve volt: 20 hónapos fiam ugyanezt csinálja amióta csak ülni tud, sőt, egy egészen pontos ütemben csinálja ugyanazt a mozgássort egymás után, dülöngélés, kézzel kalimpálás, lábbal 'fötrés' a szőnyegen.

Gondoltam megmutatom szakembernek, de még a védőnőnek sem tudtam, mert akkor épp nem csinálta. Általában akkor teszi, ha örül, jó érzés kísérője. Nem autista, mert 1 éves kora óta beszél, mostmár kerek mondatokban, nagyon kommunikatív, nyitott és mindenkinek (állítólag) zavarba ejtően a szemébe néz. Rengeteg helyen nyomoztam hasonló eseteket, érdeklődtem hozzáértőktől is, és bár megmutatni nem tudtam, az elbeszélésre általában megnyugtató válaszokat kaptam: majd kinövi, nem szabad gátolni, mert azzal egy számára kellemes érzést és egyfajta szabadságot fojtunk el. Úgyhogy mi már csak mosolygunk rajta, és ignorálom (pl. a közösségi foglalkozásokon) az idegen anyukák furcsálló pillantásait.

Aggodalomra nincs ok!

2010. márc. 10. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!